Flingor (fast utan möjlk).

Det är fjärde sista-helgen-i-oktober-snön som faller, och fallit. Det är vackert men ändå inte. Morfar skulle ha sagt att älven står stilla under snön och att fiskarna nu snart börjar leva livet. Jag jublar över det vita men ändå inte. Det är inte som det brukar vara, det är inte sockerdricka genom kroppen. 2006 var det på söndag morgonen den 29 oktober 22 grader kallt. Vi dokumenterade demostrationen vår sista arbetsdag á en lång,lång helg. Uppfylld, upprymnd ochuppspelt av nya bekantskaper skrattade vi mest åt det ofrivilliga droppandet ur våra näsor. Nästa helg är det dags för Miljötinget 2008, kanske jag ska dit, kanske inte. Även denna gång som arbetande men, aldrig, aldrig att det kan bli som då. Aldrig lika intensivt.

Vi skulle haft återträff ikväll, eller i helgen. Vet inte hur det blir. Vad jag vet är att jag inte kan förstå hur någon vill lägga ut från hamn och bege sig ut på havet, kommer aldrig förstå vad som är det egentliga nöjet med det. Samma folk men en annan plats. En viss bitterhet har smugit sig in i blodet, mungiporna strävar ner, vill verkligen bort och stänga över helgen. Borta kommer jag vara mer än hemma under veckorna som kommer, jag längtar efter nya bekantskaper liksom hungrar.


Lycka är gnistrande.

Det snöar 7 mil söderut. Jag vill smaka på flingorna. Förundras över vad de gör med allt det gråa.

Mycket nu. Mina komihåglappar börjar likna meterlånga listor. Det är så jag jobbar, skriver ned för att minnas för här är kasten många och rejäla, inte hit, men dit och så tillbaka. Tänker på förra fredagen, på helgen och tänker att något av de bästa jag vet är att sammlas. Firandet i sig är oväsentligt men att sammlas och vara tillsammans det är. Tagit del av bilder från ceremonin och jag kan inte annat än känna en viss stolthet, att det är klart. Ännu en milstolpe i livet är passerad, men jag vet och känner att dte kommer komma fler examensceremonier. Inte är jag nöjd.

I hetaste laget.

Te över skrivbordet. Tisdag. Sen kväll eller tidig morgon.

Ett pinn senare

Fredagen var annorlunda.

Torsdagen hade kunnat vara ack så mycket bättre med det utgångsläge som kvällen stod för. Middag med två och sedan Betner men icke. Jag fick koncentrera mig på att andas och hålla ögonen öppna, att skratta svalde för mycket energi helt enkelt. Känslan i kroppen i torsdags ska jag göra allt för att undvika men redan idag så är symptomen där. Jag flåsar fast jag sitter still, händerna är som en gammal tants; skakiga och kalla. Min astma krånglar som aldrig förr och jag funderar på att gå hem. Ögonen kliar.

Fredagen. Examensceremonin var inte alls som jag trott men inte heller på något vis något jag hade kunnat vara utan. Det känns mer på rikigt nu. Det är klart. Efter lördagens firande hemma hemma, som egentligen bara var ett skäl att sammla delar av släkten, känns det ännu mera riktigt. Rätt och riktigt. Allting.

Om jag vore rik.

Egentligen är det ett aktivt val. Eller det borde vara det för då skulle jag aktivt välja bort det. Borde lära mig att inte använda mascara, ränder är inte alltid snyggt. Såna här dagar vill jag hem. Hem på riktigt. Jag vill inte ha det så här jag vill slippa brottas med migs jälv, med klumpen i halsen och alltet och inget. ---


Mitt i allt.

Vet inte. Kanske tid är överskattat. Åtmindstonde för mig. Fångad i en virvlande stormvind men jag går i motvind. Blir gråhårig i förtid, ringer för många samtal och har fått ett plsötligt sug efter jordgubbar. 

Hårda tag.

I min berg-och dalbana verkar det saknad handtag att hålla sig i. Imorgon ska jag göra en Clara och förgylla Betners besök i Falun med guldkant tillsammans med mina vapendragare på Coldplay. Måste stryka min klänning till ikväll, orda allt för fredag och hinna andas ny luft.

Inte vet jag men kanske.

Dagarna försvinner. Igår blev jag mörkhårig igen, vissa kommer kritiskt säga att det är svart. Idag har kommentarerna om likhet rammlat över mig. Jag skrattar. Tar det som trevliga komplemanger. Min jobbhög växer, idag med sanslös hastighet, från 40 enkäter kvar till 400. varje gång jag ser en sax tänker jag klipp men, jag ska försöka hålla mig. Kanske. Ikväll är det Sundborn och jag hoppas på att virra bort mig bland Carl Larssons snirklande blomrankor.

Ingen rubrik.

Beteenden är intressant. Ännu mer intressant är det när små ord kan riva upp gammla ärr och plötsligt är jag där igen på skolgården vid de stora stenarna, den kalla stenen mot min kind. Iskalla blickar och snö innanför tröjan. Slut.


At work.

Lägger ned enkäten för idag. Behöver fingergymnastik. Spelsuget virvlar genom kroppen och bultar i blodet. En hel helg med sånt. Funderar på tåg tid, tidigt eller sent, sent eller tidigt. Varit nästan för effektiv idag och nu i väntans ider på att telefonen ska ringa och berätta om billiga hotell fördriver jag tiden med att arkivera och spara i pärmform.

Undrar vad som sker när alla sover?

Högarna växer över natten. Jag måste skicka ritningar till öst och ritningar till väst men ritningar är inte min grej. Rita där emot, det är jag det, eller ja, inte jag utan att rita/måla är min grej. Har beställningar om födelsedagskort som väntar och helgen ska bli underbar.  

Brainstorm på riktigt.

Varför? Varför ska man ärva sånt här? Huvudet är fyllt av glasbitar, det värker, det spränger och jag önskar att det går sönder. Är som bakfylla men värre för de här är inte mitt eget fel. Jag får skämmas med spya på tröjan.

Mot bankomaten.

Jag smiter nu när det är möjligt. Först vara trevlig med rektor samtiidgt som teet brännde sönder min hals sedan vara trevlig åt näste storhet samtidigt som denne smaskar hästar och konstaterar att "ja det är ett svårt avgörande och kampen är ård men de gröna är nog godast, vad tycker du?"

Hemgång.

...

Jag har kramp. Skrivkramp. Instansningskramp. Enkätkramp.

Bildarkivet II

Ännu en dag med enkäten och ännu en dag med bildarkivet eftersomjag håller på med en viss hemsida. Jag hör ljudet av målet på biltaket. Imponeras av Göteborgs-himlen.
 

Från bildarkivet












Håller på att uppdatera hemsidan. Hittar bilder som får mig att vikas dubbelt av skratt. Flera gånger om. Jag tänker; att hur kan det komma sig att alla andra förändras från år till år men inte jag? Jag är fortfarande på rym från dagis som det ser ut.



I solskenet.

Några dagar senare och jag är totalt uppfylld av helgens trevligheter. Kommer på mig själv med att nynna lite högre än annars, le ännu mer och skratta till åt egentligen inget alls. Så här underbart upprymnd och rakt-igenom-glad borde fler få vara oftare.

När grönt blir gult.

Körde i dimma och mörker till jobbet och nu när snart hemgång nalkas är det nästan samma läge igen (eller så är det ångorna från min tekopp som gör att dimman verkar tätna) Grannen stack in huvudet och frågade om jag både jobbade morgonskiftet och kvällsskiftet. Nästan är väl svaret för att dra en halvlögn/nästintill sanning. Jag målar rosa på min lista och inser att det går undan just nu därför känns det här med Kina olägligt. Och i samma stund jag skriver ordet påminns jag om att även en dag nästa vecka ska ägnas åt Kina och att jag måste planera/strukturera/agera. Det jag någonstanns är bäst på men inte idag. Suverän hjälp med monterresning, perfekt uppvärmning kanske? Ny jacka idag också. Varmt, äntligen i kylan.

Ankomst.

Tre dagar kvar. 72 timmar. Allt för många minuter. Men, snart.

Kolasås, vin och skratt




Det var en annorlunda helg. En riktigt rolig helg. Suveränt att träffa nya människor som jag önskar att få träffa mer. Glassen var godast och våra inköp av paket blev bra. Malin körde filmstjärnelooken medans jag mest var missnöjd från topp till tå, men, kul var det och imponerande att så många ville fira de två kungarna.

Dagens första rast.

Det ringer försäljare efter försäljare. Jag tvingas försvara ett förslag. Förbannar ordet förslag, verkar inte vara något som någon förstår innebörden av. Jag packar foldrar och skriver trevliga lappar. Klickara mig runt på hemsida efter hemsida och beställer allt till mässorna, åtmindstonde en första omgång. Ikväll ska jag kolla på studentTV igen för första gången på två år.  Skickar mail och tipsar om extra jobb. Massor blir gjort men den där undersökningen har jag inte ens börjar analysera.

Ett äpple till fröken.

Tydligen så kan jag hantera kniviga situationer. Dagen har börjat bra men någon gång när datorn slogs på började det rammla in samtal efter samtal om morgondagen. Efter mycket fram och tillbaka är det löst och jag har fått en klapp på axeln för professionellt utfört arbete. Listan att göra börjar bli milslång och varje litet steg frammåt innebär att det fylls på med nytt och hela tiden hett i kanterna, det brinner konstant. Jag äter lunch framför datorn och struntar i rast, det är enklare så och just nu vill jag kasta mig i en lövhög, den utanför mitt fönster.

Och hur jag än försöker blir det på något vis alltid fel.

Rösten sviktar. Det var inte så här det var tänkt. Varje litet steg. Flera kliv tillbaka. Springer fram, snubblar och är vilsen. Vill inte. Taggtråd. Röda ögon. När orden faller fel. När ord sårar. När allt är mitt fel. Det är jag som är fel.

Pusselbit.

Försöker fokusera på allt som är bra, och för tillfället är det bra övervägande om jag bara tillåter mig njuta för en stund, det bästa just nu är;

• Om åtta dagar krymper avståndet drastiskt och den mest efterlängtade kommer för en weekend.


Jag hade vallat mitt t-fat och det fungerade.


Observera den obefintliga lutningen och trots detta min suveräna framfart.
Jag tittar på filmerna som spelades in samma kväll och får magknip av lycka.

Hallongrottor och skrivkramp.

Har just sammanfattat tre timmars mötestid. Ett halvt anteckningsblock fullklottrat av kryptiska bokstäver som jag vet är mina men ändå inte kan tyda. Bokat om morgondagens möten och efter omkastningen inser jag att imorgon blir tuffare än idag. Mina axlar fortsätter skrika och tjatet hemifrån fortsätter ringa. Jag vet, jag borde men, inte just nu för just nu verkar jag vara en svamp som suger i min beröm. Dagens skörd är bland annat följande;

• Att jag har det välstädat på mitt kontor (Att någon anmärker på detta måste innebära att personen inte alls känner mig, städat det här? Icke.)

• Att jag har så trevliga framsidor på mina anteckningsblock och kalender (Egendesignat svarade jag och syftade på att jag sprungit på trevliga bilder och klippt ur dem för att sedan montera)

• Eviga tjatet om mitt hår (Fast rätt kul är det ändå att åsikterna i alla tider funnits om detta virrevarr som jag mest försöker tygla)

•  Att kakorna var goda. (Till det skulle jag vilja tillägga att degen var ännu godare)


Tittar ut genom fönstret och ser till min förvåning att det banne mig är skymning. 1 oktober och det är halvmörkt innan 17. Ljusterapi börjar locka mer.