Flingor, puder och längtan

Drar upp rullgardingen och äntligen möts jag av flingor som sakta singlar ned mot marken och lägger sig som ett härligt vitt puder. Det är som om en bit av molnen där ovan faller ned, ett mjukt täcke.
-Underbart.
Längtan efter skidorna, de blänkande nya och ännu obeprövade är gigantisk. Snart kan inget hålla tillbaka mitt begär efter träningvärk i vader och fröfrusna röda kinder. Vill känna backarna svicha förbi mig under skidorna och böja kroppen runt stavarna. Vill ha mina googels på näsan och känna solen värma så det uppstår roliga konturer i ansiktet efter en dags åkning.

Ska ta på mig nya skidjackan och ta en liten promenad i pudret, glida fram på mina kängor och längta mig bort till fjäll och dal. Kanske göra en snöängel eller två innan det är dags att gå till tåget.
då det

Hittar ett kort från ljuva skidåkningsdagar från ett kallt fjäll förra året och jag drömmer, åka nedför: NU.

dialekter; vilket uuuderbart mysteriuuum

Nu har jag gått och funderat på det i så många dagar så snart blir jag väl yr eller galen. Finns det något som är så kolosalt skojigt och tokigt som dialekter? Nej, dilekter och uttryck kan få vem som helst att känna kramp i skrattmusklerna.

Klassiska frågan diskussionen inleds oftast efter svaret på denna, "vilket dialekt tycker du är finast och roligast?". Som att det är ett helt koncept finast-roligast sitter ihop, kanske detta stämmer, finast blir till roligaste och roligaste till finaste.
Värmländska
Det sjunger i munnen på dem, i fyrtakt i dansbandsrythm. Och det låter bara SÅ gott detta "åck" (och) kanske är det mysigaste frasen/mellanorden av dem alla. Det där "och" som jag alltid vill stryka över känns mycket mer lockande på klingande värmländska. Så gott och snällt.
Göteborska
Krävs ingen vidare förklaring. "De é la gött liksom".

Men sen kommer det, dalmålet. Varför väcker detta dialektmysterium så många muntra miner? Bara för att vi råkar ha en viss förkärlek till volkaler? För att vi från den lilla staden inte nöjer oss med ett "u" utan gärna flera, flera -så långa som möjligt. "Douuuuu" är väl också ett bra uttryck om man inte kiknar ur av skratt innan man fått det sagt. Alla, nästan alla jag känner som begett sig till Dalarna tillsammans med sina flyttkartonger har förberett sig med att kolla in "Masdjälvlar" (vågar inte erkänna att jag inte sett den) och menar att deras förutfattade meningar besannades samtidigt som de sattes på sin spets genom att dte visade sig varna värre, varje dag är ett gympapass för skrattgroparna. Äch då, jag är stolt över mina "uuun" och annat skojsigt. Det bästa av alllt är när man själv mräker att mågkn annan bräker på så man själv får tillfälle och möjlighet att skratta lite, uuutan att skratta åt personen utan snarare med för är det nått vi i "knätofsland" fattar så är det väl just vikten av att ett uuunderbart skratt.  

onödigt värt att veta

Det finns vissa saker man BÖR göra i livet för att verkligen ha levt och verkligen vara vis.
(Trummvirvel) Jag går längst den vägen nu, fast jag går sakta.
Snart har jag läst tre klassiker vars betydelse för samhället och världen inte går att beskriva. *Kommunistiska manifestet*, *Om friheten* och så förtåss *Bibeln*. De tre magiska böckerna om du ska ha en snabbkurs i historia och samhällsvetenskap. Onödigt värt att veta

Måndag

Ännu en måndag. Ingen bra dag. Klockan ringer obehagligt tidigt och golvet är svinkallt under fötterna innan jag hittat mina duntofflor. Gröten bränner fast och lukten är hemsk men på nått sätt så är gröten kanon under ett täcke av äppelmos. Blev snabbt klar och hann med att mysa lite extra innan det var dags att springa mot bussen. Väl på Lugnet möts jag av en lapp som antyder att föreläsaren kommer att bli något försenad, efter 50 minuter gav A upp och ringde för att kolla läget. Som befarar, föreläsningen inställd eller snarare förflyttad till fedag. Pust. Där rök många sovtimmar och pluggtimmar i ett nafs. Kunde inte stå emot suget utan gick vägen förbi väskaffären med rea på vägen hem och med mig från stan hade jag ett glatt leende på läpparna och en ny väska i en gigantisk påse. Klassiskt svart praktisk och snygg både för fest och skola.

Plågar mig genom *Kommunistiska manifestet* och skakar på huvudet åt språket från 1800- talet. Ska plåga mig några timmar till sedan dags för en promenad och lämna tillbaka gårdagens film "Brodeback mountain", en riktigt bra film. Både E och jag är nog mst imponerade över att man lyckats förändra/föråldra karaktärerna, att man låter dem åldras i filmen och det ser helt naturligt ut. Mäktigt foto, snygga färger.

Ny favoritfrissyr: Fläta (håller de busiga lockarna på plats)
Är trött, kanske dags för en tupplur? Måndag, måndag, måndag.
Lördag var kanon och söndag mysig till max. Bra avslutning med restaurang-besök.

Dagens citat

"Ge mig tegelstensboken om du orkar"

Lingon och annat bra!

Kårfestival/ inspark de lux är avklarad för 2007. Riktigt, riktigt, riktigt otroligt bra kväll!!! Fast den började inte lika muntert men efter att ha halkat till Järnet blev kvällen bara bättre och bättre och tydligen/uppenbarligen så bra så att jag inte ville sova heller med tanke på att täcket drogs över huvudet runt 06. Konstigt att festa loss i skolan och svarta havet, men det kändes kul och akustiken var kanon. Jag var stolt som en tupp när Jimmy Lingon drog igång, Ludvika bandet ägde regementet. Biliondollar babies, grymma dom med, speciellt deras make-up (gjord av mig) gav susen för den glammrockiga-stämningen. Nördarna E och H assisterade med ljudet då och då och även jag fick vara till lite nytta och sköta ljuset ett tag innan jag tröttnade. Visste du att de blinkade discolamporna sköts oftast manuellt? Att det är någon (nörd) som sitter och diggar med och måste ligga en halvmilimeterssekund före hela tiden i rythmen. E och H skrattade så de kiknade och satte ölen i halsen åt mina lamp-talanger. Efter festivalens slut bar det ner på stan till J och efterfest natten lång och E fick en kurs i "Dalmål" (snarare skogsmål av J) Ensam tjej och jag trivdes som fisken i vattnet med Lingon och co. Skulle nog kunna säga att festivalen fortsatte nere på stan med tanke på att banden sammlades hos J. Träffade på några förvånade vänner till storebror som sa den klassiska kommentaren "har du blivit så stor?" och ja, det har jag, innan de började blinka med ögonen och le stort. Lite sotiga E hade fullt upp.

Summa summarum: En bra bra bra helg. Skön helg.

På tisdag kommer mor åter och efter samtal har hon avslöjat att det finns flera saker till mig i resväskan men jag kan inte svälja argheten över att hon fick DKNY jackan och inte jag, får nöja mig med tröjor (i flertal) och så förståss en utlovad DKNY väska! Härligt vårlikt bland snöflingorna.


Viernes y sabado...

Så kom tåget tuffanes in på stationen, de två glada vännerna hoppade av och själv så fick jag nästan en chock över J:s korta hår, men efter två minuter och några djupa andetag var odrningen återställd. God mat på stan och lite shopping innan det bar av hem till mig för inspektion, en inspektion som jag fick väl godkänt på. En hel eftermiddag med S och J var nog precis vad jag behövde och precis det jag har längtat efter. Sen blev det dags att svida om för kvällens fest.

Efter ångest och en hel hög genomprövade plagg så bar det av. Det blev trevligt, P hade verkligen snyggt hemma hos sig och det känndes både varmt och inbjudande på samma gång. O pratade om ett nytt projekt han ville ha med mig i och det lockar otroligt, hoppas han fixar in mig. Senare bar det för de andra iväg ned till andra festligheter på stan medan J och jag rostade smörgåsar och kollade på Idol á la  2005 innan kärleken ringde och hade jobbat klart.

Klockan på ringning och promenad i solskenet men ack så blåsig kyla. Städat och fejat och nu blänker varje vrå medan maten puttrar på spisen. Lite plugg ska klämmas in innan det är dags att börja rota återigen i garderoben för kvällens festival. Spännande....Grått känns rätt för kvällen.


Veckans bästa citat

"Vi måste be J spänna ut magen så där igen, så vi kan låssas att hon är med barn"
- S. 070125

Konstig känsla...

Vet inte vad det är med mig, tårarna rinner hela tiden och där emellan har jag kramp i smilegroparna. Har en olustig känsla i kroppen om att något kommer hända, något som är oväntat och som jag inte vill ska hända. Har ångest över att jag inte har lyckats öppna böckerna ännu och inte blir det något av med det idag alls. Varje gång jag tänkt att nu ska jag ögna några rader kommer dom igen, dripp dropp. Kanske det är den där ångesten över alla val som närmar sig som jag oroar mig över, vad vet jag.

S och J kommer snart, ska trava till stationen och möta dem, får hoppas att jag kan hålla tillbaka tårarna de timmar de kommer vara här. Men när det är dags för avsked vet jag att då kan jag inte längre. S kommer vara borta ett halvår igen, nu känns det mycket mycket jobbigare än vad det gjorde för ett år sedan när det var förra flytten.

Hoppas kanske på att moster ska åka söderut mot kusten inom de näsrmasta veckorna, kommer inte tvivla en sekund utan packa väskorna och slänga mig på tåget och följa med henne. Jag kommer våldgästa H oavsett om hon vill det eller inte, vill till min favorit "syster", NU.

Hoppas denna konstiga magkänsla försviner snart annars får jag nog ta och stanna hemma ikväll och fortsätta bölandet.

Lady in red

Sitter i den röda adidas hooden och lyssnar på Simply Red, fäller en tår och så en till, om och om igen. Känner mig ensamast i världen, varför försvann ni alla samtidigt? Hur kunde jag plötsligt vara den enda som blev kvar i norr? Visst, inte nordligaste norr utan snarare nordligaste syd, men avståndet till er känns ofantligt enormt. Kan inte ens räkna så långt som det antal meter det är.

Idag har ännu en statsvetenskaps föreläsnings klarats av, shit så spännande det är. Statsvetare låter som en lockande titel, men innan drömmarna får en chans att springa iväg så ska jag nog noga kolla upp om det innebär uppsats gånger 2 igen. Bror har varit här i dag, härligt att köra bil och parera de många sladdarna jag lyckades få pga halkan. Bror bjöd på mumsig men ack så onyttig pizza och sen ännu smaskigare fika. Vi har haft en bra dag, jätte bra dag. J har varit här under kvällen och vi har planerat för festen imorgon, en inbjudan plingade till i mobilen under dagen och det verkar trevligt. Men detta innebär, denna helg krävs att två klädproblem blir lösta. Blir nog vitaskjortan och stuprören imon för att spara det svarta till lördagens festival.

För att bota huvudvärken och den begynnande migränen drack jag en kopp kaffe runt 19-tiden, dumt gjort nu verkar det omöjligt för John Blund att hitta mig. Så här sitter jag och bölar med dunkande huvud och ett öga som snart hoppar ur mig i den röda tröjan och känner mig som allt annat än en lady in red.


SAKNAR TRION

SAKNAR TRION
NYÅRSKONSERT 2006
Saknar trion ofattbart mycket. Finns inte några ord som kan beskriva hur mycket. Kollat på gamla kort fårn spelningen i Gr.kyrka och vårat första och sista "gage", tårarna forsar och längtan bubblar inom mig.
Kom hit nu. Kom.

Kontoutdrag & andra "trevligheter"

Ännu en dag som började genom en stark ton i väckarklockan som i sin tur skakade liv i mig. Tvättstugan och frukost med OC, låter nästan som en bra början. Utfört lite nytta (förutom tvättningen) jag har städat garderoberna och byråerna, så nu har jag väl ordning några dagar typ fram till lördag kväll då jag får panik och ett psykbryt när jag inte hittar nått att ha på mig. Jag vet hur det kommer blir, samma sak varje gång.

Sliter med statsvetenskapen, plågar mig med intresse genom kapitel för kapitel om ideologier i vår tid. Konstaterar medan meningarna att mitt "val" är det rätta, samtidigt skrämms jag över att ideologier och skillnader mellan dem är grunden till varför vi har de konflikter vi återfinner i världen. Ska väl erkänna att OC -boxen går varm, får skylla på att S vill ha den på fredag så jag måste kolla minst 4 avsnitt per dag, minst. Ska bli kul på fredag, S och J kommer hem till mig, även om jag verkligen borde plugga på fredag så känner jag att jag vill ta mig tid för dem. S flyttar till Österrike om en vecka och lever i Alperna och J har jag inte träffat på så länge, så länge. Kommer bli en trevlig fredag. Hoppas att lördag kväll blir detsamma med kårfestival, äntligen är det dags att ta ur festskorna ur garderoben igen, så jag har längtar och väntat!
Fick kontoutdrag idag och för en gång skull läste jag det med glädje. Ligger på stort plus och då har jag ännu inte fått bidrag från CSN eller lön från regionen, spännande!!! Dags för en lufttur i solskenet, önskar att jag hade en skidbacke i närheten (ok har jag ju, men Källviken har inte öppnat än)
Är skidåkningssugen.


Dagens citat

"Drunkna i kudden"

Grey´s inför

Missar Grey´s ikväll, men reprisen är inbokad. Kan inte sluta tänka på de orden de säger i "puffen inför", att: "ingen har rätt att kalla mig..." Skulle lika gärna kunna vara en scen ur en espiod ur mitt så kallade liv, skillnaden är att jag aldrig kan svara emot. Det sägs att allt som händer har en mening och påverkar oss på ett eller annat sätt oavsett om vi vill eller ej och oavsett om vi märker det eller ej. Det tror jag på. Undrar vem jag hade varit om jag inte hade varit med om det jag varit? Vem hade du varit? Hade vi känt varandra?

Livets första fyrtio år ger oss texten,
de efterfölkande trettio ger oss kommentarerna....

Livet går inte i repris, livet är själva föreställningen.


Klockor, astma och intro

Så var det dags igen, skolbänken. . .

Klockan ringde tvättstuga tidigt och E hoppade upp ut i kylan och hem till sig medan jag sommnade åter, sov alldeles för länge. Kylan slog emot när jag stack ut nästippen utanför dörren och påvägen till bussen som jag lat som jag är tog till I13 och kom så den väntade astmaattacken. -22 är kallt. Burr.

Var lite nervös för idag, en ny klass som jag ska gå med några veckor, spendera hela våren med. Mina förutfattade fasor infann sig, alla i princip har läst tillsammans i en termin tidigare och är tajta med varandra. Och vad är MKV? Det var frågan jag fick efter presentationen.  Som om dom blev så mycket klokare efter att jag utalat kanske det bästa "hänga-gubben" ordet. Intensiv introduktion som skapade en massa ångest känslor och panik.

Ska strax ta tåget till lilla staden, låna böcker, träffa Sofie och sen träna med kåren -längtar. Blir en konstig vecka, bara att bita hårt i sura äpplet. Jag ser fram emot nästa tisdag, saknar mamma och vill se vilka av mina önskiningar som uppfylldes där borta i solen.

Saknad, ja, jag saknar J  och H oerhört mycket. HAr glömt bort hur de låter när de skrattar, känns tomt.

Dagens citat nr 2

"En kille som är lespisk..."


Dagens dagens...

Dagens citat: "Jag vill att imorgon ska vara igår"

Dagens middagstips: Fil med blåbärssylt och special K

Dagens besatthet: Drottningholmsmusiken

nervositet

Det har varit en omvälvande dag, jag vet inte men känns som om den har varit nästintill evighetslång och mörk. Enda ljusglimten var att vakna av väckarklockan och just som znoz-knappen trycktes in dra sig till minnes att klockan ringde inte för min skull utan för E:s och därefter flyga iväg till drömmarnas land igen och kramas ett tag till.

Imorgon är det dags, opponeringen. Det sista momentet innan jag kan bocka av medie- och kommunikationsvetenskapen för, ja tror jag kan säga för alltid (blir mycket förvånad om jag kommer på att jag ska läsa D-kursen) Känns konstigt, konstigt bra. Men just nu lider jag av ångest, panik och nervositet. Det är så mycket som hänger på just morgondagen. Huvudet dunkar. Ska försöka lägga mig tidigt.
Konstig dag.

Friends.se

http://www.friends.se/

Behöver ingen vidare förklaring. Det berör djupt.
Ett av 20 skolbarn är utfryst, ensamma i kylan.
Varje dag slockar en dröm...

"The omslag"

Kommer kommer
SÅ SER DET UT "The omslag"
Har producerat min första dvd-text, omslagstext. Tänka sig att 2000 ord kan inbringa en sån stor penning!
I början av nästa månad kan denna film stoltsera bland mina andra alster. (Filmen är förövrigt inte sevärd men att lyssna på exempelvis de medföljande radioreportagen är gymnasitik för skrattmusklerna liksom att titta på dokumentationsfilmen bakom pimp my bus (spana och lär dig mer om det projektet på
www.pimpmybus.se) Fast bäst är nog att läsa om allt (egoistiskt som tusan) www.miljotinget.se
Då var allt sagt som bör sägas, för tillfället.  

Ännu en dag

Försov mig.
Ingen bra start.
Ingen bra dag.
Huvudet dunkar.

Onsdag, innebär att fredagens dommedag närmar sig med gigantiska steg. Har äntligen lyckats läsa klart alla uppsatser, nu återstår att skriva ned lite kommentarer även för den sista och därefter kika igenom min egen uppsats återigen. Imorgon blir det "inpluggning" av allt jag skrivit om uppsatserna. Hoppas allt klaffar och att jag på fredag vid 13-tiden bara kan njuta av att kunna titulera mig "medievetare". Häftigt. Mäktigt. Låter bra "Emma, 20 år, medievetare".

Igår så fick jag och J lite tid tillsammans, jätte kul, behövde verkligen det. Vi var onyttiga tillsammans och tittade på Greys. Men mest prat och skvaller, ingen ovanlig kombination. Blev lite för sen hemgång (därav tröttheten idag) men det var en bra tid för hemgång, träffade/mötte min E på vägen, han trött efter jobb och plugg och jag trött efter TV och plugg men ändå så glad över tillfälligheten som det var att vi sågs. Ikväll blir det en tur till Borlänge för att säga hejdå till mamma och samtidigt få en ny tub plattångskräm (varför har dom inte den sorten här för? Knas!) Blir ett möte på perrongen, eventuellt en komplettering av önskningar.
De har en trevlig flygtur framför sig mamma och moster, 12 timmar är lång tid. Fast dom förlorar inte så mycket med tanke på att de nästan blir att flyga tillbaka i tiden, 6 timmars snurrande tillbaka av klockan.
Vill vara med jag med, vill flyga och lida av jetlag. Framför allt vill jag uppleva staterna och träffa kusin U.

Ska ta och gripa tag i kommentarerna för den sista uppsatsen sen ta en tur till affären och börja bocka av min lånnnngggaaa handlingslista. Så lång som den är kan man tro att mitt kylskåp ekar, men nej inte än i alla fall.

Happiness

Mmmmm...

Life's truest happiness is found in friendships we make along the way


Att det ska vara så svårt

SommarSolmogna, nyplockade....
Att det ska vara så svårt att hitta tillbaka till koncentrationen. Hittar 1000 andra mycket trevligare saker att göra hela tiden. Städa känns så lockande så jag nästan får rysningar av njutning längs ryggraden, diska känns som något alldeles ljuvligt fantastiskt lockande. För att inte tala om att le åt alla härliga bilder som återfinns här och där undangömt i datorn, i fotoramar, fotoalbum, högar här och där...allt!
Hittade jordbubbsbilden från i juli, tror aldrig jag fått såna sommriga sommarkänlsor som jag får av denna bild, jag känner jordgubbssmaken i munnen, känner lukten... underbart solmogna och plockade från landet. Måste säga att bilden är en snygg bild, kolla in glansen som jag lyckats skapa på gubben, får låssas att det är tack vare mig och att jag kan det där (men icke, snarare nån liten ljusstråle som gav en mer än lyckad effekt) Sommaren reflekteras.

Ska försöka göra det där "rycket" nu. Försöka var ordet, att det ska vara så svårt.

Dagens citat

"Packa väskan tom så du får plats med innehållet på min önskelista"

Jag 10.14 (Till mor som är i packningstagen för USA-resa)

En prisad stad!

Klockan ringde just när jag hade svävat iväg på till drömmarnas land, åtminstonde känndes det så. Olidiligt tidigt började min znozning.
Så vaknar man upp till ett Falun som vunnit Jeringpris, nej just ja, det var visst Sanna Kallur, men hela Falun firar med stolthet att byggdens noblaste idrotts dam fått svenska hjärtan att bulta lite extra och låtit henne hoppa över hjärtats häckar/hinder. Fröken Kallur besitter samma förmåga som prisade Magda och Carro, hon går rakt genom rutan hem till både dig och mej. Folk får säga vad dom vill, men att Sanna fick årets Jering känns oerhört rätt och mitt dalkulla hjärta inte bara bultar stolt utan det slår volter.
Grattis Sanna, grattis Falun, grattis Dalarna, grattis Sverige -Sanna är från och med nu vår drottning.

Klarat av läsningen av ännu en uppsats och konstaterar en aning skrämd att det verkar som om vi snart får lägga till ännu ett land på den plats vi kallar "jorden". World of Warcraft kommer genom sina nya funktioner i januari att populationsmässigt ha lika stor befolkning som Sverige. Skrämmande utveckling och samtdigt en intressant aspekt att nämna vid ventileringen av denna uppsats som är skriven av en passionerad spelare. Uppsatsen känns komplicerad och att nu fila ihop en kort sammanfattning av den känns en aning svettigt.

Konstig vecka om inte annat, tidiga mornar och ensamma kvällar. Eller ok då, inte igår men alla andra kvällar kommer blir kalla. Ser fram emot helgen, hoppas på att vi kan hitta på något alldeles speciellt att göra och bara njuta av att som Fredrik Seghemyr klassiskt uttalade sig vara "mellan två jobb", men här handlar det mer om "mellan två kurser", kanske det mest njutbaratiden? Åh, två dagars fullständig fullkommlig fantastisk ledighet.
Kaffet kallnar, dags att kämpa vidare.

slit, släng...dansbandsrefräng

Jobbar hårt, eller jag får för mig det bara för att jag skriver. Konstig dag idag, det var kolsvart när jag vaknade och nu när jag tittar ut är det svart igen, det var den dagen det. Det enda ljus jag fått idag kommer från datorskärmen. Sitter och småskrattar åt studentradion och njuter eller kanske plågas lite då och då. Idag ska jag se till att bli klar med materialet för opponeirngen idag, eller i alla fall försöka. Vore helt underbart att "bara" ha läsning kvar och att skriva mina små egna justeringar.

"Snart är det fredag igen", en hit av H? Klämcheckt och värmländskt så det svänger i de gamla buggbenen. Jag gillar det , gillar det skarpt. Kanke för att jag vet vem det är som spelar gitarren och minnen som låten ger trots att detta är bara andra lyssningen. Shit, det klingar gott i mina öron med danbands plinketeplonket.
Lindköpings H -ska försöka få tag på den till dig du kommer älska det!

Dagens citat

"Åldern har ingen ålder"

Jag 13.40

En vanlig måndag?

Vaknade och saknade att inte få titta in i det gröna och det blå ögat, trodde jag skulle frysa ihjäl, usch inte minndes jag att jag hade en så stor säng. Pallrade mig upp för att upptäcka att filen var slut, in i badrumsskået för att där möta även en tom tandkrämstub. Bra start liksom. . .
Klockan slog kuckeliku samtidigt som jag begravde mig i böckerna.

Nu sitter man här, äcklig i håret och med myskläderna på -känns som en déja vú av uppsats tiden. Fast den tiden är ju inte rikigt över än utan pågår några dagar till så, mitt utseende är väl försvarbart. Sliter med den uppsats jag ska opponera på, attans tanten somskrivit den är ju grym hittar inte ett enda litet hål någonstanns att fylla ut. Jag som hoppades att det var en stor ballong att sticka hål på även denna gång. T_y_p_i_s_k!
Ska väl fortsätta, min sötnos sänder radio idag 88.8 kl 16.00, ska bli trevligt sällskap i pluggandet som idag ska pågå längelängelängelänge, jag ska plågasplågasplågas....ja det ska jag.
Vill ha magont. Ja, jag VILL ha den där bekanta värken nu, det brukar ge tur.

Mamma åker till USA på torsdag, tänk att även jag hade kunnat få tilbringa tio dagar i vårsolen där borta mellan Boston och New York men nej då, det ska gås i skolan och studeras hårt. Bjuden och allt och tvungen att säga "nej tack" med längtan i blick (kompenserade det med att överlämmna en gigantisk önskelista, eller önskelista var nog fel ord mer beställningslista)

Alltid den lilla prinsessan

Ringarna glimmade
Skratten klingade


Det känns så konstigt, de andra växer men jag kommer nog för alltid att vara minstingen, släktens lilla prinsessa som inte får höra alla historier och alltid vara den flickan man klappar på kinden och säger "oj vad du växer" och dom små barnbarnsbarnen växer ikapp och förbi.

A och H är förlovade och flyttar in i sitt hus snart, J och P har två barn och det ena når tio års-strecket om bara några månader , U och A:s gull är ännu äldre men själv så är jag lika gammal. Alltid. I deras ögon kommer jag alltid vara den lilla kusinen som har med sig en hel resväska med leksaker vart hon än åker och alltid sitter där snällt på golvet och leker för sig själv eller sitter snällt med vid bordet och lyssnar med tindrande ögon och lockigt hår. Dessutom är hon rädd för gubbarna och hostar av röklukten.
Trodde dom ja.
- resvöskan med leksaker är utbytt mot en gigantisk handväska med "surviving kit" inbyggt
- männen är älskade
- röken är beprövad

Även en prinsessa växer. Och glorian hamnar allt mer på sné.
Men i era ögon vill jag vara den ni ser, alltid den lilla prinsessan.

Året var 2006

Det började med 25 gradig kyla och pjäxor på fötterna, inköp av nya skidor och många långa bussturer.
En vår då Falun verkligen kom att bli "hemma" tillsammans med gänget som vi gjorde allt med, lagade mat i massor och mitt kulinariska smaksinne väcktes till liv samtidigt som insikten om hur underbart det kan smaka med ett glas vin. "Vuxenpoängen staplades på hög". Den 20:e födelsedagen firades och skuttet ut i vuxenvärlden togs med långa kliv och stor iver. Där någonstanns insåg jag samtidigt vad som verkligen är viktigast av allt, vänskap och ärlighet. Maj började i moll men slutade i dur. En första uppsats skrevs och blev samtidigt ett bevis på att ett år som högskolestuderande kan svicha förbi snabbt. Sommaren kom och samtidigt som minnen skrevs ut på papper krossades hjärtan på rad i den lilla staden. Brännskador och myggbett. Drinkar och hinkar. Utmaningar och vinster.

Så kom augusti, flyttkartonger staplades på varandra och avskeden stod i kö. Insikten om att inget någonsin från denna stund skulle bli sig likt kom att bevisas bara efter några få veckor. Men vi sa inte adjö utan vi sa vi ses, vi ses någongång i framtiden. Bara för att man inte träffas så behöver det inte betyda att man inte finns i varandras tankar, alla upplevelser vi haft skapar fortfarande kramp i skrattmusklerna. Och värmen i avskedskramarna räcker tills vi kramas nästa gång.

Som en virvlande vind svepte löven in i livet, spänningen hög och oddsen ovissa. Vänskap övergick i fiendeskap på något fortfarande ofattbart sätt och funderingarna och saknaden av gänget i Falun är gigantiskt. Men hösten blev en bra tid ändå. Ängeln blev en djävul och ingen hann med och fatta vad som skedde. Men alla tar sina snedsprång även om vissa uppenbarligen inte bara tar språng utan gigantiska hopp. Även snedsprång/hopp kan föra med sig mycket, erfarenhet och styrka men främst nya möten. Blixtrar och dunder, och underbart magiska under. Känslan sitter kvar, leendet är nästan detsamma om inte större. Tänk att bli träffad av en pil som din dröm skjuter mot dig. Fast från första stund. Ännu en uppsats och under arbetet hände allt, mycket ångest och plåga men det hela slutade gott precis som i sagorna då prinsessan får sin prins.

Summa summarum. Att under ett år få all den kunskap om livet som jag fått detta år är nästan omöjligt att förstå. Nånstanns mellan hopp och förtvivlan i nästan tolv månader men ändå med ett ständigt leende.  Ännu ett år har passerat i livet. Insikternas år. Kunskapens år. Vänskapens år. Kärlekens år. Finns mycket att ångra, men det är så mycket roligare om man istället lär sig något av det. I år har jag förstått hur viktig familjen är för mig, jag blev påminnd om att vår stund här är inte obergränsad -du har en klocka som tickar oavsett om du sover eller om sjunger med i din favoritlåt på radion. Jag blev även påminnd om att jag har ett par underbara vänner som jag vet fångar mig när jag faller och samtidigt vet jag att jag betyder ngåot för dem och står där bakom dem när de behöver en axel att luta sig mot.  Dessutom har jag E, som jag fortfarande inte tror är riktigt verklig, jag lever i en dröm och vill inte vakna.

För att citera en mycket klok dam: "År 2006 var ett helt okej år, men år 2007 ska bli ett ännu bättre. Då ska jag älska lite mer och hata lite mindre. Ge lite mer och önska lite mindre tillbaka. År 2007 ska bli glädjen, värmen och kärlekens år", kunde inte sagt det bättre själv.

HÅLL UT!!!

Jag vet, borde ha skrivit för länge länge sen
Men med uppsats och annat mycket trevligare att göra har tiden bara sprungit iväg
Håll ut, gottgör er snart
( så länge kolla bilddagboken.se och sök efter mig)