Återfinns på stranden i sanden

Repetitionsschemat för hösten har anlänt. För första gången på 11 år är suget minimalt. Önskar att jag inte hade öppnat mailet. Alla planer som noggrannt planerats raserade plötsligt. Tvingas också inse att jag måste börja välja. Välja bort något som jag gillar. Musiken måste prioriteras bort till förmån för annat. Känns konstigt. Vi får se vad som sker. Magtrakten knorrar, hösten känns ruggigt nära. För nära. Plötsligt vill jag vara en struts och sticka ned huvudet långt ned i sanden, länge. Slippa beslut.


Gammal tant med fjortisfasoner

Jag har blivit äldre. Min kropp orkar inte som förr. Hela dagen har gått åt till att återhämta mig från gårkvällens ytterst oplanerade fest. Tydligen har sommarens lugna helger satt sina spår och kroppen reagerade som aldrig förut. En svettig dag på jobbet de få timmarna vi hade öppet och övertid innan vi i full fart shoppade loss i grannstaden. De två timmarna som spenderades med fler och fler kassar gick alldels för snabbt. Någonstanns mellan provhytt fyra och fem togs beslutet att den lugna hemma kvällen skulle ställas in. Sista kvällen innan vi sprids åt olika håll igen. Tillsammans med mygg och getingar blev kylan ute plötsligt medlehavsvarm. Trevlig men för (alldels) sen kväll. Fotoblixtrar överallt och kvällen finns väl dokumenterad, leka framför kameran var visan för kvällen. Kul då och kul nu.

IKEA idag och en massa nya möbler, men jag besökte mest toaletten och övriga besökare trodde nog jag var gravid; likblek och med konstiga ljud på toaletten. Pinsamt. Inköpen blev trots mitt så kallade tillstånd perfekta och imorgon inleds sista arbetsveckan innan flytten äger rum. Äntligen.  


Vännerna
Ewe, Jenny, Sandra (och jag)

Kommer det att smälla?

Bombhot.

Läskigt som tusan. Har aldrig sett så många poliser någonsin, inte brandbilar eller ambulanser för den delen heller.Sirener ljuder konstant och fler och fler bilar med fyrar på taken sammlas. Frågan är varför? Varför bombhota en restaurang här?

Spader

Fredag. Jobbar lördag. Inget trevligt inbokat. Grått. Inget händer här.

Nästa helg ska det flyttas in.

Veckan därpå hopps jag på resa. En kort resa men ändå en liten tågtur.
Sen är det operation 1. Drygt.

Obalans

Kan inte skaka av mig det.Liksom etsat sig fast i det medvetna undermedvetandet. Jag får kväljningar och känner mig yr. Kanske var det en föraning om vad som ska komma. Förhoppningsvis var det precis vad det var; en mardröm och inget annat. En klump i magen jag inte kännt förut påminner mig ändå, det var ju så verkligt, vidrigt verkligt. Känslan var en föraning om hur det skulle kännas, en känsla jag inte vill uppleva. Känner mig snurrig.

Hammarbackar

Efter jobbet igår begav jag mig  till fiket för att återse de gamla tokarna. Möttes av Josefine (som för dagen bar samma klänning som jag) och Emma (som för dagen bar samma örhängen som jag)  Inte ens en kvarts sekund hann flyta förbi innan ordningen var återställd och det år som gått sedan vi senast sågs försvann bort lika snabbt det. Vi tjoade, stimmade och gapskrattade. Konstigt att vi inte tar oss tid att ses oftare. Gamla minnen avhandlades och skvallret bubblade ur oss. I flyttyran hade Josefine återfunnit ett gamalt kasettband innehållandes vårat alldeles egna radioprogram, det var ljuva tider. Hoppas på att kontakten håller i sig även i fortsättningen trots vitt skilda adresser.
image229
Marilyn (Josefine) och Snövit (Emma)

Trötter och butter

Imorgon fyller mamma år. Har inte hunnit fixa någon present, för den delen har jag inte ens letat. Men tror det ordnar sig på något vis. Är påväg att bli sjuk, något måste det i alla fall vara för den som stirrar tillbaka i spegeln känner jag inte igen. Kanske man kan bli kärlekskranhk snabbare än vad jag trodde för det är nog sant, jag börjar redan längta.

Såg ett par ögon jag allt för väl känner igen idag. Konstigt att två svarta hål fortfarande kan ha inverkan om än en liten. Synd att det ibland är svårt att vara vänner tydligen är det lättare att låssas som vi är obekanta. Fast jag vill vara en vän.

Boka in en tid om du vill

Trodde att augusti skulle bli en bra månad, en perfekt månad i år. Jag hoppades på stora och små resor liksom hinna "bara vara" med de nära. Men så blir det inte, kalendern är fullklottrad av annat alltifrån jobb och flytt till operationer och konserter. Förstår inte när jag ska hinna med det där jag längtat efter. Vill skjuta upp på saker men det går inte för snart tar skolan vid och då är tiden knapp eller snarare obefintlig. Försöker hitta en lösning och planerar nu i förväg in olika saker som jag önskade att jag slapp planera in och bara kunde ta spontant. Jag vill inte lida av tidspanik när vi umgås. Jag vill kunna fika i timmar och skratta utan att hela tiden kolla på klockan. Men tyvärr så är sanningen just nu så att klockan får styra tiden som återstår av sommaren. Det bästa av allt är att i år är det lång tid kvar av den,för den har ju inte ens börjat i min värld där sommar betyder sol och bad.

Emma idag

Det är Emma idag, min namnsdag alltså. Emma-dagen. Det regnar men jag är glad ändå, jätte glad. Idag har jag namnsdag och jag ska äta tårta. Jobbar hela veckan i butik nr 2 och fifflar med datorerna mest hela tiden. Timmarna här går långsamt oj så långsamt. Ögonen är trötta och kroppen är helt slut. Visste väl att jag skulle känna av sömnbristen men för mig är det en gåta hur jag ska kunna hålla mig vaken till stängningsdags. Men posten gjorde mig pigg för en stund, har fått post från Norge, Sofie skriver att hon har det bra och jag tror henne. Konstigt att tomheten efter hennes sista flytt fortfarande är gigantisk men jag ska nu glädja mig åt att hon kommer hem en tur snart -bättre nyheter denna dag går inte att få.


Tror jag ska kapa håret ännu kortare.

image225

Bild från:
www.carola.com


Bra, det här kallar jag bra reklam.

image222

Bild ur Femina 2006-07

Dagens upptäckt

Så mycket mindre dåligt samvete jag just fick. Tydligen tränar jag mer än jag anar. Dessa få rader får mig dessutom att lova mig själv att ta tag i ordentlig träning snart, väldigt snart.

Att längta är att vänta på något bra

 Underbart. En hel helg där varje minut har varit magisk. Längtan är bra ibland. Att vardagen nu återigen inträder känns dessto mindre trevligt, dagen kommer kännas som en enda lång uppförsbacke och det som nu tar vid känns som en evighet.  Två hela dagar tillsammans efterföljs nu av okänd tid ifrån varandra. Vi har utnyttjat varje minut dessa dagar. Lördagen blev en heldag längre upp i landskapet vid Siljan och natten blev sen. Jag vill också ha en långbrygga. Banden spelade bra och öronen led bara en aning. Gårdagen hanns en blandad kompott med, jag fick se mig besegrad i allt från minigolf, yatzy och kubb. Pinsamt. Sena kvällar och långa sovstunder nästkommande dag förutom nu då det slutligen blev hejdå- sägande på morgonkvisten. Tomhet.




Härligt....


Snurra tillbaka lite.

Ord som kommit i kläm. Ord utan betydelse för menade inte vad som sas. Kanske det hela berodde på total förvirring och många jobbiga stunder. Skyller på det. De är så lätta att häva ur sig och som på beställning kommer ångesten men då är det försent. För det som är sagt är sagt har jag lärt mig. Ångern är min, rodnanden och tårarna lika så. Det var ju inte menat så som det lät. Ljudet var elakt och skarpt inte alls så som tanken var. Jag tar tillbaka allt fast det redan är uttalat, har borstat tänderna om och om igen men ändå känns den bittra smaken av dem, har pillat i öronen men där ljuder ändå stämman. Ska aldrig säga så igen. Aldrig.

Dammtussarna gör mig till en vissen blomma, jag hänger med huvudet av trötthet för jag orkar inte nysa mer. Alla kan se vad mina ögon gjort, rödsprängda möter de gröna ett par andra. "Jag har allergi" säger jag "Jobbigt" svarar de men inte helt övertygade om att det är just de där små partiklarna som far som gjort att de annars ljusblå ögonvitorna snarare är ljusrosa. Sanningen är att allergin har en del i det men mest det där andra.

Snart stängning

Kassaapparaten tycker om kvitton, tycka om som i att äta upp dem. Jag tycker bätttre om aprikoser, färska sådana ska det vara men här smaskar jag på vindruvor för att få tiden att gå. Bara en förstörd rulle idag, bingo. Bara en elak kund, förvånande. Ganska bra dag trots en hel drös med för tidigt morgonpigga kunder bankandes på gallret och en gigantisk kö fram till lunch, en lunch som intogs stående på få minuter innan kunderna påkallade på uppmärksamhet igen. Virriga tanter och pratglada gubbar verkar det vimmla av här. Frågan är när blev den här staden så liten?

Snooza (eller inte)

Morgonvanor. Men först kvällsvanor som avslutas med att ställa in brandalarmet på rätt tid, för det är just vad min tupp låter som. En hel natt går snabbt förbi sen ringer det,jag trycker och trycker på snooze. Vissa dagar för länge, idag alldeles för länge. Blott 20 minuter är inte mycket tid att hinna äta frukost så magen är nöjd i åtta timmar och dessutom hinna fixa det som går att gör något åt vad gäller det yttre. Favoritbloggaren Erik (och här borde det varit en länk men datorn vill inte som jag: http://nahlen.blogg.se)satte lägligt nog idag ord på de tankar som svichade genom huvudet när jag i 150km/h cyklade till jobbet och kom i alldeles för god tid på något magiskt vis. Ikväll ska jag beräkna en snooze-tid när jag ställer in klockan, man lär sig något varje dag.

Äntligen

Han kommer i helgen men jag jobbar lördag. Typiskt varför ska det alltid vara nått som stör? En helg får vi åtmindstonde tillsammans minus en eller ett par timmar och med långa veckor av avstånd känns det som en vinstlott.

Är bjuden på kalas ikväll, kalas som i tårtkalas. Christopher fyllde gammal för en månad sedan och äntligen kan vi alla ses och fira fast jag får skämmas för hans present är nedpackad i någon av mina flyttkartonger. Dessutom ska han prova sin nya kamera som han köpte av mig nyligen.

Det blåser en vind

Det blåser sommarvind. Stromvind. Snart har halva sommaren gått och det känns inte ens som om den har börjat. Konstigt det där, hur en årstid kan gå så mycket snabbare förbi än alla andra. Jag vill ha klänning och blommor i håret inte jeans och tröja. Andra flyr utomlands medan jag flyr in i mina tankar. Vill gå på stranden och känna sanden värma fotsulorna. Vill bli bländad av solen när jag äter glass. Vill se solen förenas med horisonten och dela det med dig.

En onsdag i juli

Självklart kom den oinbjudna gästen, jag tror i alla fall det. Nu gäller det att göra det bästa av situationen. Lite ledsen men inte så mycket. Nu ska jag snart börja räkna timmarna fast innan dess borde jag vara säker på att det blir så som det är sagt. Egentligen borde jag sitta med knutna tummar och hålla dem hårt men har lärt mig att ibland är det bättre att inte ens hoppas. Vill inte bli besviken.

På jobbet

Blev beodrad att återigen inta butik nr2 för resten av dagen, kontrasten mellan 1:an och 2:an är nästan komisk. Här är det nästan för kallt och kunderna är lika med obefintliga. Annat är det däruppe där är hettan olidlig och köerna verkar aldrig försvinna dessutom är antalet ordrar att köra så många så jag inte ens vet vad talet har för titel. Nya kameror ska testas och det är vad vi ägnat oss åt sista halvtimmen, att dokumentera livet i fotobranchen.


Brun, brunare, brunast eller tvärtom.

image203
Konstigt det här. Så fort solen tittar fram (som jag har längtat) så är det måndag och jag jobbar alla soltimmar. Genast kommer ångesten, alla kommer bli bruna denna sommar också förutom jag. Tror jag har något fel. Att sola solarium känns inte som något alternativ när bara tanken gör att hjärtat dunkar som en trumma. Förra året hände något magiskt, rätt som det var hade jag pigment som gjorde mig brun. Låt dom där pigmenten återigen krypa fram.

Hjärtevärme och flyttlass

Så har man ny adress, ett nytt namn att plugga in och nytt postnummer. Känns bra men lite konstigt. Adam har redan flyttat in, golvet hann nog inte ens torka. Nu står hela lägenheten hos farmor och farfar och bara väntar på att återigen köras iväg. Frågan är väl om det är jag eller möblerna som tycker det är jobbigast denna väntan.

Fredag innebar full fart, tåg och buss innan en underbar kväll tog vid. Musik som gjorde själen glad och hjärtat lite varmare. Köpte skivor och kännde mig nöjd. Den fåniga texten skriven med spritpena i en av dem gör mig fortfarande fnittrig och lite generad. Fotade förståss en massa innan kameran olägligt dog. Funderar på att inhandla en ny kamera, ska passa på att utnyttja den nuvarande arbetssituationen.


Att sätta namn

Något av de svåraste besuten du ställs inför i livet måste vara en namngivelse. Att sätta en etikett på ett barn. Att hitta rätt namn för rätt person och rätt person för rätt namn. Kanske är det slupmen som får avgöra våra tilltalsnamn. Där sitter de och känner på magen och tror sig veta vad den lille krabaten där inne ska ha för rubrik. Jag var namnlös. Storebror ville ha en Richard och inget annat, inte ett syskon utan en Richard. Tillslut precis innan jag föddes fanns dock flera alternativ, kanske var det just därför som jag väntade ut nästan två veckor mer än vad jag skulle ha gjort, liksom för att var på den säkra sidan att jag skulle få mig ett namn jag ville bära. Oscar var mitt namn ända tills jag sa hej till världen i tystnad. Att namnet blev som det blev är fortfarande en gåta och ibalnd önskar jag att jag hade kunnat fått titullera mig med något av de där andra namnen som fanns som alternativ. Ebba hade varit perfekt, men även Linnéa känns bra. När SVT tre år senare lanserar familjeserien Ebba&Didrik ångrade sig nog både mor och far både en och annan gång att jag inte fick det där namnet som mitt namn blir att låta som när man är förkyld. Likheten mellan mig och Ebba var stora redan när jag var tre, därefter har likheten nästan utvecklats till skrämmande kloning. Men kanske är det så enkelt att både Emmor och Ebbor hör till det envisa släktet.

Serien går igen och jag njuter.


En annorlunda kund.

Vingslag förknippas med att lägga i högsta växeln och springa för att ta skydd. Fåglars vingar som flaxar skrämmer. Men här i butiken har jag i nu en timmes tid haft ett trevligt inslag. Den öppna dörren pinglade till och en glad citronfjäril flög in, den tittade runt liksom alla andra bland ramar och kort innan den begav sig så som man gör som kund fram till kassan och mig. Där satt vi ett tag och tittade på varandra. Citronfjärilen så ut att fundera och tillsammans gick vi till den andra sidan av lokalen och satt oss där istället och citronfjärilen tittade noggrannt in i skåpen där kameautbudet är gigantiskt för tillfället. Gillande flög den runt och satte sig både på den ena och den andra linsen för att inspektera. Vi hade det trevligt. Nu funderar nog citronfjärilen så det knakar i de små spröda vingarna vad den ska göra härnäst på sin runda. Just nu sitter den på min fot.


Att våga är att kasta sig ut i det osäkra

Om man skulle få en slant varje gång som man gjort allt det där man inte rikigt vågar borde jag vara rik. Riktigt rik. Eftersom jag ännu en arbetsdag spenderar min tid på butik nr 2 måste jag se till att sysselsätta mig med något och denna gång har jag listat sånt jag gjort i år som jag absolut inte skule ha vågat denna tid för ett år sedan, listan är lång. Vilket i sin tur bådar gott för kommande år.

Åskmolnet jag

Önskar att jag kunde vara en aning mer positiv i mina inlägg. Men ibland drar en åskskyr in och här råder rena stormen. Drömmar av glas eller nåt sånt. Inget blir riktigt som man tänkt sig. Jag fegar alltid ur. Dagens stora fundering är hur sjutton man kan sakna någon så mycket, så mycket så att varje minut gör ont.


Lova inte något som du inte kan hålla

Behövs ingen vidare förklaring. Kanske bara ännu en bortförklaring.


Jag vet inte vad jag ska ta mig till

Alltid är det något som går fel. Alltid sätts det minst en pinne i hjulet mitt som snurrar. Skulle göra en flyttanmälan ikväll men icke, gick alldeles strålande fram till steg 5 av 6 då jag skall legitimera mig. Inte innehar jag någon kod till mitt studentID och något BankID har jag heller inte som denna tjänst tar emot. Livet suger ännu mer helt plötsligt. Dessutom, när man jobbar samma tider som övriga affärer är öppna blir det svårt att be någon annat lösa problemet åt mig. Någon som kan hjälpa mig? Hur gör man en adressändring när man sakanr det jag saknar?

Listat och klart

Gillar inte kedjebrev mest för att jag alltid känner mig som en förädare när jag inte sänder dem vidare. Men, då och då dimper det ned något som är intressant eller kul:

Scarf/Turban: Scarf känns mer mig, huvudbonader är svårburet när håret inte vill som jag vill
Hög klack/Ballerina: Finns inget som är så snyggt som klackar och med min längd borde jag endast ha klackar. Men, ballerina är mycket skönare och fungerar alltid.
H&M/Zara: Här finns endast tillgång till det förstnämnda så när väl Zara finns är det som julafton.
Kroppsnära/A-linjeformat: Känner mig mer avslappnad i "a:et" men kroppsnära känns mer elegant ibland
Stuprör/Boocaut: stuprör defenitivt men tyvärr vill inte alltid min kropp detsamma.
Baddräckt/Bikini: det finns oftast en anledning till varför jag ytterst sällan har baddräckt och den anlednigen heter motionssimmning annars råder bikini.
Svart/Vitt: Svart funkar alltid medans vitt känns sommrigt.
Uppsatt/Utsläppt: Sedan de nya längderna råder är valet enkelt -utsläppt.
Legging/Barbent: Leggings kan vara perfekta när vindarna drar
Modette/Elle: Jämförelsen känns banal, Elle.
Desperate housewifes/ Sex and the city: Sex and the city var inte bara en tv-serie utan skapade en livsstil


En samlare

Jag har nog alltid varit lite av en samlare utan att riktigt vara medveten om det. På hög finns dom, citaten och de små texterna jag i despration printat ned för att inte slarva bort någonstanns bland alla de andra tankarna som cikulerar innanför manen. Jag samlar på upplevelser. Jag samlar på papperspåsar med fina tryck, knasigt men sant. Påsarna återfinns i andra påsar som återfinns i ännu större och där står dom redo att användas men när dom väl behövs är dom för fina och blir kvar i garderoben. Jag samlar för att bevara, samlar liksom för att samla. Men vad jag inte gör är att bevara sånt som är skräp. Skräp är bannlyst. Men ibland är gränsen mellan vikt och ovikt minimal.

Antagen

En hel natt utan sömn med för stora tankar om små ting. Idag har jag tackat ja till höstens studier och en liten längtan tills starten har smugit sig på. Statsvetenskap II och Retorik kommer prägla livet när löven faller. I höst ska jag bli den där studenten som jag en gång var, jag ska bli synonymt med ordning och reda igen, hitta tillbaka till den där kraften som jag hade förut.

Butik nr 2 är folktom, några få kunder på något som känns som oerhört många timmar.  Läser de där böckerna jag inte hunnit läsa tidigare och funderar för att förhopningsvis slippa ligga sömnlös ännu en natt. Imorgon spenderas kvällen i Falun, ska bli skönt att komma hem en sista gång till det lilla dockskåpet innan flyttkartongerna åker imorgon. Blir jobbigt att gå upp för att jobba lördag och sätta sig på ett tåg, men vad gör man inte för
Lasses  och Maias skull.


Jordgubbspaj

Familjen västerråsgurka är här, det ska smaskas paj ännu en dag, jordbubbar där i och vanilj ovanpå. En lång dag på jobbet, tankarna har snurrat när jag har haft ansvaret över den andra butiken som är ödslig. Det är jobbigt det här, ge mig svar.


Puls

Ännu en vecka har så spurtat ur startblocken. Jobbet känndes lite roligare och kunderna var idag en aningens trevligare. Alla behöver vi helger trots semester. Tempot är högt och kroppen värker. Helena och jag har dessuyom kvällen till ära inlett något som ska bli till en vana varje kväll, stan runt på en timme i ett tempo som även Christopher skulle ha svårt att spela i. Har även tränat skrattmusklerna rejält. I övrigt är livet tråkigt och grått. Inget händer och tystnad råder. Sömnsvårigheter och uppvakningssvårigheter avlöser varandra. Avståndet till allt känns långt ena stunden för att i nästa kännas som ingenting. Vänner är i princip samlade i samma stad men ändå är det något som fattas mig oerhört. Så är det.

Speciell

Det är något visst med gammal vänskap. Skrattgroparna värker och hjärtat känns så mycket lättare. Utomstående skulle nog undra vad vårat gemsamma fel är så som vi beter oss men sanningen är uppenbar: vi är bästa vänner. Den bästa vänskapen är speciell. Igår kväll spelade Helena och jag kort samtidigt som vi proppade i oss n'stintill en hel vattenmelon. Idag har ätandet fortsatt men denna gång inte lika nyttigt. Helena, Christopher och Henrik har förgyllt denna så grå söndag. Vi har babblat i kapp, pikat varandra och skrattat konstant. Tillsammans har vi det så trevligt att allt annat blir ovesäntligt och tiden flyr allt för snabbt.

Dagens bästa citat: "Namn är en världslig sak".

Vitaminer för själen

Myspacar runt och som alltid måste favortlåten även denna sommar lyssnas igenom, live versionen av I´m Yours går rakt in i och är som en energiinjektion för hela jaget. Men också musik på närmare håll fungerar minst lika bra och kanske till och med ännu bättre eller kasnke bäst.

Det är en speciell dag idag och jag vet varför

Vet inte vad som är påväg att hända eller vad som sker i nuet. Jag lever i min egna lilla värld och tiden tickar på utanför. Hos mig är tankarna obegripliga och alldeles för många. Anade att det skulle bli jobbigt men inte så här ensamt.Jobbar förfullt. Fötterna är stora som fotbollar och nästa vecka är det Dalicarlia cup som ska plåtas. Hettan i ateljén/labbet/butiken är mer än het trots att solen verkar ha tagit semester. Bläddrade i almenackan och insåg att det borde jag inte ha gjort. Förstår inte hur de tidigare så tomma sidorna nu kan vara fullklottrade. En gåta. Dagen idag omges av en halvdan cirkel i lila. Lila, eller gredelin som vissa envisas med att benämna denna färg, används flitigt för att markera när det är något speciellt med en positiv rubrik i min kalender. Glädjen infinner dock inte riktigt idag trots färgen, men ett litet leende har följt min väg dagen lång. Dagen vore fulländad om telefonen åtmindstonde gav ifrån sig ett litet pip för den är skrämmande tyst och har så varit en en veckas tid. Men hoppet lever ännu. Jag vet i alla fall vad det är för dag idag.

Festen som kom av sig

Det var fest här i tre dagar, hela helgen. Festen som vi brukar se fram emot så himlans mycket. I år var det inte på detta viset. Festen känndes som allt annat än fest. Fyllon en tvärhand höga och en ålder så låg att tre händer räcker till, dagens ungdom, de som ska ta hand om oss i framtiden. Skämms. Men Jenny och jag lyckades väl som alltid finna lite glädje i det hela och tokade till det på lördagskvällen innan tröttheten tog överhand.  

image197

Att bo i kartong

Nu är allt gömt i brunt. Flyttkartonger täcker hela golvet och det känns en aning vemodigt. Har väl alltid varit kanske lite för sentimental men denna gång är det befogat. Har hänt så mycket innanför dom där väggarna och det är väl tur att de inte kan tala för oj så mycket som dessa väggar har fått höra och stå ut med. Blir bostadslös i två veckor som känns enormt långa för redan nu känner jag mig en aning vilsen. Nästa helg går lasset, konstigt att man kan kalla det lass men det är just vad det är trots den minimala ytan.


Tiden då det begav sig.

Nästa helg kommer trots bristen på bostad spenderas där uppe, galet att alla mina favoriter uppträder inom loppet av två dagar och dessutom helt gratis. Kan hoppas på att E dyker upp oavsett om det blir med eller utan uppländare i bagaget, jag vet vad jag hoppas på i alla fall.

Härliga.

Regnet fortsätter att smattra men solen segrade till slut. Helena och Christopher kom förbi och fick äta sig mätta på blåbärspaj. Däremellan har jag lyckats bränna upp mammas och pappas ugn, sånt händer. Eftermiddagen gick alldeles för snabbt och morgondagen närmar sig med för stora kliv. Börja jobba, jobbigt.  Tillsammans har vi idag babblat i timmtal och nästan skrattas oss till döds. Toppen.

Om jag bara visste

Bara en vink och så kommer jag springandes. Du kan få mig hur lätt som helst. Konstigt det där med saknad, den kommer så snabbt. Längtar och längtar men vet att väntan tills nästa gång är gigantisk, som ett helt jullov i juli. 

 

Allt är liksom klister här, segt som tusan. Inget känns speciellt kul eller direkt tråkigt utan bara likgiltigt. Men, som tur är finns dom där glimrande diamanterna nära och fick fart på allt. Bakade muffins sen bar det iväg, bilen tutade och äntligen fick jag träffa lilla Joline. Vi har haft picknick i det gröna och pratat bort flera timmar så där som bara vi kan. Hela tiden har blickarna legat vilandes på det lilla livet. Vi har mötts av förundrade blickar och man funderar både en och annan gång vad som rör sig innanför de små bruna ögonen. Ett nytt tomt blad liksom. Vårat gäng har fått en till medlem, vet att jag egentligen inte borde känna så som jag gör, men att hon heter Emma i andra namn känns stort även om inte jag har någon del i anledningen till detta extra namn, men låssas kan man ju. Vem kunde ha anat att vi skulle ha en liten tös som Joline med oss för ett år sedan, vem hade kunnat ana detta. Självklart sätter detta snurr på tankarna om hur vår picknick om ett år ser ut. Om ett år har jag en kandidatexamen i bakfickan med i övrigt är allt ovisst och läskigt. Planeringsfreeket i mig har redan fått frispel. Fast saknaden är mest central.


Som en illustration

Det är något konstigt med mig. När jag har varit med om en upplevelse måste jag printa ned den med några ord, vissa väl valda andra bara spontant utspottade detta bara för att jag då tror att den (upplevelsen) kommer leva kvar längre. Nu är det ett sånt tillfälle. Egentligen var mina dagar i Uppland inte mycket att skryta med, det var väl vad man skulle kunna alla en alldeles vanlig vecka i någon annans liv. Men för mig var de där sex dagarna som det kom att bli mycket speciella. Tror inte att några ord kan beskriva alla funderingar inom mig och tankar kring det som jag fick ta del av och vad som ligger i framtidens gap, men för att förlänga dagarna lite till ger jag mig på ett försök, ett litet sådant.

 

En dag gick åt till att packa, det är svårt det där för man vet ju aldrig vad det blir för väder eller vad i övrigt som sker så minst två uppsättningar till varje dag behövs. Dessutom, på sommaren blir man lätt varm så ett tredje ombyte för varje dag är också bra att ha. För säkerhetens skull kan även ett fjärde packas ned så man får lite at välja mellan. Väskan blev modell större och tung á la 1000 kilo klassen. Men, det var ändå bara en väska och så förståss en gigantisk handväska inte bara för att det är enligt de som vet hett med sånt just nu utan mer för att det är praktiskt av många skäl att ha en handväska som har gott med utrymme. Bilade till tåget som var så överfullt att ett extra hade satts in, där på andra våningen i tåget intog jag så Uppland. Var som en turist ända från ruta ett. Kusin mötte mig på stationen och skyarna var fullt öppna, det nyfriserade håret burrade upp sig och som en mopp stapplade jag runt. Dag nummer två spenderades på stan och med shopping som huvudrubrik. Vi pustade ut på bryggan och jag blev som alltid livrädd för fåglarna som flaxade. Sånt hör till. Kvällen kom och benen ville ut och gå. En guidning återigen men denna gång med springskorna på. Telefonsamtal från kärleken och beslut om hur nästa dag skulle läggas upp vilken kom att bestå av solning på bryggan och därefter så äntligen kärt återseende av E. Hela kroppen slog ut i blom och vingarna växte ut på ryggen. Fika och lite "presentation" hann vi med innan vi begav oss ut på landet. Och vilket land, underbara slätter och gula fält. Mina ögon växte för var kilometer som vi färdades, jag har aldrig sett något liknande. En guidning av allt innan det bar ut på det verkliga, verkliga landet. Allt har varit som en illustration av Bullerbyn. Jag har lekt Lisa mer eller mindre hela tiden. Det vilar liksom något magiskt över allt. Kvällen övergick i natt och i månljuset var allt om möjligt ännu vackrare. En ny dag då solen lyste med sin frånvaro trots det kändes det som om den sken starkare än någonsin. Korna råmade och vinden vajade. Vi gick genom hagar och kände på vatten. Lyckliga som tusan hand i hand. Men sen tutade bussen och det var dags att bege sig in mot stora staden igen ett dygn. Aldrig förut har väl ett dygn känts så långt. Vi flummade runt i Uppsala by eftermiddag och natt innan det återigen var dags att packa ihop väskan för att åka ut på landet. Väl därute i det vackra igen hände inte mycket för fortfarande var vädergudarna mot oss. Men vi åkte traktor och cyklade runt för att sedan kolla på film och käka popcorn. Vi hoppades att dagen aldrig skulle ta slut för vi visste ju att nästa dag skulle vara vår sista på länge.  Sovmorgonen blev längre än planerat men månljuset höll oss vakna natten lång. Jag fotade kor och lekte med katterna, sedan bar det av. En sista middag och sedan hejdå på stationen där tåget tuffade in. Vinkade genom fönstret och det kändes som en sorglig film.

 

Inga ord kan uppenbarligen beskriva hur dagarna har varit men en passande etikett är "underbara". Sagolika.