Härliga dagar

Känndes så konstigt att åka åter igår kväll. Jobbigt är ett bra ord. Det har varit toppen att vara borta och inte hemma. Det där borta kom att kännas som hemma, ett hemma jag tycker mycket om. Landet. Lantliv. Tystnad. Det har varit underbara dagar ovavsett om dom har spenderats i stadsbruset eller i idyllen. Längtar redan tillbaka. Tyvärr har vädret inte varit det bästa men ändå har tiden spenderats på bästa sätt; tillsammans.

Tillsammans har vi gått genom hagar och över ängar. Kännt på vatten och fäktats med flugor. Sett föl och sprungit i koskit. Kramats och busat. Varit trötta och pigga. Tittat på kyrkor och handlat snus. Cyklat och åkt traktor. Tiden går alldeles för snabbt när man har det bra och jag har haft det toppen.

  


Nattuggla

Natt, eller sent är det i alla fall. Har varit en tur på stan och upplevt Uppsala by night. Imrogon väntar åter landet och längtan är stor. Väldigt stor. Delar dubbelsäng med kusin inatt, kan bli spännande.

Lasse säger det bäst

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag

du får nått så mycket bättre, du får hela djävla jag

Hela underbara, unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag


På landet

Gårkvällen och dagen har spenderats i en idyll som skulle kunna vara framsidan av en lockande broschyr med namnet "livet på landet". Underbart trots regn. Lugnet är obeskrivbart. Kossor som råmar och katter som spinner. Inga bilar som stör eller duvor som flaxar. Skulle kunna trivas bra där, riktigt bra. Har gått genom hagar och klättrat över gärsgårdar, ätit smultron och klivit i koskit. En tur i självaste centrum hann vi också med innan vi återvände ut till lugnaste lugnet och smaskade på isglass. Att återvända till stan för att spendera en sista natt hos kusn på Drottninggatan känndes både vemodigt och bra. Trodde inte jag skulle ta desa ord i mun men, Uppsala har visat sin bästa sida för mig och jag har rammlat pladask. Kommer återvända snart. Tanken var att imorgon skulle tåget gå norrut igen men icke. Vet inte när det blir hemfärd, stannar med glatt stort rött bankande hjärta kvar här. Kärlek.


Nya korta längder

Klippte mig förra veckan. Det blev kort. Kortare än någonsin förut så därför håller jag mig undan kamerablixtrar tills jag vant mig vid det som återstår. Skulle bytt hårfärg också var tanken men jag fegade ur tills vidare. I augusti är en ny tid inbokad kanske är modet större då. Håret ska nog i alla fall fortsätta vara kort.

Solsken i staden och hettan är het

Kusin slingar håret och ser skojig ut i sin hätta. Sött. Magen kurrar och har sig, beror lite på hunger men mest en aning nervositet. Töntiga jag. Solat idag och brännan är pinsam, där jag hade på mig solkräm är jag vit, resten av ryggen är åter rödare än jultomtens dräkt. Läckert liksom. Tagit långa promenaden idag och nu är jag uppdaterad och vet allt som man bör veta om Uppsala, åtmindstonde har jag sett allt.

Framme

Uppsala. Framme nu. Har avverkat en heldag på stan med kusin. Vi har shoppat loss rejält, åtmindstonde jag. För en ovanlighetens skull lyckades jag hitta precis det jag sökte och öppnade inte plånboken för något mer onödigt än ett par fjuttiga örhängen. Känns bra det här, nästan för bra. Bor som en prinsessa här på Drottninggatan med slottet på ena sidan och domkyrkan som väckarklocka på den andra. Dessutom är min säng så hög så jag nästan måste använda stege för att ta mig upp. Tror inte dom fattar att dom kommer få lov at kasta ut mig härifrån innan jag vill åka hemmåt igen. Här vill jag också bo. Förutom en heldag med tyngre och tyngre väska har vi setat på en av bryggorna längs ån och slappat, avslappnat till tusen tills en duva störde min frid. Är det nått som det fins gott om här i staden så är det dessa förbannade fåglar. Kom nyligen in från en kvällstur, borde ha sprungit men vi traskade snabbt istället och babblade i mun på varandra, minst lika bra träning som nått annat.


Uppsalas gästbloggare!

Kusin Anna här, passar på att gästblogga lite då Emma är här på besök! En annan är inte lika insatt som henne i detta så med lite hjälp har jag hamnat här och fick äran att komma med ett litet inlägg. Inte illa för att vara första gången!? I Uppsala är det lugna gatan idag, mulet väder så Emmas besök kunde inte komma lägligare! Då hon kommer vara här några dagar kommer vi hinna med både det ena och det andra, shopping, rundvisning av staden, förhoppningsvis lite solning på nån av bryggorna längs ån om vädret kan bättre på sig lite! Är det varmrt blir vi nog också tvugna att ta en drink eller två, och vill man göra det är Uppsala en lämplig stad. Ska släppa iväg henne till kärleksnästet utanför stan också, vill ju att hon ska få ut så mycket som möjligt av hennes vistelse här!

Trevlig kväll!
Kram Anna

Semester

Nu är biljetten bokad. Reser till kusin och kärleken. Uppsala veckan lång. Packning ska påbörjas och väntan är inledd, vill åka nu.  Det här blir toppen.


Midsommar

Svensk midsommar. Himlen är så grå som den kan bli. Rengtunga skyar skymmer solen. Myggen biter. Värmen är bara ett minne. Jag vet inte om midsommar är någon högtid för mig. Morfars uttalande igår gjorde mig irriterad "ingen midsommar utan sill" och kanske är det där förklaringen finns. Jag har fått lov att vara utan sill i hela livet och kommer så förbli. Men midsommar för mig handlar om något annat än dom där små fiskarna. Midsommar för mig är startskottet för den riktiga riktiga sommaren. Midsommar handlar om fest och familj, nytänkande och tradition.

Midsommarfesten på aftonen var trevlig men myggorna var intensiva. Jordgubbarna och maten fårn dagen gjorde mig mer än omtyckt av de små rackarna. Kul var det.

Dagens ord.

Väntan.

Vilket ord. Det rymmer så många känslor. Att vänta på nått bra. Väntan på nått sorgligt. Att vänta på väntan. Konstigt det där, hur ett ord kan få så många betydelser och så många olika känslor att vakna till liv.


Ge mig klarhet bland begreppen

Den svenskaste svenska högtiden närmar sig. Men dilemmat kvarstår från år till år. Heter det midsommarstång eller majstång? Klokheten kommer med åren sägs det, i tjugoett år har jag nu funderat. Rykten söderifrån säger att det är vi här i Dalarna som kallar stången vi gladeligen kvackar som grodor runt för ja just det. Var det nu midsommarstång eller majstång? Har funderat så många år så jag inte ens själv vet vad jag kallar den gröna saken för. Men fint är det och nog känner man sig en aning stolt att på självaste midsommarafton deklarera att man är dalkulla och jo då, nog har jag burit foldräkt men äger dock ingen (vilket flertalet verkar tro att alla i vårat idylliska landskap äger) . För är det något som i princip är synonymt med midsommar så är det väl Dalarna. Ingen annan landsbit innehar så mycket tradition som har blivit allmänt vedertagen i resten av landet. De klassiska symbolerna för svea så som Dalahästen säger ju sig självt var den kommer ifrån och att Sveriegskålen pryds av dansande par i folkdräkt runt en sån där tång och spelemän i bakgrunden gör konstaterandet ännu mer självklart. Sverige vore inget utan Dalarna. Just därför har förmiddagen idag ägnats åt slipning av material som kommer skickas ut till alla de som söker till högskolan här i höst. Tänk omjag hade fått hem det de kommer att få hem när jag ansökte, jag hade inte tvekat en sekund utan genast packat väskan och begett mig till ängsklockeland.


Syskonkärlek är en alldeles speciell kärlek.

Storebror sov här i hos mig i natt. Önskar att han inte hade gjort det av den anledningen som nu detta pyjamasparty ägde rum. Akuten natten lång och sedan besked om att han ska läggas in men inga sängplatser finns tillgängliga. Vad är det för sjukvård vi har? Det knackade på sent på dörren och en trött orolig storebror tufflade in. I morse tidigt tidigt kom taxin och hämtade honom för att köra till operation, undrar för vilken gång i ordningen? Ännu en storhelg närmar sig och för hans del ännu en av dessa helger i ett vitt vitt rum. Nyår,25-årsdag och nu midsommar. Det är synd om honom. Ingen ska behöva ha det så. Det är något konstigt som händer varje gång detta ilåkande till sjukhuset sker, varje tur till sjukhuset omvandlar relationerna oss emellan för plötsligt är det jag som är den stora som vill ta hand om den lilla. Men storebror är som alltid glad och har humöret på topp men någonstanns i ögonen är det annat än skratt som glimmar. Jag är patetisk jag oroar mig för de små tingen medan han brottas med livets vara eller icke vara.

Another love song.

Insnöad totalt, eller vad det nu kallas denna tid på året. Lyssnar på musik, pratar musik och tänker musik. I-poden är överfull och jag är som en myrslok och söker efter mer att suga in. Kan inte få nog. Upptäckt att ordet "love" ryms i så gott som alla låtar, finns nästintill inte en enda trudelutt som inte innehåller något ordet kärlek, tankar om kärlek eller längtan efter. Nu ska jag digga vidare på ännu en trots att morgondagen innebär tidig tidig uppgång och möte. Efter det är det dags för kärt återseende av kärleken.  

Grönt är skönt

image176
Vandrar fram och tillbaka är rastlös. Funderar om det andra och det tredje. Tappar bort mig själv och finner mig liggandes på rygg med näsan i solen. Hänger tvätt och upptäcker gräsfläckar. Nya jeans med nya gräsfläckar. Inte trevligt, men kul i stunden var det.

Borde ha varit jag.

Varför kan jag aldrig fatta att vissa saker är värda att lägga pengar på? Att det finns saker och ting som gör att allt annat blir så mycket roligare. Borde ha anstängt mig och köpt den där festivalbiljetten. Grämer mig som sjutton. Alla är ju där, alla jag vill se. Är som det lilla barnet igen och alla mina "idoler" kommer vara på plats medan jag är på helt annat håll. Typsikt. Peace and love i tanken eller nått.

Fångad av en stormvind

"Tillsammans är man mindre ensam"

Här blåser en vind av längtan, fläktar och stormar genom mitt inre.


Författarskap

Tror att alla har den där drömmen inom sig. Åtminstone har jag det. Att se sitt namn på framsidan av en bok. Att få titulera sig författare. Konstigt det där, hittade en hel hög med gamla tidningar som jag skapade á 95.  Tidningarna berättar om mina runda, runda bokstäver som ungefär i samma veva utvecklades till att skilja sig rejält från de andra i klassens spretiga stil. Meningarna är korrekta och läsningen sagolikt rolig och förvånande nog intressant. Redan då var åsikterna bestämda om de flesta och mesta. Vid sju års ålder var jag klar över vad framtiden skulle ägnas åt och sedan dess har nog grundtanken varit densamma även om utsvävningar från drömmen också kantrat vägen. Journalist. Nu si så där 14 år senare är tankarna mer förvillade än någonsin. Kommer aldrig kunna uppfylla min dröm. Att få privilegiet att kunna leva på sina ord känns allt för naivt, det kommer aldrig hända mig. Men drömma ska man och jag som alltid menar att det inte finns någon gräns mellan dröm och just verklighet kanske måste omformulera mitt väl inpräntade motto. Kanske den där gränsen är den strakaste gränsen som finns om man inte vinner på lotto och därigenom kan kasta sig ut i det oväntade.  Samtidigt som tidningarna dök upp i rensningen här fann jag också de tjocka böckerna som är fyllda av snirkliga bokstäver och tankar, en skatt från förr som bär mitt namn. Dagen har ägnats åt nostalgi som efterföljts av dagdrömmeri. Läser återigen en av favoritböckerna av Denise Rudberg och att bokens hjältinna Matilde just skickat in sitt första utkast till en roman känns nästan komiskt. Mina gamla skatter kanske är värda att bevara lite mer kungligt än tidigare vem vet, en dag kanske någon av de av mig nålade omslagen återfinns i någon annans verklighet. Drömma går ju.


Så var det dags...

Återträff. Klassträff med gymnasieklassen. Trevlig tradition är dags att återigen boka in. Kalendern som var så skönt tom är snart överfull men klassträff skiner upp det dystra.



Det var då det


Rondell?

Det regnar. Har bara regn hos mig. Lyssnar på musik och funderar, inte bra alls. För stora tankar, för litet huvud. Tre dagar i lilla stan och jag känner mig snurrig, yr av alla frågor innuti som rotar efter svar.

Glas(s)kul

Påsken känns avlägsen och dammig. Det var sist vi träffades. Idag var det äntligen dags. Hela eftermiddagen har spenderats tillsammans med favorit Helena. Vi har presentat varandra för under den tid som gått har vi båda hunnit få fler rynkor och blåst ut ljus. Hon alltid lika påhittig och finurlig medans jag generad ser henne öppna mer och mer av paketet. Beundrar hennes present till mig, mitt glas. Det är helt perfekt. Kommer passa bra i prinsesslyan. Tror det är minst lika snyggt att ha på hyllan som att använda i fyllan. Cosmopolitan kommer smaka ljuvligt däri men även glass i stora lass. Vanilj ska det vara.


Livat i stugan

Sommarfest. Årets första. Vädret kunde inte ha varit bättre förutom att värmen lyste något med sin frånvaro, men man kan ju inte få allt . Polotröjan var perfekt när mörkret sänkte sig och knotten gjorde sig allt för påminda. Läpparna är uppäta av de små rackarna. Vi grillade spett och smaskade högt, spelade kubb och vann överlägset bubblade i oss en massa bubbel och förlorade slutligen stort i kvällens sällskapsspel. Däremellan hann Jenny och jag med en massa tok som efterföljdes av konstiga blickar, men vi bjuder på det för kul var det och fult som stryk. Vilken toppen kväll i juni. 
 



Nya vänner

Galet men sant så sant. Min lilla lya blev uttittad idag och killen bestämde sig för att han ville ha den. 15 juli flyttar jag ur efter en deal oss emellan, innebär visseligen att jag står utan bostad i 15 dagar men det står jag ut med när jag vet vad som väntar. Som Stina säger jag har flyt nu. Ruskigt bra flyt.
 
Stina och Sune har fått besök idag. Hade jag haft lite större fickor hade den lille krabaten gärna fått följa med hem. Ljuvlig och söt som socker. Därefter så har väskan packats och nu befinner jag mig söderöver i några dagar.


Bild tagen på Sune


Att bygga nytt bo

Jag har bestämt mig. I slutet av sommaren är det dags att packa allt i kartonger och lassa bilen full. Jag ska flytta. Lägenheten var som en dröm eller kanske till och med ännu bättre. Kolosalt underbar. Tre och en halv meters takhöjd heter duga. Jag blir att bo på "fina gatan". Utsikten från köksfönstret lurade mig att tro att jag befann mig i Stockholm och Gamla stan vilket man lungt kan leva med. Har möblerat i tankarna natten lång och en del nya inköp står på listan. Ibland har man tur. Gult hus med rött torn. Boende mitt på stan med Systemet nästan för nära. Mitt trassel till hår kommer älska nya boendet, två frisersalonger på samma gata. Det här är toppen.

Frimärke

Hade en period då jag samlade frimärken men jag tröttnade som på så mycket annat. Frimärken är bra saker, fast de är otäcka att slicka på därför är de mer moderna som är som klistermärken egentligen bättre även om de inte ger den riktigt rätta känslan. Snigelpost är mycket mysigare än något annat. Brev som inte stavas mail innehåller så mycket känslor som ett mail aldrig kan leverera. Det blir mycket dte här förbered dig där borta bland fjordarna S för snart får du ett pinsamt stort kuvert från mig fyllt med svensk sommar det vill säga hagel och regn.


Ändrade planer...

Kvällens utformning fick plötlsigt inte en allt för glad inramning. E är kvar där borta och det är alldeles för långt bort. Får hoppas på imorgon istället och i värsta fall nästa vecka. Fy.


Lyssna

Tänk vilken tur jag har som hör. Har nog aldirg reflekterat över detta så mycket tidigare som jag gjort de senaste dagarna då jag gått och diggat konstant. Lasse Lindh och jag liksom.

Lyckochock

Jublar av glädje! Trodde det var linserna som spelade mig ett spratt men icke. Tycker inte om att skylta med resultat eller något vad gäller betyg men idag sväljer jag all stolthet och skriker:
A!!! Jag fick A på internationella relationer tentan och endast ett enda fjuttigt poäng från full pott! (vilket får en att fundera om detta från professorns sida var ett "måste" för att liksom håna mig lite) Känner mig stoltare än en tupp och ler fånigt. Hämtade samtdigt ut Sverige i EU tentan och även den kom med ett glatt besked men inget slår min glädje att få ett A (!) på en salstenta!

Det är en bra dag idag, den inleddes redan igår kväll med 1 liter jordgubbar i magen, flera deciliter vaniljvisp och en halv vinare hos S. Gudars så kul. Idag förutom firandet av tentan är det en del skrivjobb som ska göras och det känns passande at värmen inte är så varm längre för då skulle jag inte kunnat hålla mig inne. Ikväll ska nästintill hela familjen kolla på en ny lägenhet till mig, lägenheten i mitt drömhus i Falun. Känns som om det kommer bli flytt i slutet av sommaren. Kanon. Efter inspektion avlägenheten väntar så E. Underbar torsdag.


Krroppsspråk på riktigt.

Konstigt. Jätte konstigt. Magen pratar och hjärnan nickar med medans resten av mitt inre ropar nej. Bara att hoppas att magen har fel. Väldigt fel. Hjärnan säger då och då att den har fel och hjärnan har alltid rätt. Hjärtat och hjärnan brukar vara oense så även nu men de blir mer och mer sams. Blir nog bra ändå.

Avsked

Snart dags att gå och kramas hejdå. Jobbigt. Fast ändå okej, hoppas på att ses redan på torsdag men magkänslan säger att det inte blir så utan att det är väl fullt upp i studion, brukar bli så. Ovant med lång avstånd, nu är det 23 mil som gäller. Vi ses sägande på oviss tid.

New York

Fått present från andra sidan Atlanten. Passar perfekt.
image163


Ibland säger bilder mer än tusen ord...



Skrattmusklerna krampar fortfarande. Hettan är lika intensiv nu som igår kväll. Det här är sommartider. Ljudnördarnas kväll blev tidig för vissa och sen för andra. Vissa mår idag bättre och andra sämre. Vätskebrist kan sluta på många sätt. 25 års kalas har nog aldrig varit roligare än så här.

Sanning

Allt är lika viktigt
det är det som är balans

Ro

Shoppingen är över. Trodde jag skulle se till att få lite sol även på den vänstra axeln för att matcha den andra som är vidbränd, men icke. Hann med femton minuter innan solen sprang bort. Sitter inne och gör ingenting. Ingenting. 

Sommarfest


Sommaren på bild. Underbara gamla klassen samlades åter ett år efter studenten och sjöng för fulla halsar igen. Det var ett år sedan. Ikväll väntar fest med Falun och alla dess ljudnördar men nu shopping i hettan. Ska bli värmerekord idag och jag smiter in i kylan.

Studenttider

Det är bra nu, fruktansvärt bra. Lyckan bubblar i blodet och sinnet känns så mycket lättare. Livet är underbart.

Minns den här dagen för tre år sedan, solen strålade från en kralblå himmel, fåglarna kvittrade i träden och vinden vajade gräset. Den lycka som studenterna utstrålade smittade av sig på oss andra och gav oss kraft att käpma ett sista år. Kusin A tog studenten och hon såg ut som en prinsessa. Nästa gång skulle det vår tur att stå där och sjunga om de lyckliga dagarna och min tur att komma ut i vimmlet och leta efter min skylt samtidigt som man ska bära avgångsbetygen i ett fast grepp. Ett år gick snabbt och plötsligt löste händelserna av varandra och så var dagen kommen. Den började tidigt tidigt och slutade först dagen därpå med mössan lite sneare på huvudet. Känns konstigt att det nu har gått två år. Idag har jag spelat "Studentsången" om och om igen hemma i lilla staden, läpparna känns en aning ömma men vet inte om det beor på flöjtspelande eller försöket att utnyttja tiden så mycket det bara går innan väskorna packas med sommarkläder. Konstigt att dom små 88:orna idag stod på sina lastbilar och sjöng, så lite dom vet och så lite dom upplevt ännu.  De två åren sedan jag skrek bort min röst har kanske varit de allra bästa åren någonsin, så mycket har hänt och så många nya möten. Det har varit framgång och motgång, nedförsbacke och uppförsbacke, svek och tvivel, misstag och ilska. Men mest av allt har det varit glädje och skratt skimmrande ögon och leenden. Studentdagen var en konstig upplevelse och jag tror inte jag ännu har fattat att jag har gjort det där men de hundratals bilder som förevigat dagen påminner mig om att det är sant. 9 juni 2005 sprang vi ut i regnet då gudarna grät tårar och sedan dess har livet bara blivit bättre och bättre. Livet är underbart.


SOMMAR SOMMAR SOMMAR

Jag var liksom en kalv som aldrig varit ute i hagen när jag spratlade ut från tentan halvvägs med gråten i halsen och skratten bubblandes där inne. Sommaren slog emot mig och jag rammalde in i dimman av maskrosgrejs som yrar i luften. Kännde mig fri men fast. Tentan gick nog åt skogen men jag tar det piano och tänker på allt trevligt jag ska göra närmsta dagarna som jag skjutit upp så länge. Det är sommartider. Det är vänskapstider. Det är sista helgen med E på obestämd framtid men ändå är humöret gott. Firade den lilla ledigheten som nu påbörjats med J och magen kurrar belåtet i grekiska takter. Vi har sprungit också och plaskat lite i vattnet med fötterna. Tänker på alla sommrarna med orkestern och visst känns det tommare än tommast i år, tror jag måste skicka ett mail och be om en återträffs-konsert i alla fall hur ska annars sommaren bli till en riktig sommar? Har städat, har städat ihop alla skolsaker och lagt dem i lådan där de ska ligga tills september. Skönt, så oerhört skönt så det inte går att beskriva.  Fick en ny klocka idag, snälla föräldrar är bra att ha.


6 juni i en idyll

Nationaldagsfirande. Lyssnar på Kent och inser att ingen annan låt än deras "Sverige" beskriver just Sverige så bra som den gör. Det är vackert, det är vemodigt och si så där lagomt svenskt. Det luktar sommar och myggbetten kliar nu väntar jordgubbar i mitt röda hus med vita knutar och på håll vajar flaggan stolt.

Sverige
, Sverige älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är



Text

image143
Nej det är inte mitt ben 2005 eller Lopez vi ska spana på utan texten, den svarta skrikande texten:
TUREN ÄR DIN
Kan man ju hoppas på speciellt torsdag mellan 13-17.

Kräftskiva?

Min halva kräftdel sedan igår är om möjligt ännu rödare och det brinner, kanske är detta det närmaste jag kommer ett skaldjur. Blev inte en dag i solen utan bara några minuter innan svetten flödade över och skuggan lockade. Har pluggat så mycket jag bara kan men har ännu inte påbörjat själva inläsningen, bara bearbetat allt material. Ikväll ska så läsningen börja när resten av stans studenter tömmer baren. Typiskt. Expert på institutioner innan sovdags, idag önskar jag att jag hade bott mer norrut och fått tagit de av midnattssolen för då hade pluggandet gått mycket bättre det tror jag det.

image142

Solsken...


... jag ska plugga utomhus och njuta dagen lång trots en helt berg av böcker och anteckningar som ska in bland de grå där uppe. Kvällspromenaden igår med möte av stans alla studenter satt sina spår, försov mig ännu en morgon. Idag ska EU:s lagstiftning och demokratiska underskott studeras liksom Sverige och EU som ett. Trodde jag var positiv till det europeiska samarbetet ack så fel jag hade, säger du federation och Europa i samma mening och jag blir ilsken som ett bi.  De tre paradoxerna med EU-samarbetet som den svenska besfolkningen uttalade i en undersökning i början av vårat medemskap talar för sig själv:
- EU är demokratiskt men, ingen demokrati
- Politiken flyttar men, demokratin stannar kvar
- Sverige avyttrar suveränitet men förblir suveränt.

Nu väntar trädgårdsbodet.

Jaha...det var det

Plötlsigt skiner inte solen längre.

Är besviken, så fruktansvärt besviken. Ett litet klick för mycket. Känns som om dom där orden börjar stämma.
"Allting går sönder till slut, det är bara en fråga om tid".

Tårar.


Måndag

Tenta om fyra dagar. Sommarledighet om fyra dagar.
- Konstig kombination.

Här händer inte mycket, är inne i min egna lilla värld och får besök av den svenska konstitutionen eller EU när jag så mycket hellre skulle vara med E, men även han är i sin värld, djupt lost bland noter och ljud. Lyckades bränna armen och är nu kräftfärgad på den ena och likblek på den andra, tänk att solen tar så snabbt en glass i solen klockan 17 och skadan uppstod.

Kameran har åter vaknat till liv och bilderna från lördagen berättar inte något alls om hur trevligt vi hade det, kanske var det en av de allra bästa kvällen någonsin med toppen tjejerna, om inte annat så var det en kväll med konstant kramp i skrattmusklerna. Några för många fotbollsöl och annat bus samt kareaoke gjorde kvällen sommrig. Dessutom trevliga nya bekantskaper. Vi log ikapp kvällen lång.
 
 

Veckan som kommer

Konstigt att vara i skolan en söndag, en väldigt folktom ljushall en väldigt tidig morgon. Har pluggat dagen lång med ett litet babblande avbrott och fika i solen tillsammans med J. Ny vecka närmar sig, en sista vecka med jobbigt innehåll: Tentaplugg, skrivning av tenta och sommarhejdå. Hoppas på roligt innehåll också, det är ändå en mycket speciell vecka och litet (stort) jubiléeum i slutet väntar. Veckan som imrogon startar avslutas med kärlek och solsken.

Mirakel en lördagseftermiddag

Galet men sant. Nått har hänt. Jag jublar. Plötsligt kan jag bli brun, detta bådar gott inför en ledig månad som inleds nästa torsdag kl 17.01. Fast vem vet, kanske jag inte alls är lite brun utan det är mina solskadade ögon som bara inbillar mig detta. Men, jag ler vidare och kikar på bilder från förra sommaren.


Så kan det gå...

Det gick ju bra det där, eller kanske inte bra det får väl tiden utvisa men åtmindstonde skrev jag så armen krampade och kroppen skakade. De sista minutrarna innan jag la ned pennan var tankarna på annat håll än internationella realtioner, hjärnan skrek mat och magen kurrade i takt vilket den skulle få komma att göra i allt för många timmar till innan tid gavs till att inta näring viket i sin tur känns i dag då huvudetspränger och magen istället för att kurra slår volter.

Kvällen blev sen precis som planerat. Kanske till och med för sen eller så beror det på att morgonen blev tidig. Efter tentan race ner till stan och lite shopping innan håret skulle dras ut och andra kläder än tentakläderna skulle finnas i garderoben. Full fart mot J och sedan stan. Från början var det vi och småbarnsfamiljerna men till slut var vi nog snarare ynglingarna på torget. RixFm-festival är alltid lika trevligt som tokigt som segt. Men att stå på torget och ha en klarblå himmel ovanför är bra, riktigt bra.
 
 

Och RixFm bandets gitarrist var ju, trevlig att låta de trötta tenta ögonen vila på.



För Sofies skull plåtades Snygg Erik men det är något mystiskt med bilden, igår kväll såg den jätte bra ut men nu är den grumlig till max. Konstigt.



Största jublet och grymt välförtjänat, Sonja Aldén



RixFm tog slut och vi fick änltigen i oss mat samtidigt som en ny rotning i garderoben ägde rum liksom ett försök att åtgärda frisyren som redan lockat till sig på fel sätt. Fönstertittare och ryck i ytterdörren samtidigt som sommarmusik á la 2000 spelades. Kåre i sikte och en massa tok. Att man inte har ätit på en hel dag kan ställa till med besvär som är pinsamma och på toaletter kan man träffa människor man för ett år sedan spenderade all tid tillsammans med och på toaletter kan man få reda på att dessa männsikor ska flytta bort, bort som i hem samtidgt som de pikar för att jag blir kvar, konstig kombo. Kul var det i alla fall. Och med en gladare än gladast E som pratade mer sthlmska än vanligt kom krampen i skrattgroparna som på beställning, att posa framför kameran är verkligen hans grej (eller inte) Själv så var jag tvungen att ta en bild på mig själv bara för att dokumentera att jag kan se pigg ut minuterna efter ett nederlag och även om bilden är likblek så var jag inte det, viktigt att poängtera.



Natten blev till morgon och därnånstanns stupade vi i säng med huvuderna före och kroppen fortfarande på stan. Att nu ta i tu med ett nytt ämne och mer tentaplugg på minimal tid känns mer än jobbigt. Fast det är lördag idag och det nalkas godis.

Ett försök att skingra tankarna....

Har tenta om ett litet tag. Några timmar mellan mig och ovisshet kommer bytas ut till många timmar kliandes i huvudet. Finns så många borden just nu men ett beslut är ett beslut; jag ska inte läsa mer innan det är dags utan det jag kan kan jag och inget mer går att få in. Käkar fruktsallad och snart dags att äta. Letar nya sätt att bota rinnande ögon och konstanta nysattacker, hoppas finna svar. Har skrivit lista för em/kvällens shopping med stress som rubrik. Mycket måste inhandlas innan klackarna ska upp i taket.

Längtar lite och längtar mycket till denna stund om en vecka, då kastar jag in handduken och tar lov innehållandes massa härliga återseenden och jobb men tyvärr också ett hejdå på oviss tid. Nu kommer blajandet igång här... Ska bli underbart att kunna cykla till andra sidan lilla staden och få utlopp för sina tankar inte bara skriftligt utan även muntligt. Tror det blir en bra sommar i sommar, inte bara vädermässigt utan även känslomässigt. Tror det blir en massa skoj och en massa härliga minnen att rama in när löven faller. Enda molnet i lilla staden är väl krockande arbetstider och kvalitetstid som uteblir men de få stunderna som ändå blir av ska tas till vara. Blir en och en annan resa i sommar alla med samma destination, det sägs att resa långt för kärlekens skull känns som korta resor -det hoppas jag på för hur ska det annars gå. Dessutom hoppas jag på att SJ inte höjer sina priser för mycket under sommaren utan att en enkeltur kan ligga runt 100 kronor plus minus nån krona hit och dit. Falun kommer också bli välbesökt i sommar, kommer inte klara av att vara där borta allt för länge utan att längta lite hem. Hoppas på att nya rummet i lilla staden ska bli klart i tid och jag kan belägra det och fixa så som jag vill ha det medan tid ännu finns och inte arbete står på schemat sex dagar i vackan 9-19.

Nu börjar nerverna göra sig påminnda igen. Fy för skakande ben och händer. Nu satsar vi hårt och slänger oss ut i den ovissa tentavärlden. Det borde gå, det kanske till och med kan gå bra. Hoppas kan man ju.