Vårtecken


1. Skitmåsarna har anlänt
2. Jag nyser konstant
3. Det luktar blä (ute)
4. Det regnar
5. Jag vill bleka håret
6. Te smakar inte lika gott längre
7. Jag har vita strumpor

Så som det är.

Veckorna rullar. Rusar. Finns inte tid.

Jag flyr skidspelen till fömån för skrattet.

Imorgon sker den resa vi planerat i nästan tre år. Spendrar helgen i Eskilstuna och fnittrar, krampar i skrattgroparna och myser. Blir första gången jag åker tåg åt det hållet på länge, sist var det sommar och fräknar. Nu är det en trött personliget och en tilltrasslad själ men som på något sätt är lyckligare.

Bland kuddarna.

Det bubblar upp tankar som likt såpbubblor på något sätt dras mot varandra. Jag tittar på bilder från andra sidan Atlanten och morfars leende värmer mellan bilderna. Fortfarande är det ofattbart, allt. Precis allt. Clara ringer från busskuren och det är konstigt det där, känslorna som vi kan rymma för andra människor, beundran och förundran. Hon är fantastisk, rakt igenom. Helena skickar sms och plötsligt befinner jag mig längst ned i korridoren igen, med kramp i smilegroparna och magkramp efter allt spelande.  Hur vänner kommer och vänner går. Men, vissa släpper vi inte taget om helt, vi hittar tillbaka till varandra om och om igen, som om det är menat att vi ska vara vänner. Fantastiskt. Egentligen. Och på något sätt också väldigt rörande, det är vackert.

Fejk militärskjortan var uppskattad, i år slapp vi fira på sjukhuset, i alla fall nästan. Jag somnade. Jag skämdes men ändå gjorde det egentligen inget alls, det är det som är det härliga med syskon och riktiga vänner, att det går att bara vara; helt bortkopplad, utslagen och överlycklig. Jag längtar efter våren samtidigt som hetsen med träning tilltar i huvudet. Men hur ska jag hinna(?) Jag hinner inte ens tänka att jag ska hinna. Men jag vill. Baddräkten rammlar ur garderoben liksom lockande. Simglasögonen ler mot mig i duschen. Jag förstår inte, vad är det för fel på mig som inte hinner när alla andra hinner, eller vad är det för fel på de som hinner(?).

Det är konstigt men också skönt, det är fredag och jag sitter invirad i en stickig vit filt och bränner upp strupen med te, airconditionen från veckans långresor har gjort att halsontet brutit ut, rejält. Nysningarna stör min date med Peter Settman.


Ett steg i det bästa spåret sommaren 2008


Mot havet.

Vad är chansen att exakt detsamma händer två gånger?

Norrlandskusten var en upplevelse i sig. Bron skakade och snön haglade. Men, nu; hemma igen i -10.

Du hade tid.

Nu har jag hittat den, den som en av de finaste är en cover på.


Dagens bästa.


Hur många beroendeformer finns det (?)

Vi kan inte hindra den från att komma. förändringen. Antingen anpassar vi oss till dem eller så hamnar vi på efterkälken. Det gör ont att växa den som säger något annat ljuger. Ironin är ändå att ju mer saker förändras ju mer förblir de likadana. De samma. Förändringen blir ett steg tillbaka. Ibland är förändringar bra ibland är förändringar allt. Precis allt. Som när locket på lingonsyltsburken ger med sig och säger klick. Det svåraste med att ge upp en vana är viljan, vi blir ju beroende av en anledning. sånt som från början var normalt övergår till något annat. När man blir besatt av föränring. Jagar kicken att tänka nytt, uppleva nytt. Det är det vi jagar inte ett försök att tygla besattheten.