Bubbel och kalas

Kalas kul kväll igår, skojsigt som tusan att babbla skit med grabsen hos födelsedagsbarnet. Kåren blev om möjligt roligare än någonsin trots att jag knappt minns något mer än gamla klassisens uttalande om "Drömmkvinnan" som jag bara sög åt mig. Gårkvällen blev bubblande och idag är hela jag bubblande av lycka men också av huvudvärk, trots denna enorma  dagen efter sena natten (morgonen) tröttheten är gårkvällen redan ett klassiskt minne. Det är inte var kväll som man får slå sig fri från beundrare för att kunna ta sig hem, måste ha att göra med kombinationen S, J och mig och det galna skimmer vi sprider runt oss när vi gapflabbar konstant.

Nu ska jag till kärleken.

      
Fest och trevligheter. Oj, vilka röda ögon och massa röda sjalar...


Summa summarum v13

13 är oturstal så är det bara, min vecka är beviset. Men ikväll tror jag det vänder, det måste vända.

Tentaplugg i en veckas tid och så tenta idag från tidiga morgonen till hungriga lunch som intogs med E. Klippning igår och nu är det nya längder som gäller eller snarare kortare, betydligt kortare (läs FÖR kort) distanser, men man vänjer sig väl. Veckan har präglats av totalt mörker trots den härliga solen som verkar ha flyttat hit för gott
 -underbart!! Har en lustig känsla i magen, en alldels för bekant känsla som kom samma tid förra året men nu ska jag göra allt för att denna känsla inte ger samma resultat. Nu ska jag fighta för det som är mitt. Ikväll är det fest som gäller, blir fasligt skoj och jag kommer bli ruggigt snurrig med tanke på att jag varit uppe sedan innan tuppen gol. Ikväll måste bli en bra kväll och jag ska ha kameran i högsta hugg.

Gudars så kär jag är.

Dokumentär

"Media är snuskigt
DN är en otäck tidning med ett intellektuellt förfall"

Det är inte mina ord det är vår forne statsministers, det är skrämmande. Om du inte såg sista delen av dokumentären på den statliga televisionen om GP, du missade något. Bra av SVT att visa dokumentären och jag tror att mångas bild av den forne ledaren blivit drastiskt förändrad. Nivea har många egenskaper som inget visste om. Många åsikter och många uttalanden som gjorde att jag missade att ta en tugga på äpplet i min hand och istället tuggade i tomma luften. GP talar om uppenbarelser och jag blir mörkrädd. Shit så intressant dokumentär, mer sånt här SVT.


"Politik handlar ytterst om värderingar och idéer"
, oj då GP, tur jag inte delar dem.

Bananskal

Hörde nåt på Tv när jag befann mig i det där härliga tillstpåndet mellan att ha vaknat och fortfarande sover. De pratade på något program om något och det enda jag minns förutom att det handlade om framgång i yrkeslivet var att någon av personerna i den talkshowen det måste ha varit sa ett citat som jag hädanefter ska slänga mig med och kanske rent av blir mitt motto: "Det var ett lyckosamt bananskal du halkade på". Jag vill  halka,  jag vill också hitta ett lyckosamt skal att halka på.

Tror den där varannandag-effekten som vi vetenskapligt fann under tiden med grupparbetet verkligen stämmer, idag har pluggandet gått allt annat än bra men trots det så är jag ganska lugn. Imorgon ska S och jag plugga tillsammans och beställa lite böcker innan jag beger mig söderut för att marchträna och tvätta. Stannar där nere några dagar och ser till att bli ompysslad så jag endast kan ägna mig åt att pränta in all kunskap som finns att tillgå om utländksa politiska sytem. Expert ska jag vara på fredag och ge järnet på den läskiga tentan, skulle bra gärna vilja halka på ett tursamt bananskal som kan ge mig full pott.



Insiktsfullt

Vi tänker sällan på vad vi har, man alltid på vad vi saknar

Dagens stora insikt, jag ska njuta av varje sekund jag lever oavsett om det är tentapluggande eller pussar som står i fokus så ska jag gå in för allt med ett leende. För jag har allt jag vill ha förutom små detaljer, små obetydliga detaljer. Mitt liv är värdefullt, ni som gör mitt liv till vad det är, ni är värda allt guld som finns.

Hello Sunshine

Solsken och sommartider. Plockade fram solstolen och har setat dagen lång med trynet i vädret och med tentapluggandet som enda sällskap förutom de små fåglarna som vajade högt upp i björkarna trallandes på en vårvisa. Kanske det är det här som kallas kvallitetstid, åtminstonde i mitt så kallade liv och hur illa är inte det om man börjar räkna pluggande inför tenta som kvalitétsmärka sekunder.

Två underbara händelser i solskenet utanför röda hemmet:
Favorit ängel H ringde från sydligare breddgrader och där satt jag i den blårandiga stolen med tårar forsande på kinderna, vet fortfarande inte varför de rann kanske för saknaden är så otrolig eller så för att jag blev  fånigt lycklig av att höra hennes röst.
Prasslade till och nedför slänten kom sommararbetskamrat J och pojkvän, glada konstaterade vi att vi blivit grannar och samtidigt förundrades vi över att vi inte sprungit på varandra tidigare.

Gårdagens
impuls bio var härligt rolig. Ironiskt nog skulle huvudkarraktärerna utgöras av min E och jag själv, han som den manlige huvudrollsinnehavaren med arbete som msuikproducent, och jag som den kvinnliga huvudrollen vilket utgjordes av en ordbajsande skrivbent. Men roligaste av allt var nog mannen i biosalongen med skrattet som lät som en hel grisfarm. Nöff.

image42

En månad kvar

Om en månad är man så på väg mot slutet, eller kanske är det som 21 som livet börjar? Jag njuter i högsta grad av mitt liv som 20 (om man bortser från hjärtvärk och stress genom skolan) och det är nästan lite sorgligt att jag snart blir tant.

Går kvällen blev en trevlig tillställning med J och S, skrattgroparna lider fortfarande av våra skrattattacker. Att S kan slicka sig på nästippen är ju nästan så knasigt så det inte finns nått roligare.

Nu: Dags för tacos och en mysig kväll framför TV:n och möjligtvis ett lite M.I.G-spelande. Hela dagen har i överigt ägnats åt sovande och pluggande och på håll har jag hört kommentatorerna berätta om Skidspelen på Lugnet.


 

Fredag igen

Myste kvällen lång och tittade på kuslig film som var ruggigt bra. Framtidsprat och därefter den vanliga skrattattacken som utlöses av E:s vassa skäggstubb. Tidig väckning i morse gånger flera, slutligen frukost runt det runda bordet med grabbgänget alla smaskandes på E:s supergoda havregrynsgröt som måste innehålla nått sepciellt som "vi vanliga" inte har i, men han nekar. Promenaddags och som vanligt alldels för mycket kläder, mössan känndes dock betryggande att ha övet mitt hår som är en stor katastrof.

Dag ett av tentaschemat har påbörjats, går inte frammåt men likt en seg snigel kryper jag mig genom texterna. Ska bli skönt att lägga denna delkurs bakom sig även om den varit intressant. Redovisningen igår gick kanon, vår examinator verkade gilla vår lösning mycket bra och vårat retoriska knep med de gröna tröjorna på oss som symboliserade vår ekologiska stat. Tror en av de andra grupperna blev en aning putta på att hon tog vår grupp som det "goda exemplet" dagen lång, men vi njöt.

Ikväll blir det förhoppningsvis kåren och så ska jag lära mig dricka wisky (kanske stava det också...) E och H har tagit dte som sitt stora uppdrag för kvällen, kan bli spännande att gå upp sju imorgon för att plugga.


Smart sagt

Äntligen onsdag. AC fyllde riktigt vuxet och bjöd på kakor och bullar samtidigt som hon beundarde blomman hon fick av "vi fem", dessutom gjorde vi klart det sista inför morgondagens stora redovisning. Nervöst.

Idag har blivit en riktigt sund dag med mycket motion, till skolan från skolan, tvp timmars tur med stavarna och en halvtimmes tur med springskorna på. Känner mig nöjd till tusen. En liten shoppingtur blev det också och inköp av en ny tröja som jag spanat på länge länge och den har varit värd all spaning så snygg som den är.

Favorit programmet ikväll har förberett mig med att se ett avsnitt på eftermiddagen också, ruskigt bra serie. Jag älskar de där kloka orden i början och de avslutande orden. Tycker det är en serie som berör. Så som den freeken är så har jag full koll på hemsidan, finns även där en favorit del den länken med smarta ord, bra tänkt, bra citat  av skåpdespelarna, här är två av favoriterna signed by Meredith:

Time flies. Time waits for no man. Time heals all wounds. All any of us wants is more time. Time to stand up. Time to grow up. Time to let go. Time.

Okay, here it is, your choice... it's simple, her or me, and I'm sure she is really great. But Derek, I love you, in a really, really big pretend to like your taste in music, let you eat the last piece of cheesecake, hold a radio over my head outside your window, unfortunate way that makes me hate you, love you. So pick me, choose me, love me.

Nattlig väntan

I väntan på godnattpuss och med näsan i tegelstenen kan en paus behövas. Sötaste citatet, sötaste citaten från dagen hittades i den gamla favoritboken "Kyssar" som innehåller en mängd underbara citat och framför allt bedårande svartvita bilder.

"En kyss är en hemlighet som man låter munnen höra istället för örat"

"Att ge kyssar och att ta kyssar är de vanligaste sysslorna i världen"

Imorgon är sista dagen med grupparbetet, borde därför se till att sova vid denna tidnpunkt med tanke på den tidiga timmen vi ska ses imorgon, men hoppet om att E ska bli klar i studion innan jag sommnar lever jag fortfarande på samt att jag verkligen borde se til att läsa klart kapitlet jag är inne i innan det är dags för att istället för tegelstenen läsa godnattsaga.  

Helt oväntat fick jag nästintill samtidigt från två idag höra en trevlig komplemang (tack), även om det kanske inte är tänkt som det men jag låssas så. Inte första gången jag hör att de finns en likhet mellan mig och Rory i Gillmore Girls men ju fler som säger det ju sannare bör det väl vara (?) och det är väl i princip vad jag hopps på. För om det bara finns en misnat likhet så blir jag glad, sötare tjejer får man leta efter men om ärligheten ska fram så är nog likheten minimal möjligtvis hårfärgen är den samma.
image39

Måndag 12

Skapandet av demokrati i det fiktiva landet fortlöper. Träffades tidigt (för tidigt) och arbetade hårt och frammåt tills lunch då vi gav upp eftersom skrattattackerna tagit överhand. På torsdag är det redovisning/examination av arbetet. 

Håller utkik efter svart buss som innehåller min i-pod som är grymt försenad, men när den väl kommer så har jag att göra kvällen lång vilket innebär att det är tur att den ännu inte kommit för då skulle inget ha blivit gjort idag.  Efter skolan tyckte jag att jag förtjänade lite "fritid" och tittade på ett avsnitt av OC, fast plötsligt upptäckte jag att det var två avsnitt jag kollat på -tokigt det kan bli. Mamma är i stan även idag och det blir middag tillsammans senare och jag får välja vad och var, trevligt.

Vägar

Körde tillsammans med Mamma söderut på fredagskvällen genom ett vårlikt södra Dalarna, idag åkte så hela familjen uppåt igen för att hälsa på bror i ett allt annat än vårlikt landskap, men nu skiner solen igen.

Gårdagen ägnades åt plugg och tempot var alldeles perfekt -precis mellan press och stress. Funderade länge och väl på varför arbetet gick så oerhört bra som det gick och anledningen var ganska skrattretande; att höra pappa slammra på sitt kontor vägg i vägg känndes tryggt och gjorde att jag kopplade av helt och hållet. Tror nog jag är en varelse mer beroende av andra männsikor än vad jag anar. Det har varit skönt att vara hemma och blivit ompysslad och dessutom komma tidigt, tidigt i säng. Lördagens konsert blev familjär och trevlig även om jag som vanligt fick nya noter innan det var dags att spela vilket alltid ger en viss nervositet. 

Vägen upp idag blev en aning obehaglig resa. Vid Kupolen bröts vårt musiklyssnande av trafikrapport som talade om att en olycka hade skett mellan Borlänge och Falun.  Långa köer möttes vi av redan i utfarten på grund av olyckan och när vi precis stannat till och ytterligare två bilar bakom oss kommer en bil som inte hinner stannar och kör rakt in i den bilen som var nummer två bakom oss. Krachen är ett faktum och det strös bilar åt alla håll bakom oss. Men vår bil stod stilla och inte en skråma, frågan varför vi klarade oss kom genast upp i huvudet. Vi vet fortfarande inte hur illa olyckan bakom oss blev men ambulanser och brandkår kom i full fart och samtliga i två av bilarna kördes iväg med blåljus. Jag blev oerhört rädd och känner mig fortfarande lite skakis. Obehagligt att komma till sjukhuset och hälsa på bror med vetskapen någonstanns i bakhuvudet att vi hade alla kunnat hamna där fast av andra skäl. Livets vägar kan plötsligt ändra riktning.


Fredag 11

Elfte fredagen detta år. Nyhetsmorgon och frukost, långdusch och hårtorkning. Till skolan för handledning och ett oväntat besked om tentamensresultat vilket gjorde att dagen som redan var ok blev alldeles, alldeles toppen bra. Väl hemma igen går pluggandet frammåt, lägenheten skiner rent och vårkänslorna spritter i hela kroppen vid åsynen av den klarblå himlen utanför (enda molnet är att jag sitter inne) 

Helgen blir musikalisk och dessutom mycket plugg. E är i Uppsala och det känns ovanligt att inte tävla mot honom i
fredags kvällarnas nöjesprogram, en av favorit sångarna är med i kvällens program, med sin musikalröst tar han andan ur vem som helst. Enda "plusset" med att  E inte är här innebär att min vinst denna vecka är självklar. Blir  bilkörning söderut ikväll för helgens konsert som kan bli riktigt trevlig om inte annat skönt att göra något annat än att hänga med huvudet över böckerna.

Borde verkligen gå ut i solen och fira mitt tentaresultat, men det får vänta.
image38


Musik+sommar = sant

Det blir ingen riktig sommar utan musik i solnedgången.

Sommaren kan vara räddad när de
tre stora favoriterna bildar trio och besöker hemstaden, låt det nu också ske så kan jag vara glad och längta efter sommaren trots kärlek på avstånd och antagligen avsaknad av jobb. Ser även fram emot den årliga festen som alltid ger upphov till frågan "var finns alla dessa människor annars?", snygga snyggingen kommer dit på självaste invigningsdagen. Kan bli en bra musiksommar med förhoppningsvis också besök på festival i värmland och "freds&kärleks festivalen" i här i trakten.   

Dessutom digga musik i nya i-poden konstant.

Paus

Borde inte vara trött, den alldeles sagolika vårsolen borde ge mig energi men tyvärr är ögonlocken tunga oavsett tidpunkt på dagen, jag får skämmas. Mycket händer samtidigt som inget händer. Skolan är det grupparbete till max och det är spralligt värre, tänka sig att det kan vara så skoj att ordna kaos i ett land utan något, frågan är väl om vi kommer lyckas ordna allt tills nästa vecka, oavsett resultat så har vi fruktansvärt skojigt tillsammans i "femgänget" där vi alla har våra små egenheter och skrattar gott åt S lockelse för doften av lösningsmedel.

Plockade fram den röda cykeln igår och återupplevde vilket underbar frihetskänsla det är att känna vinden flyga genom håret och benen trampa runt, runt, tänk bli rlika förvånad varje år att jag fortfarande kan tekniken, allt ramlande på gräsmattan som knatte gav tydligen resultat. Spenderade en del av eftermiddagen hos bror även idag för att sedan komma hem och fastna framför TV:n en stund innan pluggandet kom igång igen. Känns som om jag gått in i en ny tid i livet, kanske det är åldersnoja eller nått annat, men tänker mycket på hur snabbt allt går samtidigt som vissa saker känns ofattbart längesen fast det var nyss. Jag skulle vilja trycka på paus ett ögonblick och stanna upp för att njuta av att livet faktiskt lever, ta vara på dom där små ögonblicken som är som energipiller och som efterlämnar fullständig lycka. Tror dagarna på sjukhuset har gett mig ett nytt, annat perspektiv på verkligeheten, innanför de vita väggarna händer så mycket med tankarna. Jag önskar att vi alla fick pausa ett tag och få tid att säga till våra nära allt vad vi känner, här och nu. Under natten gick två av storebrors rumskamrater bort, två av sex personer, det ger perspektiv på hur snabbt livet kan förändras och hur viktigt det är att ta vara på nuet, nu.


The worring kind

Solen skiner, fåglarna kvittrar, dripp dropp överallt, gräset kikar nyfiket fram bakom snödrivorna som minskar i höjd drastiskt och tulpaner i alla fönster, dessutom nyser jag: Våren är här, efterlängtad.

Schlager, konsert och tårtkalas är helgens reslutat kryddat med en massa inläsning av böcker som verkar vara magiska då de hela tiden verkar få fler sidor. Måndag blev en mycket konstig 25-års dag för storebror, trodde inte att det kunde bli värre än vad det varit för honom men tydligen. Enda positiva är att han är lite närmare medans det negativa är ofantligt mycket. Ska göra ett besök under dagen med böckerna i väskan och sitta hos honom och läsa liksom samtidigt övervinna min rädsla för att vara i närheten av männiksor som har dropp "inkopplat" och en massa andra slangar hit och dit, får påminna mig själv om att någonstanns där under allt så är det bara min bästa, bästa storebror som gömmer sig och behöver oss alla som mest nu. 

Entuellt jobb på gång och ett promenadmöte nalkas snart vilket innebär att jag slipar på mina löneanspråk för fullt, mycket svår balansgång. Ikväll blir det mys när 
favorit programmet är tillbaka i televisionen men tankarna hos bror hela tiden.    

Svennigt

Har ont i smileroparna men kan inte sluta le och skratta, så härligt och dessutom har solen äntligen hittat ut ur molnen och det luktar s-t ute vilket innebär att våren är nära.

Här om dagen på det
omtalade programmet talades det om "svennighet" (svenskhet) och man gjorde i programmet ett test på programledarna som gick ut på att ta reda på hur "svenska de var", man tog upp en mängd olika påståenden som att  när man kommer tillbaka från utlandet först och främst frågar hur vädret här hemma varit, vilket tydligen ska vara typiskt "svennigt". Tillslut blev jag tvungen att rota fram en bok från sommarens resa och började läsa i rasande fart med skrattet bubblande och med ett konstant nickande huvud. Bara bokens titel kan ju få vilken surpuppa som helst att bli nyfiken; "Du vet att du är svensk..." I vilket annat land skulle det vara en komplemang att få höra att man ä så typiskt olik det som kännetecknar folk från det landet? Om man säger till en spanjor är "ospansk" så kan vad som heslt hända men i Sverige däremot är egenskaper som gör att man är "osvensk något av det finaste man kan stolstera med. Man kan ju fråga sig vad det är som gör oss så typiskt svenska, den här boken ger svar på det -garanterat, boken stäler upp en massa citat som visar hur en typisk svensk tänker och beter sig och ja, det är konstigt att jag inte heter Svea så "svennig" som jag är, här följer några av de citat som jag nickade särskilt ivrigt åt och skrattade gott åt liksom några jag inte nickade fullt så ivrigt åt men ändå kännde en "dragning till":  

Du vet att du är svensk när du...
- Med stor iver följer matlagningsprogram på TV utan att aödrig någonsin tillaga någon av de rätter som presenteras
- Har dåligt samvete för att du inte går ut när solen skiner
- Tror att seriefiguren Bamse är inyternatonellt känd
- Tycker Thomas Ledin är synnonymt med sommar
- Halkar och slår dig och det första du gör är att kolla om någon såg attjdutrillade
- Tycker duär lite smålustig när du säger "finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"
- Gesnast känner igen repliker hämtade ur Kalle Ankas julafton
- Ler fånigt varje gång någon fortsätter "ja må han leva.." med "Och när han har levat..."
- Tycker att en diskussion huvida "kex" uttalas "tjeks" eller "keks" är givande
- Tvekar på texten i nationalsångens andra vers
- Tycker det känns obekvämt att ta den rosa marsipanrosen på prinsesstårtan
- Tar upp pengar eller busskort fem minuter innan bussen ska komma
- Spontant förknippar tyskar med att de tränger sig i liftköer
- Tycker den som sitter längst fram och pratar med busschauffören är pinsam
- Blir glad när någon gratulerar dig på din namnsdag (OBS!!! 20 maj samt 23 juli)
- Besvarar "tack" med att säga "tack"
- Tycker länder har konstiga mattraditioner men tycker dte är självklart att mans ka äta pankaka på just torsdagar
- Inte vågar ta den sista kakan på kakfatet
- Överhuvudtaget tanken på att gå på en restaurang som serverar "svensk mat" när du är utomlands
- Inte kan fatta hur man kan vara så korkad så man döper om "Flora" till "Milda"
- Har en åsikt om Elisabeth Höglunds hår
- Tycker att vissa plastpåsar är för fina för att användas till hushållssoporna
- Tror att ingen någonsin toppat Lill Lindfors insats som programledare i Schlagerfestivalen
- Ser till att vara tidigt på biografen så att du får se reklamen innan filmen börjar
- Tror att grisar säger "nöff" även i resten av världen
- Tror att Eurovision song contest är en av de mest sedda tv-showerna i Europa
- Känner dig förnärmad när Danmark som ju är vårt grannland bara ger oss två poäng i medlodifestivalen
- Kommer på dig själv med att nynna på "Stockholm i mitt hjärta" någon gång under sommaren
- Utan att tänka efter tycker att Robert Gustafson är Sveriges roligaste man
- Tror att dina utländska bekanta uppskattar en Dalahäst i pressent
- Är rädd för att om du sätter upp "Ingen reklam" på dörren blir utan IKEA- katalog
- Lägger en bit toapapper på ringen innan du sätter dig på en offentlig toalett
- Ännu inte greppat att Linköping och Lindköping är två skilda städer
- Inte tycker att det är konstigtatt ekkorn som satt i granen plötsligt hoppade från tallegren
- Tycker det är naturligt att dansband har töntiga namn och slutar på "z"
- Inser att det är otänkbart att äta julmiddag klockan tre på julafton
- Någongång haft sockiplast på fötterna
- Irriterar dig varje gång de byter utseende på mjölkförpackningen
- Är så humoristisk att ditt roligaste skämt är en Norgehistoria
- Tittar snett på den italienska kyparen som inte ger dig vitkålssallad till pizzan
- Inför utlämmningar presenterar Sverige som "you know the land of ABBA and Bjorn Borg"
- Ler fånigt åt stereotypa generaliseringar om hur du är som svensk...
image36




En ilsken humla

Regnet öser ner, om det inte vore för att det är våren som döljer sig där bakom dessa regntunga skyar skulle jag gå i ide. Är inne i en mörk mörk period då allting kliar och sticks eller värker. Imorgon är det internationella kvinnodagen frågan är om det är då du ska vara så kvinnlig du bara kan eller vara så kvinnligt manlig du kan. Själv så surrar (surar) jag vidare och saknar min E som är på flykt.

Järnbrist och annat

Onödigt uppvknade, idag är en sån där dag då molnen verkar ha hopat sig på min annars så blå himmel. Grått ute, grått inne och har samtidigt tvingats inse att jag inte kommer palla med den där extra kursen denna termin, jag måste ha åtminstonde nätterna fria för är det något jg är i stort behov av så är det sömn. Med mina svarta ringar under öhonen som sällskap tog jag mig i kragen idag och gick till hälsoaffären och återkom hem med en flaska upppiggande medel nu är det bara att hoppas att det ger verkan, järnbrist var odet på mitt tillstånd som snurrar(dock inte total hjärnbrist vilket känns bra)

Diska och plugga innan det är dags att hoppa på tåget, trodde jag skulle kunna slippa åka med den sena kvällsbussen men tyvärr, imogon är det Tandarien som gäller och natten kommer ägnas åt att försöka lösa det problem som detta grupparbete har ställts inför.

Järnbrist och snart slut på plats i hjärnan är dagens insikt.

Måndag 10

Den tionde måndagen detta år

Skuttade upp ur sängen tidigt tidigt och väcktes till liv av det iskalla vattnet i duschen. Fiberrik gröt och sen iväg med nya röda själen svept om halsen till bibblan och möta S för att plugga. Som alltid när vi studerar tillsammans går allt så oerhört snabbt och lätt så redan vid lunchtid begav jag mig till mataffären och gjorde väl egentligen den där matshoppingen man ska undvika -shoppa när man är hungrig, men innehållet i min korg som jag drog efter mig (nyhet på samtliga affärer i denna gruvstad) var mer än nyttigt. Hem och fixade och trixade, hemmet skiner nu och doftar rent till max, njuter av vetskapen om att det som väntar ikväll är frasiga men ack så väl mangalde lakan. Sammanfattat ett kapitel i tegelstenen och lämnat tillbaka
gådagens film som var riktigt skojig och perfekt för oss sömntutor som somnade redan innan 22. Klockan är över 18 och det är som alltid Ally som gäller seanre blir det ännu en kväll med jäspandet som musik.

Stockholm och schlager

Blev till en spänande härligt underhållande helg trots att jag nog aldrig någonsin spenderat så många timmar på vägen som denna fredag til söndag.

Sprang som vanligt med andan i halsen och en skrämmande hög puls till tåget söder ut i fredags. Väl på stationen upptäckte jag till min förbannelse att tåget var försenat vilket kanske i och för sig var tur så jag hann hämta andan som jag tappade efter vägen. Fick en medresenär då L och H också befann sig på stationen och skulle säga hejdå. L och jag hade en mycket trevlig tågstund men skvaller om våra favoriter och åt choklad, tror vi båda insåg någonstanns mellan halvvägs och helvvägs att vi är skrämmande lika.

Väl hemma i villan möttes jag av favoritmat och en lugn skön kväll för att sedan väckas olidiligt tidigt på lördagsmorgonen. En heldag i Stockholm med mamma heter duga och redan i andra butiken hittade jag den efterlängtade vårjackan som ser allt annat än vårlik ut i sin marina nyans men tycke uppstod mellan oss direkt. Som alltid, när den första påsen åerfinns i handen får den snabbt sällskap av fler och fler för att sedan ge känslan av att man innehar förlängda armar som släpar i backen och ja, jag älskar den känslan. Var som alltid in i
favorit affären och shoppade mycket välbehövliga skrivmaterial och annat trevligt som gör pluggandet en aning lättare. Hann även med att rensa billiga bokaffären på allt och ännu mer. Köpte boken som man bara kan ha liggade framme och titta på för att beundra det underbara omslaget men om man dessutom öppnar boken blir man mer än förälskad -den är magisk! Med meningar som "har väl alltid snarare varit en sån som dricker för att glömma att jag inget har att glömma" och "I detta lilla huvud en endaste fråga: hur fånga fjärilen innan det fjärligt fjärilar sig iväg?" och slutligen "Molnet på himlen drar in i hjärnan och lägger sig som vadd" och då har jag bara läst ett enda kapitel och är fast i denna bok som doftar vår utan att ge mig nysningar. Kanske är det så att det som första början lockade mig till denna läsning förutom omslaget var dess titel "Att komma hem ska vara en schlager", kan man annat än falla för en sån mitt-i-pick-titel?

Söndagen har hitills ägnats åt sånt där man borde göra oftare än ofta men gör sällan, har ägnat mig åt mig själv och sett till att alla mina småskador har omhändertagits och plåstrats om, just nu sitter jag med viftande tår och väntar på att det röda nagerlacket ska torka. Blir möjligtvis bio med kärleken ikväll eller en hemmakväll utan en massa plugg och bara mys men eventuellt ett parti yatzy eller två.

Jazzigt värre

Igår gjorde jag min premiär på Mariannes och Jazzklubben vilket gör att jag kommer vara uppbokad varannan torsdagskväll kl 19.30 framöver. Det var som att gå rakt in i någon film; känslan, stämningen och lukterna -allt. Medelåldern var högre än högt menmed E:s, H:s, L:s och min närvaro sänktes den mer än mycket. Det blev verkligen till en perfekt kväll med stort "P", avslappnat och mysigt. Jätte kul att träffa gamla T och prata musikminnen, tänk om det inte var för honom kanske min största passion i livet hade fått ett tragiskt slut för snart fyra år sedan när rälsen tuffade in i min mun. Jazzflöjt kanske är det häftigaste man kan spela, jag ryser av välbehag. Jätte trevligt att träffa L också, chokladbollen och cocacolan vi kostade på oss var som glitter över en redan glittrande verklighet, dock en aning jobbigt med alla äldre män som sluddrade i rutiga flanellskjortor och var precis vid oss hela tiden. Kvällen blev mer perfekt än vad jag hade kunnat ana, dessutom alltid lika kul att se E och H in action och samtidigt känna sig stolt över dem då inte bara en gammal musikstofil utan tiotalet berömmde dem för deras ultimata ljudskötsel och dessutom deras val av flickvänner vilket vi kunde skratta gott åt.

Packar för helgen och Stockholmsresan, så stor väska som möjligt med så lite i som det bara går så jag kan fylla upp den med nytt. På söndag blir det en heldag med E och någon trevlig aktivitet, blir en rikigt riktit bra helg med tanke på att jag just läst den sista sidan i tegelstenen för denna vecka.

Syner

Helt galet hur dålig syn jag egentligen har.  Hittade inte min glasögon imorse just på grund av dåligt seende, då är det illa. Fann istället för de båglösa mina äldre svarta "kultursnobbs bågar" och upptäckte att det kan vara kul med lite förändring. Var tvungen att kolla upp senaste glasögonmodet och upptäckte att jag genom mina två udda båga slår två flugor i en smäll och har vårens hetaste bågar, plötlisgt blev det mycket trevligare att vara damen med suddiga blicken.


Torsdag

Som vanligt numera verkar jag ha fått en dålig ovana att stänga av väckarklockan i sömnen, E väckte mig panikslagen och meddelade att idag bestod skadan av nästan två timmar. Är ruskigt trött och är i stort behov av solsken. Storebror åker till varmare breddgrader och sol om några veckor, avundsjuk till tusen och med stor önskan om att kunna klämma ner mig i resväskan och följa med.

Igår hämtade jag det gigantiska bokpaketet, trodde de hade skickat någon trevlig överraskning med tanke på paketets storlek och tyngd (storlek á två skokartonger brett och tre skokartonger högt) Men icke, utan de var mina böcker som jag ska tenta av om fem veckor. Trodde aldrig jag skulle säga att jag längtar tillbaka till uppsatstiden men det är nästan vad jag gör. Boken jag läser i för dagen är så tjock så den knappt går att öppna, man ser bara halva sidan. Kommer få lov att utöka möblemanget här hemma med ytterligare en bokhylla kan inte längre bygga bokberg i hörnen.  Den där som sa att hon har aldrig läst så många böcker som när hon studerade MKV var då ingen statsvetenskapsstuderande det är en sak som är säkert.

Jazzklubb ikväll med gamla flöjtläraren bland annat tror det kan bli väldigt bra, gemytligt. E sköter lujdet som vanligt och ska hänga om tiden ger utrymme, vore verkligen trevligt att träffa H och L också men jag är rädd för att gårdagens samtalsämne ska tas upp igen och jag inte kommer att kunna säga nej när tre istället för en tjatar. Dom fattar nog inte vad dom säger, spela in som att spela in i studio, mig och min kraxnade stämma. Men ska väl så erkännas att jag idag har kollat upp texten lite extra ifall att och "Fields of Gold" skulle nog passa mig perfekt även om jag aldrig skulle avslöja det och visst, det vore ganska kul att spela in en demo bara på skoj. Men samtdidigt vet jag hur deras "bara på skoj" lätt blir "på riktigt" och med deras talang vet man aldrig hur det går.

Måste verkligen ta itu med min träning, eftersom gymmet ger astma får det bli mer aktiv gång och framförallt återigen stavgång. På lördag ska jag promenera och göra Stockholm, hoppas på lite träning för armarna också genom att bära på många många många kassar.