Kalastid.

Idag drog det igång, festen i fyra dagar som känns som en mindre variant av festen i lilla staden. Men morgondagens kväll ser jag fram emot med stora glittrande ögon. Då ska det firas att tenta ett är (förhoppningsvis) över. RixFm festival heter duga för en förvuxen fjortis som aldrig var det när hon skulle men kanske är det nu.
Sonja Aldén, E-type, Erik Segerstedt, september, Andreas Johansson, Ola, Bosson, Marie Lindberg m.fl i stan alltså. Sen nalkas ytterligasre festligheter antingen på Kåre för att bli utsparkad (haha) eller annat. Morgondagen får utvisa men en sak är säker natten ska bli sen.


Vad är skilladen?

Det är som att ladda inför ett tävling. Planerar måltid som ger energi och sega kolhydrater, ser till att packa ned rätt sorts matsäck i väskan och framför allt en massa socker som kan ge kickar. Kläderna måste vara sköna och kroppen måste vara utvilad. Fokus är påmålet och ribban i topp. Säg mig vad är skilladnen mellan en tvävling á sport och en tenta?

Blixtar och dunder

F ringer och säger att hon är stressad och känner att hon inte kan något inför morgondagen och att hon har panik. När lexikonet känner stress och panik uppstod åsklikande huvudvärk hos mig som blott är en liten krake som inte fattar nått alls. Det här går inte. Mår illa när jag läser i böckerna, allt snurrar när jag kikar i papprerna och naglarna dom är uppätna för längesen. Dessutom krampar mina ögon och nervryckningarna ger sig inte trots att det är tredje dagen i rad jag dras med de jäklarna.

Smaka på orden, lär dig dem och vi kan fortsätta att kommunicera med varandra

Intredependens. Tillskansa. Utopi. Intresseharmoni. Suveränitet. Globalisering. Diplomati. Aktör. Ytfenomen. Satelit. Sekundär. Preventiv diplomati. Beslutskompetens. Maktmaximering. Pluralism. Hetrogen. Dominans. Sellektiv. Kärnänder. Imperalism. Metropol .Terroterial. Hiearki. Transnationell. Status quo. Mekanism. Determinism. Extärna stater. NDI. Inlfytesfär. Unipolär. Auktoritär. Internationalisering. Perestrojka. Kompensation. Homogen. Världssamfund. Immunitet. Egalitet. SS20. Normativ. Anlytisk. Non-intrevention. Anarki. Sekretariat.
Säkerhetsmaximering. Imperium. SDI. Mandat. Relativ. Bipolär. Glasnost. Offensiv. PFP. Korstågsinterventionism.
Implementera. Rättfärdiga. Suverän. Legitim makt. Suveränitetsprincip. Buffertzon. Internationella relationer.


Föreläsning om framtiden

Jag orkade inte gå upp trots att klockan ringde var 5:e minut men önskar att jag hade fått nog och faktiskt pinat mig upp i kylan. Pluggandet är inne på sin sista dag vad gäller ir och det går  trögt, är segt liksom såna där goda råttor. Eftermiddagen kommer ägnads åt Ansvarskommittén och dess utlåtande om den framtida regionaliseringen av Sverige. Föreläsningen blir säkert tokintressant men känns som om det ligger på en så fel dag som det bara kan göra. Att åka till Borlänge lockar inte alls men är det obligatoriskt så är det dessutom så är det en chans som inte kommer åter dessutom kommer nog en av tentafrågorna nästa vecka bestå av framtidens omformande av Sverige. Men som den patriot jag tydligen är känner jag mest bitterhet över framtiden och omskapandet av våra län. Och att dessutom lyssna i tre timmar på en politiker som står längst ned på min favoitlista dagen innan tenta kan ju bara sammanfattas med ett ord; botten. Men nej, jag är inte bitter bara lite.


Nejnejnej

Någonstanns mellan hopp och förtvivlan. Jag vill inte. Jag vill inte skriva tenta på fredag. Ena sekunden känns det som om läget är lugnt att jag kommer fixa det för att i nästa sekund vara det motsatta och illamåendet härjar. Självplågan. Det värsta är väl att inte ens på fredag runt 18 när tentan är färdigskriven kommer den där känslan infinna sig så som den brukar när man kan bocka av en sak i kalendern, nej för då börjar oron inför nästa tenta. Jag vill inte.
(Men fredag kväll ska jag dränka mina sorger i sann studentanda så det så)

Vad stjärnorna säger

Städning i bokhyllan och upptäckten av gamla dyrgripar. Det där med stjärntecken har alltid lockat till både skratt och förtjusning. Upptäckte några minuter senare en nyare version som gick så mycket snabbare och gav så mycket mer än de gamla dammiga sidorna, nästintill utnöttna på vissa ställen mer än andra. Tydligen så har under årens lopp jämförelser med stenbockar, vattumän, tvillingar och lejon varit mest tillämpade. Men aldig har de väl stämt så bra som dagens moderna sanning:

"Ni passar utmärkt för varandra. Eftersom ni bägge är födda i jordtecken, så har ni en del gemensamt. Ni är bägge ganska förnuftiga och tänker med plånboken, särskilt när det gäller relationer. Ingen av er är direkt partyglad, så ni makar ihop er i TV-soffan direkt från första dejten. Ni balanserar upp varandra och behöver inte göra listor över hushållssysslor. Ni samarbetar mycket bra. Oxen är mer inriktad på erotik och har mer fantasi. Jungfrun kan vara den som blir kylig av och till. Det här är en relation som varar länge."

Bra början

Efter tolv timmars sömn känner jag mig en aning piggare. Dagen idag har inte utrymme för någon tupplur utan idag är schemat mer än pressat. Föreläsning och tentaplugg innan bilhämtning och körning till konsert. Har gått en promenad innan frukost och blev snurrig av allt pollen som cirkulerar. I-poden snurrar även den, jag lyssnar på Phantom planets "Always on my mind", som beskriver ungefär exakt i det tillstånd jag är. Härligt.

Beslutet är fattat

Har gjort det nu, det jag har tänkt på så länge. Jag har tyckt på paus och nu får bladet vänta tills lusten och orken finns igen. Jag har tagit lov och därmed så slogs väl spiken på nått sätt nästan i kistan, vi som startade upp den är borta allihopa, eller just ja jag har bara paus. Känndes nervöst men efter T:s "re på mailet" känndes belutet mer än rätt. Jag ska i sommar istället för som nu springa flåsandes efter livet som springer före mig försöka att komma ifatt. Det finns dessutom fler skrivbentjobb som ger mig så mycket mer.


Början på slutet?

Klockan ringde 07 men benen singades över sängkanten 10. Ingen bra start på veckan som är början på the bitter end. Miljöombyte verkar vara melodin för tilfälet och dagen spenderas på statsbibblan och nu intas lunch hemma i boet där det stinker malmedel från uniformen som hänger och väntar på morgondagens konsert.


Lasse till min södermark

Solen i ögonen och den gråa dagen är bortomland. Det blir rusningtrafik och jag ska vara en av alla dom som tar bussen från stan. Det är visst nån som är tillbaka, Winnerbäck i Borlänge 24 norvember

"Som en vilsen stenstaty" kan det bli mer magi? För dig spelas om, om igen och igen:
/.../Jag är hög nu sen den dagen du kom 
Jag är hög nu och kan inte somna om
Och jag undrar om jag någonsin ska nyktra till nångång
Med dig med dig med dig /.../

image130



Korvstoppning

Orkar inte mer. Jag lägger ner och hoppas på att någon drar mig upp för jag kan inte lägga ned helt och hållet. Tystnaden ekar och tankarna snurrar som arga bin där inne i bollen som är fullstoppad. Usch så ensam jag är.

Den här dagen...

... för två år sedan var en bubblande dag av förväntningar och champang. Det var date med frisören och det var date med sminksösen innan klänningen så skulle tas på och med andakt knäpptes de sista hakarna innan det var dags för visning. Kamrablixtrar och en känsla av stjärnglans. En natt och en morgon som blev allt det som ingen kunde ana nya vänner avlöste gamla. Sängen lockade först nästa dag och med hårnålarna ur blev törnrosasömnen underbar. Att vara vakenkonstant i precis ett dygn är tufft och ännu tuffare om klackarna är en decimeter.



... för ett år sedan bubblade också denna dag men kanske inte av lika ädel sort. Med färdig b-uppsats i bagaget som skulle uppkopieras drog jag söderut med partyhumöret på topp och lämnade alla jobbiga tankar bakom mig och bestämde mig för att det var nu sommaren började och skulle levas hårt. Och hårt blev det, en natt bland molnen tillsammans med tjejgänget slutade med ett stort nyp i armen och upptäckten att "nej det är ingen dröm". Så började denna dag sommarens stora pendel att pendla båda lika förskräckta att det somlegat i luften så många år plötligt slog till. Shit vilken kväll.



... idag har det kalla kriget dragit in och huvudvärken kom som på beställning. Har pluggat konstant och just nu känns det som om självplågan är det rätta ordet. Lite uppmuntran med jordgubbar och glass från mamma innan det var dags att bege sig mot stationen och tåget. Svichandes förbi farmor och farfar möttes jag av en hel skrock vinlandes männsikor på trappen. Söta dom är.

Gör en S

Har just bestämt mig, flåsar runt och letar efter viktigaste sakerna innan jag sticker till tåget.  Jag gör en S och åker till mamma/pappa och pluggar. Men mest av allt åker jag för att spela på en vigsel, tänk vad sjuka musikanter kan ställa till med för bekymmer för brudpar, kvällen kommer ägnas åt notläsning och flöjtputsning. Missar Kåre ikväll, fy skjutton men vad gör man inte för att höra ett klirr i kassan?


Fotfolket

Mamma och pappa på besök samt inspektion. Trodde jag hade bestämt mig men nu tvivlar jag allt mer. Innan dess nått som likade spionarbete och letande efter mailadresser till läsare av en helt okänd tidning. Dessförinnan befann jag mig i det teoretiska EU. Konstigt det där med identitet och unionen. Nu pustar jag ut efter några timmars allt för lite sömn innan det är dags att lägga i växeln och köra full fart dagen och natten lång igen. Igår kväll hade Rockskolan sin examen, nästan ofattbart att man kan bli så duktig på några veckor. E missnöjd som alltid men sångfågeln H var mer positiv till främträdandet. Hoppas nu att jag slipper vakna av att någon ligger och trummar i sömnen. Efter Rockskolans framträdande var det reagee med Simon och co innan eftersnacket hägrade där jag var som fisken i vattnet som ensam tjej tillsammans med tio pratglada musiker. Blir nog fast jag inte borde Kåre ikväll bara för att digga vidare, om genrepet igår som det indriket blev var den bästa spelningen de någonsin gjort kommer ikväll bli super. Nu väntar Mediahguset och därefter Lugnet och en heldags tentapluggande. Lång dag.  

Få mig att förstå

Tystnad

Varför ständigt denna tystnad? Kanske det är omedvetet men för mig är det väldigt medvetet att det är ljudlöst.
Inte en enda kontakt, inte ett sus, inte en viskning. Eller?


Det blev en flicka!

Vad finns det att säga. Gått in i dimman. Tentadimman. Pluggat konstant i två dagar med gänget och känns väl som om vi benat ut en del frågetecken men nervositeten har om möjligt bara växt och kommer väl så göra till det är dags.

Men det finns också trevliga nyheter. E stora mage är borta. E har blivit mamma. En liten flicka. Grattis. Undebart! Nästan ofattbart att en i gänget är mamma med stort  "M". Tiderna förändras snabbt. Känns både spännande och en aning skrämmande att en liten tös numera är del av vårat gäng.

Har beslutsångest. Kanske blir en snar flytt, kanske inte, morgondagen får utvisa. Tills dess fortsätter jag vela.

Jag och mina nötter

(Fatta hur kul den där rubriken hade varit om jag hade haft mer hår under armarna och hetat nått som Göran vilket är det namnet du bör ha om du ska lyckas i Sverige)
Har bestämt mig för att nu är det hälsosam mat som gäller, inget onyttigt i onödan utan sådant får bara intas om jag förtjänar det. Men att äta mellanmål är viktigt så här sitter jag i gi-anda och knaprar på nötter dock har jaggjort min egen variant då jag inte tål alla de där med så roliga namn utan jag sätter i mig 20 jordnötter isället, varken mer eller mindre. Duktiga jag.

Elden som brann

Jag kommer alltid att minnas den stora branden i lilla stan. "Brända tomten" står fortfarande tom som en ständig påminnelse om vad som skedde den där natten. Har alltid varit lite rädd för elden oavsett om den är vid liv eller falnat är den så rysligt varm. D ringde just och frågade om jag var drabbad av nattens brand, här sitter jag ovetandes om att det brunnit på andra sidan stan i Falun. Lyckligt ovetande men nu är jag olyckligt medveten.

Statsministern & jag

Ringer och ringer till modern, jag måste få följa med på onsdag. Jag måste få träffa statsministern. Har kanske den viktigaste föreläsningen denna vår samma dag men jag måste träffa Fredrik. Jag vill träffa Fredrik.

Struktur

Borde ha gått upp när klockan ringde men kroppen ropade nej med hög arg röst. Försöker hitta struktur på de närmsta två veckorna och formulera ett schema över hur dagarna inför tenta nr 1 ska spenderas. Tror jag funnit ordning i oredan och ungefär samtidigt lättade trycket i huvudet. Idag befinner jag mig i realismteorins värld som förklarar allt med ett enda ord: Maktspänning. Men här råder mer spänning i köket där jag lyckats vända en pannkaka i luften. Dessa kokospannkakor ska nu avjutas med jordgubbar och  jordgummor.

image124


End of story

Åkte till storebror och tittade lite då och då på det där programmet som alla skrek om men fattade inte riktigt vad det var som var så speciellt med det förutom att den ena av huvudpersonerna var ruskigt snygg vilket i sig var skäl nog att titta. Serien känndes inte så fantastiskt som alla andra verkade tycka, kanske berodde det på mitt sporadiska tittande eller helt enkelt att tröttheten var för stor varje gång det visades. Men så blev det flytt och plötlsigt kom programmet in i min värld och slog ned som en bomb. Plötsligt förstod jag vad det var alla hade menat tidigare. Jag blev en slav under OC.

Säsongerna har gått och nu är dags att vinka hejdå. Alltid lite tråkigt när en serie som du gillar tar slut men i det här fallet är jag ändå glad. Jag tycker inte om evighetsserier där man förlänger storyn bara för att tillfredställa tittarna vilket det har börjat kännas som att man har gjort med OC senaste halvåret (nej programmet blevinte detsamma utan Marissa) till och med kanal5´s flyttande med programmet hit och dit i tv-tablåån säger en del. Vem tittar på tv 18.35 en söndag? Inte så månag som 21.00 en tisdag.  Nu väntar jag dock med en uns av spänning på slutet, ska de göra en Ally McBeal och skapa ett lyckligt slut eller ska det sluta i ovisshet? Eller gör man en Tre kronor och spränger hela Orange Country? Botaniserade på hemsidan och nostalgin kom över mig. Sju säsonger är mycket, skådespelarna har gått från att vara små barn till att vara världsstjärnor. Men en sak har inte förändrats, Seth är lika snygg då som nu.


(Ja, jag springer runt i min rosa huvtröja som ser exakt ut som Marissas på bilden ovan dock med texten "Boston" och känner mig lagomt cool)


Till Dig

Jag längtar
Här sitter jag och försöker få händerna att sladda så där snabbt som dom gör när vissa andra sitter vid tangenterna. Men det vill sig inte. Händerna vill skriva på svenska, boken är på engelska och tankarna är väl mer svengelska.
Jag längtar
Konstig helg som tusan. För sex år sedan om jag lyckats räkna rätt befann jag mig i kyrkan tillsammans med vita kåpor och fnittriga miner. Jag höll på att soptta ut nattvardsvinet på prällen, annat är det nu, nattvard lockar. Alkoholkonsumtionen från igår gav mersmak.
Jag längtar
Skulle försöka ta det lugnt men jag lyckas inte. Vore så skönt om jag lyckdes klara av att göra klart allt inför tentorna. Tentorna närmar sig och jag bävar samtidigt som jag med en viss förtjusning inser att när tentorna är avklarade är sommaren här. Vi ses då. Hela gamla gänget måste ses då.
Jag läntar
Kanske du undrar varför jag inte hört av mig? Det undrar jag och tyvärr vet jag svaret på frågan. Stressen och pressen har återigen tagit överhand och jag har försummat de som betyder mest. Borde ha ringt de där samtalen men skolan kom emellan och tiden flög vidare. Jag ska gottgöra allt och hoppas på att laga de spickor som kanske uppstått sen senast.
Jag längtar
Fast än det kanske låter konstigt finns du i tankarna nästan hela tiden, ett ord jag läser och minnen gör sig påminda, ett ljud och skrattet börjar bubbla.
Jag längtar efter dig.

Tilde, Josh, globalisering & studio

Dumma väckaklocka, dumma studio men vad gör man inte för att få säga godmorgon. Slog som alltid på 4:an och rostade en eller om det blev två brödbitar. Tilde är precis sån som jag vill vara. Jag vill vara Tilde. Programmet på söndagsmornarna får mig att vakna till liv och känna mig si så där skönt söndagslugn. Gillar blandningen av allvar och humor som hon sprider runt sig. Ringade mor och meddelade att Josh sjöng för fulla halsar och hon började genast tjata om att hon hade velat vara på gårdagens konsert. Ja men varför var vi inte det då? Spelar ingen roll vem artisten är, att gå på konsert, stor konsert är underbart. Stämmningen är som ingen annanstanns. Idag väntar förutom ännu ett sångnummer av Josh en djupdykning i The Globalization of world politics på blott 811 sidor -som hittat. E bara suckade när han frågade vad jag skulle göra idag och mitt svar var en pekning på boken. Kanske jag skulle följt med honom till studion och lekt med lite knappar även jag. 
 

Lördag



Kvällen är slut och här sitter jag och skrattar högt för mig själv i mitt blåbärssmakande rus. Kvällen blev bra trots att det endast blev få timmarna som spenderades ihop med tjejerna. Men en del fotande hann det åtmindstonde bli så jag har något att framkalla sommaren lång för att sedan klistra in vackert och skriva poetiskt om. Så om vi tar det från början: En hel dag med en massa nedpräntande om EU och dess påverkan på den svenska förvaltningen samt en tur till affären där man kan välja på en lila, turkos eller blå påse men oavsett vilken du väljer kan du nästan inte undvika plinagndet ifrån den.  Pluggandet fortsatte samtidigt som blickarna drog sig mot garderoben och den fundersamma rynkan uppstod. Garderoben är alltid tom trots att det inte går in ett endaste plagg till utan att utfärda en varning om rasrisk. Lite choching från A innan diskhon väntade och sedan var det dags att svida om till kvällens begivenhet, fest på huset  "Huset". För en gångs skull knäppte jag ett kort innan jag stack bara för att  försäkra mig om ha något att visa för A. Hela Falun verklade vara i liv och i luften känndes det som om maj går mot ljusare och varamre tider. Väl på "Huset" med fest innan för varje dörr hittade jag rätt och rammlade in. Att L var här från Stockholm var trevligt, skojsigt som tusan att återse henne. Fest bakom två dörrar och vi tassade mellan tjejernas boenden. De tuffa drog till Harrys och fegisen jag drog hem samtdiigt som jag mötte vad det evrkade som halva Dalarna, nedrans så mycket folk i stan. Toppentrevligt kvällen lång men nu är jag alltså åter hemma och myser i soffan (se bildbevis) och leker med datorn samtidigt som jag hoppas att snurrandet i bollen ska avta så John blund kan få ta överhand. Men innan dess så kommer en studiotrött kille hit. Mums.

Brun inne

"Just like heaven" var en mysfilm fylld av de där ingredienserna som den generen ska ha, perfekt tidsfördriv en trött fredag. Dock accompangerades filmen av hyresvärdens fest ovanpå. Dryga fulla gubbar. Trots att jag skulle vara lite ledig dessa dagar har jag pluggat nästintill konstant för att avbryta med en eller annan springtur i regnet som aldrig verkar ge upp sitt droppande. Till frukost snagelade jag med ena ögat i tidningen och med det andra på TV "Sunes sommar" vilket kanske är den bästa svenska film som gjort, någonsin. Pappa Rudolfs gåva till mamma Karin i form av en kvartslampa och hans text till gåvan "Sol i sinne, brun inne" passar perfekt just nu där jag som en riktig fjant luktar brun utan sol för jag tror behårt på att om du ser pigg ut blir du pigg.

Full av mystik

Jag är tydligen gåtfull. Som en gåta utan svar. Tror det är något bra fast är inte helt säker. Vackert och lagomt mystisk låter det. Som en bok fylld av ord som man inte riktigt förstår. Kanske jag snart förstår om det var menat som en komplemang eller en pik.

Regnväder är mysväder

Traskade i regnet med likadana paraplyer och skrattade ömsom skrek fula ord åt paraplyerna som vände sig i vinden. Jag var en aning sur på att mitt hår levde sitt eget liv och plattångandet nån timme innan var förjäves. Trollet. Väl framme vid målet för vår tur mellan vattenpölarna blev det som alltid uppenbart att det var fler som hade tänkt liksom vi. Trodde inte att en uthyrningsaffär kunde vara så tom. Suckarna ekade från förtvivlade människor som trotsat regnet i suget på att se den där filmen de velat se så länge för att sedan upptäcka att någon annan knyckt den från hyllan. Stackare. Efter några varv stannade vi samtdiigt och sträckte ut armen efter samma film, såg frågande på avarndra och generade ruskade vi båda på huvudet. Vi har inte sett den. Vi har inte sett den filmen man MÅSTE se som de nördar vi är. Fortsatta röda i ansiktet traskade vi fram till kassan innan vi begav oss ut i ovädret igen där jag gjorde den "härliga" upptäckten att mina skor läckte.Några minuter senare och hemma plingade telefonen på uppmärksamhet och S meddelade att hon var kvar i Sverige kvällen lång. Med glädjen bubblandes i strupen ägnades ett tiotal minuter åt att säga hejdå ännu en gång, vem vet n'r vi hörs nästa gång. Glädjen förvandlades till tomhet någonstanns mellan "hej-" och "då". Med mina våta kinder påbörjade vi så filmtittandet och när vi förtod att filmen gick mot sitt slut konstaterade vi att den här måste inhandlas.
Måste. Regnet förvandlades från att ha varit en pina till mys. Regnväder är synonymt med mysväder. Strömmabvrott och ljusorgie. En bra torsdag.

(Film: Walk the line)

Säkrad

Goda vänner är
varandras livlinor
i livets alla tänkbara
frågeprogram


........Jag är gott försäkrad

Vill ha

image100
Tror den skulle vara bra för mig. Vill ha.

Livsögon

Hittade en något år gammal anteckningsbok i en av skrivbordets många lådor. Som alltid längst bak återfinner jag några av mig väl nedpräntade tankar. De här ska jag ta till mig. Jag ska öppna ögonen.

Jag samlar på ögonblicken
Låter inte livet springa ifrån mig
med sina Nike-skor, medan jag står
och ser mig om och undrar
hur det gick till
hur i all världen kunde det
gå till, vad var det som hände

Att delta i mitt eget liv,
verkligen vara där- för mig själv
och för min familj, vänner och
människor som ännu inte blivit
mina vänner.
Att följa ringarna som det sprider
på vattnet- att inte alltid vara på väg,
inte alltid vara någon annanstanns,
utan just här och just nu.
Med mig, med dig.
Här där det händer
det som är
mitt liv.

image99

Marsch mot himlen?

image97
Morgonen, läs tidig morgon, skulle ha sett ut på detta sätt. Den traditionella uppväckning-marschen genom La gick av stapeln 06.45, men jag avstog i år och kikar istället på gamla bilder.  

17 maj och jag vill vara norsk.

Nu skulle jag velat vara i S kläder. Jag vill också uppleva 17 maj "på riktigt" och inte sittandes här med avundsjukan som sällskap. Tänk om vi svenskar också kunde samlas på samma sätt osm våra grannar i väst på vår nationaldag. Kanske beror de folktomma firandet här i Sverige den sjätte på att ingen egentligen förstår varför vi firar eller hur man ska fria. Norskarna har sin självständighet att fira medan vi får fira att den första svenska grundlagen antogs liksom att allas vår landsfader Gustav Vasa kröntes den där dagen i juni.  Fast egntligen är dett aminst lika betydelsefullt som Norges anledning till att fira. Vi har mycket att lära av norrmännen som använder sin nationaldag till att proklamera positiv nationalism tillsammans i sina vackra dräkter går ung och gammal sida vid sida. Idag vill jag vara norsk.

image96

Under täcket

Sovmorgon åtminstonde en timme fast på nått lustigt sätt blev uppgången en timme senare ändå. I drömmarnas värld har jag varit utomlands, på en strand vit som snö med ett hav lika turkost som tröjan jag bär. Där fladdrar vinden kring palmernas stammar och solen lyser klarare än jag tidigare upplevt. Vi palskar i vattnet och njuter av fruktiga drinkar i solen som dessutom gett oss en nästintill läskigt brun färg som vi kan ta med oss hem igen. Vaknar och bestämmer mig för att i sommar måste det bli av, i slutet av augusti måste en resa genomföras så jag kan komma åter med nya friska bruna tag. Konstigt det där, i sängen tänker jag bättre och klarare än på något annat ställe, på kvällen kommer de djupa tankarna och på morgonen de hoppfulla. 

   

Sekten

image95
Så mycket tok vi gjort, så mycket skoj vi haft TILLSAMMANS
Små påminnelser och associationer varje dag om det vi upplevt
"Sekten" och jag
Helheten kommer aldrig återförenas men i minnet lever tiden kvar för alltid

T lever livet i Lund och är nog mer rotad där än här
C är kändis över hela landet redo att erövra världen
H drar på sig vita rocken och lägger till ett "Dr" innan
T lever med ljus från ovan

Undrbara vi

Jag hör musiken igen

Hälsosam måttlig instudering av kalla kriget innan J ringde och erbjöd en paus med glass i solen som dock försvann så snabbt som vi inhandlat våra bägare. Typiskt. Åter hemma ägnas lite tid åt plugg och mycket tid åt musiklyssnande och pianospelande i luften samt dirigering. Spelsuget är enormt. Måste se till att få hit ett instrument snarast innan begäret blir för stort. Har dock bestämt mig för att inte delta i morgondagens spelning i gryningen utan istället ta en välförtjänt sovmorgon hur länge jag vill och sedan ha en lugn dag förhoppningsvis med kärleken.

Förresten såg att H&M nu lanserar en ny kampanj (åter) , denna gång med Kylie som frontinna. Ganska inponerande att det är ett svenskt budgetmärke som lyckas få storstjärnor att stå i kö för att modellera.

i allt jag ser

Det gick ju bra det där, seminariet är avklarat och nu närmar sig flyger kristihimelfärdshelgen närmare för var timme som går vilket innebär att det är sex år sedan som jag stod där i vit kåpa och höll på att spotta tillbaka nattvarden av ren förskräckelse av att något kan smaka så oerhört illa. Detta års helg kommer ägnas åt plugg men enligt rekomendationerna från igår ska jag också se till att koppla av i alla celler, även hjärnans små grå. Lyssnar på Lasse och lagar mat, i allt jag ser när jag kikar ut viskar om att sommaren är nära, därav min shopping på vägen hem från skolan. Eller ja vägen och vägen kanske var att ta i, men hur som helst med tre nya tubtoppar i bagaget vill jag slänga mig i solstolen med näsan i vädret. Så det så.


Inte enklare än så

Gårdagen blev till en konstig eftermiddag där tiden försvann och tårarna sprutade. Livet är inte alltid lätt att leva.

Idag skiner solen och den skiner ända in i själen. Jordgubbar till frukost och ett uppvaknande som påminde om gamla tider då väckaklockan inte fanns i min verklighet. Känns som om jag nu kanske inser att jag inte kan fortsätta som jag gjort utan det är dags att svälja stoltheten och faktiskt inse att om jag fortstter lika kommer det som betyder allra mest för mig att sakta försvinna utan att jag är medveten om det. Jag måste lära mig att det är inte hela världen att misslyckas utan även misslyckanden kan leda till något bra. Med den insikten sitter jag nu här och väntar på att cykla upp mot dagens seminarium, för första gången på länge, länge.

Igår efter många om och men gick mamma och jag en källspromenad för att skingra tankarna. Det är något speciellt med vårkvällar, det är ljust men ändå mörkt. Promenad i Elsborg by night är kanske det bästa sättet att upptäcka Falun på, smygtitta in i fönstren och fundera på vilka liv som levs där inne. När vi återkom gjorde jag något som jag inte minns när jag senast gjorde, jag läste en "vanlig" bok och kunde njuta av berättelsen som målades upp innan drömmarna tog överhand. Drömmarna var somriga och jag tror sommaren ligger i startgroparna. Gårdagen kanske var bra för mig även om jag helst hade velat se den ogjord, oupplevd. Men idag glömmer jag det som varit och med ny luft i lungorna ser jag fram emot dagen som kommer avslutas med att äntligen träffa E. Kärleken är mäktig.
 

Magiska J.

Ett pip och så kom leendet fram. Hon är magisk. J är solskenet i egen hög person. Tack.


Panik.

Hjärtat dunkar som om jag hade sprungit ett marhaton, svetten plaskar likt regnet utanför för att i nästa stund frysa till is och göra att hela jag skakar. Blicken är suddig, rösten är grötig och ögonen rödsprängda av annat än trötthet och glädjevatten. Luften känns tung att andas och allt verkar snurra runt, runt.
Jag visste att detta skulle kunna komma att ske men jag trodde inte det  rymmdes in i mitt tidschema. Och det är just där felet ligger. Panikångest igen. Får bara hoppas att denna gång behövs inga tabletter från huset med det röda korset som har en allt för välkänd logga i mitt sinne.
Hjälp.


Vackert

Jag sökte dig och fann mitt hjärta.
Ska se
filmen, måste se filmen säger S och J, de tror jag kommer gråta floder så som bara jag kan. S och J tror jag kommer inse något som de redan vet. De säger att jag kommer bli glad av vetskapen. Jag kan bara hoppas.

Eller min egen omkastade version som jag personligen inte kan få ur tankarna:
 "Jag sökte mitt hjärta och fann ditt".


Musik, mys, schlager och åter musik

Ingen vet allt om alla men det finns några som vi vet mycket om och de vet allt om dig. När dessa avlägger ny vetskap inför dina fötter äter du upp det oavsett om det smakar sork och gör ont i magen när du tuggar. Ibland är det kanske bättre att vara lyckligt ovetande än att vara olyckligt vetande. Tankarna gnager dig innuti och en viss känsla av obehag uppstår, det liksom kliar av oro. Kanske du inser att klådan inte är så outhärlig eller så tar den överhand. Jag har valt det första. Jag visste ju egentligen det där redan men som alltid blir det mycket mer verkligt när ord sätts på saker och ting. Återigen lyssnar du på dem som vet bäst och inser att de tycker att det hela kan få bero som en dammtuss bland celler och trådar i bollen vilket du också väljer att göra. Dessutom är jag bra på att städa.

Helgen har varit lång men ändå alldeles för kort. Konstigt det där, aldrig är något mittemellan utan alltid varken eller. Så många måsten och så lite ork. Jag får inte tiden att gå ihop, jag räknar timmar istället för får och sömnbristen blir total. Schemat fungerar inte, jag behöver mer tid och mer lust. Tid att bara vara. Tid att samla tankarna. Tid att inte göra något.

Denna helg har ändå varit glimmrande trots atttiden inte finns för att ta vara på det mer än litegrann. Tidiga uppvaknanden men med ett väntande frukostbord. Årets första jordgubbs-ätande. Repetition  och slutligen konsert som är liksom bomull för själen, om man tittade riktigt noga på änglarna i Cassels tak tror jag man skulle få se dem le med mera glädje än annars. Jag är lyckligt lottad som får vara del av en helhet som klingar magiskt. Musikkryss och Greig kom att bli en fin blandning i dagarna två. Blev schlager både lördag och söndag, ifortfarande är jag tagen av "The worring kind" som låter fruktansvärt obehagligt bra på en fullsatt symphoniporkester. Underbart uttalat med klingande dalmål. Förresten har jag sjungit in våren, tydligen är denna symphoni dessutom en höjdare på "Vintern rasar" och jag blir förvånad om inte detta kommer bli till en tradition, sex stämmor blandkör som alla är höjdare på notskrift låter makalöst bra även tillsammans i sång.  


Lördagskvällen spenderades med S och J samt kramp i skrattmusklerna. Det är konstigt det där, vissa människor träffar du inte så ofta men när det väl blir en date så är det som om tiden däremellan aldrig existerat. Känns oerhört jobbigt att S åter packar sin resväska och drar iväg på nya äventyr. Inbillade mig att denna gång skulle det inte vara så jobbigt att säga hejdå men jag hade fel. Kanske den här gången var jobbigast av alla. Ett år är lång tid, alldeles för lång tid. Under det ett och ett halva året hon varit på tur hitills kanske vi har vuxit varandra ännu närmare fast än både fjordar, berg och ett tag även alptoppar skiljt oss åt. S kommer alltid vara speciell för mig. Om alla vore som henne och inehadde hennes energi skulle det inte finnas några problem.  Tillsammans kom vi tre i alla fall att ha en sista mys kväll tillsammans innan de drog till baren och jag till sängs. Schlageryran kom av sig nånstanns mellan de svårtuttalade staternas namn som vi egentligen inet hade en aning om att de existerade. Så i mitten av startfältet vaknade vi upp och munjiporna flög mot nya häjder och konstaterade att "visst måste väl alla andra se vad vi ser?" Men tydligen inte. Trots allt känns inte lördagskvällens pinsamma placering så pinsam ändå kanske beror det på statistiken som talar gott inför nästa år eller så beror det helt enkelt på att vi väljer att inte bry oss så mycket trots att vi sjöng om det.
  
Men finns det något vi bryr oss om och behöver så är det närhet. Stackars storebror som fått stå ut med en lillasyster som dyker upp likt "gubben(gumman) i lådan" bara för att vara och känna sig omtyckt på det där speciella sättet som syskon delar. Längtar efter E och hoppas dagarna ska gå snabbt samtidigt som jag inte vill att de ska göra det för alla måsten. Hur som helst så är väl lite längtan bra men frågan är om stor längtan är bättre? Djupa frågor med gänget uppblandade med ekologisk öl och spanskt vin och där någonstanns tyckte vi att vi kom till insikt med många svar på stor frågor liksom ett filmtips vars titel är så underbar att den förtjänar ett alldels eget inlägg senare. Filmen måste jag se till att se, S och J menade att det är en film för mig mer än någon annan.


Nu vet jag. Det här är året.

Städar i den så kallade skivsamlingen som jag samlat på mig under de åren då man fortfarande inhandlade dyrgriparna. Blandningen är total, känslan och minnerna av omslag för omslag är nästan överväldigande. Den så kallade "flytten" för snart två år sedan gjorde att endast de som jag eventuellt ibland kanske lyssnade lite på fick följa med. Det som faschinerar mig mest denna tur balnd skivorna är omslagen, vilka otroliga omslag det finns. Tydligen var jag inne i en djup period av musikal då skivorna packades ned. Upptäcker ett mönster och drabbas samtidigt av en djup insikt: Om jag skulle mot alla odds som fins släppa en skiva av något slag så vet jag hur mitt speciella omslag skulle kunna se ut, det är något speciellt med ett av omslagen och dessutom de titlar skivans elva låtar har, de är oerhört lockande och liksom så där lite tillbakadragna och invecklade som jag är. En av låtarna från skivan snurrar på och plötsligt fattar jag så mycket mer av orden än förut, det var dom där ordet jag hoppades så på då förra sommaren då plötlsigt livet snurrade på så snabbt så snabbt. Det här blev året, det här är platsen.

"Är det här platsen
där man får en ny chans
det har varit en lång väg
för att komma fram
är det här året
då allting vänder
steg för steg
en dag i sänder"

Så spelas  nästa låt och insikterna fortsätter att flöda och minnerna skrattar ömsom hånar. Tänk att gamla dammiga skivor kan väcka så mycket till liv igen och avslöja så mycket som man trodde man glömt.

"Och såg hur han
gick hem med henne
såg hur alla mina vänner
flöt ivög på nattens flod
och här går jag och luktar rök
och vet att jag borde ha försökt
jag är så trött på alltihop" 

Slutligen några rader som jag önskar att det hade varit jag som dikterat för bättre formulering får man leta efter.

"Jag har en djävul på höger axel
en ängel på den andra
dom viskar till mig dygnet ruynt
dom skriker till varandra
jag var öppen som en bok
tog världen som den kom
nu står en väska
full av minnen
på en ödslig och kall perrong".

Konserthelg (igen)

Idag har jag haft en välbehövlig sovmorgon.

Fredag, en fredag som jag längtat efter men nu när den redan är här känns det inte lika bra längre har så mycket som ska hinnas ordnas på så få timmar. I helgen nalkas det konsert igen, denna gången med Dalarnas äldsta orkesterförening som jag är stolt medlem av. Helgens roligaste/mest udda upplevelse kommer  vara att höra/spela "The worring kind" på symphoniorkester, kan bli en upplevelse som lever kvar länge. På tal om upplevelser somlever kvar länge än längst, det har redan gått ett år sedan upplevelsen som fortfarande ger rysningar utmed ryggraden av rent välbehag. Denna helg för ett år sedan var Beatleshelgen med den stora konserten där alla orginalarrangemang användes, det var en upplevelse som jag aldrig kommer glömma, kommer heller aldrig glömma hur nervös jag var för mitt solo. Då för ett år sedan var värmen utanmför konserthallens knutar het i år kommer nog den vara kall för var tog vårvärmen vägen?



Får besök idag och sedan åker mor och jag tillsammans söderut med shoppingstop på den forna tunaslätten. Blir nog en eller två nya klänningar idag, minst. Men innan allt roligt ska det pluggas till tusen.

(Anledningen till att vi i Gof ska spela "The worring kind"? Konserten är dagen efter den stora finalen och nog hoppas vi väl alla på att det är Sverige som får ordna den stora folkfesten nästa år? Schlagernörden gör det iaf)

16 års vänskap

Stor brist på koncentration beroende både på trötthet men mest av allt upprymndhet över att få återse S. I solen utanför stationen lugnade jag mina lyckofjärilar innan tåget rullade in. Som vanligt blen dagen till en alldeles toppen toppen dag med konstant kramp i skrattmuskler. Det är underbart med en vön som S, inte ens en sekund hinner gå innan vi hittar in i vårs roller igen utan det klickar direkt och så är det somom vi inte varit utan varandra utan träffats konstant. 16 års vänskap är mäktigt minst lika mäktigt som de gigantiska glasslassen vi tryckte i oss och den innan dess onyttiga men nästan allt för goda lunchen. Underbar dag trots regn och användande av den fula röda jackan (dock nästintill passande faluröd). 

  


Magnum

Min E är toppen. Glass på natten är inte helt fel utan helt rätt. Trött efter jobbet men ändå en omväg hit för att munta upp mig och säga hejdå. En vecka känndes plötlsigt som alldeles för lång tid, Stockholm, Östervåla och Arivika är för långt bort. Längtar redan.


image83


Besökstid

Ena halvan av den helhet som bott i Norge så länge kommer hit imorgon innan hon packar väskanigen och drar tillbaka. Imorgon ska vi bara vara och jag ska pumpa henne på all info om månaderna i Alperna. Längtar.

Jodå...

image82
Tiden bara flyger iväg. Deadline är så farligt nära eller egenltigen råder den ju redan. Bilden ivan illustrerar hur dte just nu känns, som ett långtifnger i luften riktas mot mig hela tiden och hånar mig för att min huvud spränger av värk och trötthet. Men det är väl synd att klaga, får ju betalt och dessutom har jag idag fått en mentor till.

Tant E.

Gjorde det där testet för ett tag sedan men nu när jag ser att det inte bara är jag som får ryskigt vuxna poäng vågar jag väl avslöja min riktiga ålder enligt testet.
30
 
Trettio jäkla år, vilket innebär att jag lever nio år i förväg, inte konstigt att jag känner mig stressad jag går ju snart in på övertid om jag fortsätter lika. Vuxenpoäng så mätarna slår i taket, plötlsigt vill jag vara liten igen.

Sammanträffanden.

Tillfällighet. Smaka på ordet.
Allt beror det på tillfälligheter. Att stå ansikte mot ansikte med glädjen virvlandes i håret och skrattet bubblande i maggropen. Att täffa människor du inte visste fanns och när ni väl träffats förstår du inte hur du har kunnat levt utan dem tidigare. I totalt mörker lyckas en svag ljusstrimma leta sig in och plötlsigt badar hela livet i strålkastarljuset liksom en fyrklöver på en äng. Platser du paserar och platser du stannar på ibland för evigt och ibland för att bara lämna kvar en del av ditt hjärta innan tåget tuffar vidare eller flyttbilen är packad. En fråga och ett svar som vänder upp och ned på allt liksom när en pannkaka vänds i luften.  Hosta i flera veckor visar sig vara något helt annat som kanske gör att hosta är det sista som står på schemat eller det där illamåendet visar sig vara ett liv. Du tror du har kontoll men upptäcker försent att ledighet är ett ord du bara känner till definitionen av men alltför längesedan du upplevde. Att sammanlänka ett hjärta med ett annat till ett oss.

Våga tro på tillfällen. En tillfällighet kan vara vägen och mötesplatsen för flera. En tillfällighet gör inte återbesök. Tillfälligheter kan vara ett tillfälle att förändra verkligheten.
Tacka tillfälligheterna våga utnyttja dem.

Vad vore vi utan tillfälligheter?

Skittles

Tror jag har en ny besatthet varje dag, idag inte bara musik utan onyttigheter. En tur till bror och som alltid slutar det med en orgie i ätande av Skittles. Vi försöker komma på vilken färg som är godaast, jag håller på de röda och han på de gröna men eftersom vi fortfarande inte är helt säkra fortsätter vi snaska vidare. Tur att moster åker till andra sidan Atlanten redan i sommar igen, då ska vi lägga in en stor beställning.

"Skittles: Savour Slowly. The great thing about Skittles is that the different colours actually represent different flavours, so as you let these morsels melt in your mouth you can achieve levels of flavour satisfaction too profound to expound upon. One bag should last an hour"
(För [o]nödvändigt vetande en påse innehåller ett kilo vilket gör att den räcker mer än i en timme, minst en kväll)

Längtan

Längtar efter solstrålarna. Behöver dem mycket mer än vad jag trodde var möjligt. Datorn visar gamla kort från sommartider och plötsligt är kinderna våta. Vänner betyder mer än något annat. Det sägs att det är vännerna som formar vår värld vilket gör att jag lever i en underbar bubbla. Vänner är en bro till en så mycket större värld. Vänskap kan bar amätas i gemensamma minnen -oj så rika vi är.

     
(och alla ni andra som inte finns på bild på digital aunderverk)

Repeat

Lång skoldag och med värkande arm cyklade jag hem, tror det kallas skrivkramp. I postlådan väntade noter inför helgens stora begivenhet vilket inebär att spelsuget nu är stort, nästintill gigantiskt. Sitter och knåpar på texter med deadline hängandes över mig men idag produceras det i hög fart. För ett år sedan satt vi med datorn denna natt halft omhalft utanför i fönstret för att kyla ned den på grund av överhettning och B-uppsats, ett år går snabbt. För ett år sedan var R och jag gemensammt besatta av en låt som ständigt var på repeat, på S "blandblanding" återupptäckte jag min gamla kärlek och nu är repeat-knappen intryckt igen. "I´m yours" liksom.  

Låttips

Just nu: Inpluggandet av de tre pelarna som bygger upp EU med musik på högsta volym. Tror jag är konstig, varför blir jag alltid som besatt av vissa låtar? Här spelas följande låtar om och om igen:
 
- Hey ya (Obadiah Parker)
- Inga gränser  ( Anna&Idde)
- Good morning Joan (The Cardigans)
- Stetoskop (Säkert)
- Mr Brightside (The Killers)
- Varje gång jag ser dig (Lisa Nilsson)

image76

Helg nr 18

Fredagenblev en bra kväll trots att timmarna kändes långa. Mötet mellan E och mor/far genomfördes vid frukostbordet dagen efter och gick som en dans (förståss), E fladdrade med sina meterlånga trötta ögonfransar och både mor/far nickde gillande. Fredagskvällen blev inte som vi hoppats men ändå bra till slut och vi stupade i säng. Igår kväll var det aloea-kväll på Bojsen och med ett nytt läppsyl travade jag och J hem efter några timmar för att som vanligt nuemra hamna i hennes röda soffa och prata några timmar innan sömnen tar överhand och jag trippar till E där det traditionella kvällsteet alltid gör mig flamsig. 

Efter god frukost och mys på balkongen väntade EU och en del av dagens schema är avbockat, nu väntar cykeltur med träningskläderna på men mest av allt att lära känna nya cykeln ännu bättre väl åter blir det fortsatt läsning om EU kvälen lång.

De sju små dvärgarna i ett

Jag är trötter, jag är prosit, jag är butter men också glader. Hoppas också på att vara en kloker men är nog mest en toker och framför allt en blyger. Jag är de sju så männen personifierad. Tröttheten kommer främst från våren och allt vad den innebär med pollen och mycket skolarbete men också stor sömnbrist på grund av sömnsvårigheter. Prosit det är jag under våren nyser mer eller mindre konstant. Butter har vaknat till liv för det är nått i maggropen som skrämmer mig jag är bitter på det mesta och de flesta men utåt är jag glader och nog är jag glader där inne också bara att tankarna snurrar lite för mycket. Önskar mig vishet och snabbhet i kunskapsinlärandet, drar mina gamla skämt om och om igen och fortfarande skrattar bror så han kiknar över mitt skämt om jordnötter. Men mest av allt är jag synonym med blyger, trodde att blygheten var begraven men icke, den väcks så lätt till liv igen.

image75

Åkt tåg ännu en dag och är åter på palats, idag blir det plugg och plöjning genom EU:s politiska system innan J och H kommer och hämtar upp mig för en shoppingtur på Maxi därefter blir det middag tillsammans innan det rä dags att knata mot stadens utkanter och gå på tjejparty. Hoppas på att ringarna under ögonen snart försvinner.

Lingon ikväll

image74
Gårkvällen blev en bra kväll, all oro var helt onödig -att jag aldrig lär mig. Hittade en t-shirt i lådan som är ganska schysst kolla in de snygga effekterna som regnbågen skapar -asymetriskt och på det där viset jag gillar det bäst det vill säga oväntat dessutom är trycket på insidan av ryggen nästan snyggast av allt. 

Blev tidig sänggång och ännu tidigare uppgång. Seminarium och förelsäsning på sjukan där pennan tog slut om och om igen, försjutton så intressant det kan vara ibland, inte visste jag att jag var så intresserad av EU som jag uppenbarligen är. Sitter nu här och samlar ork att lägga ned lite kläder i väskan för kvällens tillställning med Lingon har dessutom bestämt mig för att hoppa över morgondagens konsert i Rättvik, tror nog försvaret klarar sig utan mig en dag. Blir ännu en tågresa denna vecka som har bestått av ett enda flackande hit och dit men idag får jag sällskap av E och en massa utrystning och så förståss J med sin gitarr medan jag själv få skämmas över en antagligen fullproppad ryggsäck som gör att jag kan tygla mitt hår förhoppningsvis när det dags. Familjen där hemma ser fram emot besöket själv så är jag mest nervös för pappas betende som man aldirg kan vara säker på, måste kommaihåg att förvara E ännu en gång. Bilkörning blir det idag till max både guidning i den lilla stan och så förståss en tur till bror och säga hej.

Bike

Far ringde under eftermiddagen och meddelade att min nya cykel var på väg norrut, man tackar. Så nu står den i kvällssolen och blänker för första gången på länge längtar jag till skolan då jag får svinga mig upp på den mjuka salen och trampa mot regementet. Svart och vit kärring är min nya vän.

image72

Svängrum.

Är hos bror en sväng och upptar plats i hans allt för stora och sköna soffor efter en lång dag och massa tuffande med tåg. Jag vill bo här. Jag vill ha hans lägenhet i en annan stad. Detta gigantiska boende skulle göra mig gott.  

Kabel & problem

Som alltid, när jag ska använda min kamera har det en tendens till att vara så att den inte vill gå igång och behöver sin kabel som på nått spöklikt sätt alltid är försvunnen eller i en annan stad när den behövs. Denna helg var en sån helg. Denna helg var också en sån helg då jag inte ville vara utan kamera. Men allt eftersom tiden går hoppas jag på några bilder, så länge håll till godo med ful-bild fotade av A på mig mestadels för att visa att min solbränna syns även på svartvitakort (lovar gott för morgondagens stora projekt!!!) Så kul som nedan har man mellan demonstrationståg i Smedjebacken och Ludvika.
 
 image71

Fotograf

Sommaren är räddad

Jag har fått
jobbet som jag trodde men ändå tvivlade på. Blir ännu en sommar svettandes bland film och kort. Hoppas på att utveckla fotandet ytterligare och tekniken.  

Men önskar mer än ett jobb i sommar för är det något jag lider av så är det pengasug. Gigantiskt.

April april goes sköna maj

Några dagar söderöver har gjort gott för sinnet, känns som om det är mycket muntrare miner jag nu återvänt med än vad jag hade i bagaget när jag åkte. Den bruna hyn kvarstå också vilket gör att det är lite trevligare att gå förbi spegeln, hoppas på att brännan håller i sig tills oktober, minst.

En söndag med konsert är alltid lite speciell, den där känslan som en konsert sätter igång i kroppen ger mersmak vilket gör att det kändes toppen att boka in helgen 12-13 till en enda lång konsert även om det kommr innebära ännu en förkylning men det är det värt. Måste komma ihåg att plocka fram konsertklänningen och stryka. Söndagens konsert blev hur som haver en trevlig tillställning och nog kändes det som om våren var mer välkommen när konserten var över.

Sista april blev till en dag med mycket plugg och tårtätande när kusin A fyllde 30 år. Lilla A:s kommentar om att "men han kan inte fylla 30 när han inte har några barn" skrattade vi länge åt, jag önskar att jag hade kvar lite av min spontanitet som jag också hade vid fem års ålder. Lilla M letade efter sin ballong som hon smällt, tänk hon förstod inte att ballongen faktiskt försvann och inte gömde sig. Trevligt att återse släkten där nere i klämbältet. Konungens födelsedag blev i övrigt en lugn kväll, en tur till tjejgänget och ytterligare en tur ut till favorit J och däremellan en biltur förbi brasan innan det var sovdags för att idag gå upp med tuppen och spela igen. Marcherande i tre städer (eller ja, två samhällen och en stad) och säkert spelande av Internationalen ett fyrtiotal gånger gör att huvudet nu inte är i sitt allra bästa skick. En aning trnäningsvärk blir det nog imorgon.

Välkommen sköna maj.