En sista sommardag.

En annorlunda helg. Men ändå så lik många.

Fredags-kvälls-jobbet var både intressant och lite egouppmuntrande, nu måste jag se till att det blir något bra av det också, det är morgonkvällens jobb det. Från en outfit till en annan och mycket plattångande och så rammlade dom in, från Kasern, och äntligen var det fredag på riktigt. Med lite för lite mat i magen och lite för stort behov av törstsläkare blev det som det blev, suveränt kul. Konstigt det där ,hur alltid det är ett gäng som hamnar i köket och hur det alltid slutar med att alla är just där; i köket. Innan vi rammlade mot smygpremiären hann jag med att knäppa en gruppbild på de som inte riktigt ville gå. En kväll i total dimma, skönt och välbehövligt, orka liksom. Det sägs att kåren var nästintill överfull, ungefär som jag då. Det ärfaktiskt rätt häftigt att vandra runt här numera, studenterna är synligt flera och faktiskt så känner jag mig rätt nöjd när jag kan konstatera att åtmindstonde en liten del i det ökade studentantalet är min förtjänst, min tllsammans med andra. Hur som helst: En lördag som mest ägnades åt att förmildra sviterna efter fredagen, på bästa sätt tillsammans med Malin innan gänget ökades ut. Masdjävlar är banne mig en riktig klassiker redan. i vinter ska jag nog plocka fram min dalamössa. Lite för mycket popcorn, men gott var det. Många, många timmars sömn senare är det ännu en söndag, ännu en dag med besked över telefon. Jag önskar att anledningen till besöket här var annat, men, egoistisk som jag är har jag njutit varje stund under eftermiddagen, jag har sovit och fått ny energi i vetskapen om att någon kollar till mig och stryker mina kläder. Att dessutom äta middag tillsammans alla tre var faktiskt precis vad jag behövde. Föräldrar. Under min långpromenad var luften en annan, tror att den är här nu; sensommaren, början av hösten.


Jocke, Emlilie, Sebastian, Karin, Malin, Madde
(- lite mer rödögda än andra)


Doft.

Tror städarna använder sig av ett nytt medel, det luktar rena rama grillfesten. Inte undra på att magen är i uppror. Verkar som om kvällen blir lång, frågan är hur jag ska orka. Är röd i ansiktet av trötthet, inte vit utan röd efter att ha gnuggat det upp och ner, ungefär lika rödnyanserad som nedan;


På kontoret.

Men vad är detta? Det väller in nya studenter genom dörrarna. Det är som om mitt före detta liv, ja i natt tvingades jag inse att så är det, spelar mig ett spratt, jag ser dom överallt; ljud-och musikproduktions-folket. Det är då jag kommer på det, jag ska ju möta dem alla på nära håll ikväll när jag istället för att korka upp kommer att skriva och fota, plötsligt känns dagens klädsel inte alls ok, inte ens ok för att sitta gömnd på ett kontor med endast värmeljus som ljuskälla. Men, nu är det som det är och jag längtar efter dagens lunchlåda som består av melon, kiwi och vindruvor. Det är dags att börja kämpa nedåt innan jag börjar rulla.

Det som är.

Det är väl så det är antar jag. Att vissa dagar är tomheten större, saknaden störst och avståndet obegripligt långt. Men, egentligen är det inte längre än förut, i hjärtat är platsen densamma som alltid. Våra speciella ögonblick kan jaga bort rynkorna i min panna, få smilegroparna att krampa och sprida värme genom hela kroppen. Till er, nära men ändå långt borta. För upplevelserna, för kramarna, för vänskapens skull. Vad vore livet utan vänskap, de som alltid finns där. På andra sidan stan, på samma gata eller i väst, i öst, i söder och norr, på andra sidan havet.



Och jag önskar dig tillbaka. Clarar mig inte utan dig verkar det som.

Humor.


Avenyn.

28.

Jag vet inte. Orden liksom verkar sakna mening, inget säger det jag vill säga. Hur det nu var möjligt vet jag inte men, 08.00 var jobbandet i full gång och håret plattat. En kvart senare bryts arbetet av ett telefonsamtal och nu är jag där igen, förstår inte hur det kan få gå till så som det gjort. Jag får fortsätta hålla tummarna. Efter det samtalet var det dags för nästa, föräldrar kanske är det bästa som finns. Uppmuntran och tillsägelser i ett och samma andetag och jag accepterar och det lugnar ned sig. Du kan ju alltid åka över Atlanten Emma, kom ihåg det. Kanske är det så enkelt, att om inte den här planen flyter i land så flyr jag över havet istället. Telefonen ger ifrån sig oigenkännbara ljud och verkligheten tränger sig på, en påminnelse inlaggd denna kväll förra året ropar på uppmärksamhet och jag förmår mig inte att radera den trots att det borde göras. Det är inte synd om mig det har det aldrig varit men idag känns det ändå som om självömkan är ok, jag tappade lusten att gripa mig an dagens arbetsuppgifter under det första samtalet, men, jag vet att det ska göras och om det inte görs nu så kommer det bli problem. På fredag ska jag frilansa, känns bra och utmanande och ironiskt att just jag ska skriva om just det. Om en månad fyller farfar 90 år. Om en månad har festen som jag med förtjusnongs er fram emot bockats av. Då är det höst.


Mellan dig och mig (mellan dig, mig och alla de andra)

Intern humor är nog den bästa. Även om den började som intern mellan tvåtal är den numera vida spridd men ack så klockren.  Alex taggar idag har gett upphov till skratt gånger flera. Ännu roligare när x ringer och frågar vad det där "puppy" egentligen betyder den här gången och vi trasslar in oss i gammla minnen och dåvarande uttryck. Försöker hitta ett kort utan den där blicken, men sant som det är sagt, den är en del av personligheten, inte min utan din.  Hittar den där lappen från hejdåkvällen och skrattar ännu mer. Vissa äger inte bara talets förmåga, utan är. Bildvalet skulle egentligen varit ett annat, men bara för att bilden är så rolig väljer vi denna; man kan skratta åt valfri medverkande. Vissa verkar ha delat på samma hårfärgs-färg. Och ja, trots så icke verkande är nykterheten hos personen i mitten total,de andras tillstånd varken tänker eller vågar jag uttala mig om. Frågan är vem som är mest puppy här (?) av de där som doppat håret i samma färgburk.



En nybörjares bekännelser.

Nya vindar viner som skrivet. Gårdagen blev så bra som den kunde. Jag är nöjd med min insats och ännu mer nöjd med mina hjälpredors arbete. Den 25:e har passerat och tydligen har lönen anlänt, att jag inte lär mig. Och nu sitter jag här, lite småfnittrig av underliggande trötthet men också någon form av glädjesprattel. Jag är trots allt nybörjare och kanske är det därför. Betala räkningar är faktiskt roligt när man har en sådan dosa som jag har, lite annorlunda och extremt rolig att använda. Dock, det finns en önskan om att räkningarna var färre ( vadå premiebetalning?) men samtidigt är dosan så rolig att använda så att högen idag är stor är helt ok. Ledig dag idag, eller nästan, börjar jobba runt 15, jag ska itllbringa dagen med shopping.

Och jag pladdrar på.

Trasslat in mig rejält. Hela natten har gått åt till att drömma om garnnystan och kanske är det så som det är. Påminner mig om att garnnystan har en början och ett slut. Kanske det här är början på början eller början på slutet eller kanske rent av slutet av slutet. Just ätit det godaste på länge, kanske är det för att jag har sällskap eller kanske för att jag slipper komma på idéerna. Tror jag är en av dom, en av dom som flyr ensamheten när tillfälle ges men flyr till den ännu oftare. Ensam är stark, fast ja, tillsammans är man lite starkare kanske eventuellt, möjligtvis. Har just dragit historien om nyheten,nog är det så att vissa saker rostar aldrig. Sommaren för sju år sedan. Tidningsurklippen. Hård som stål. Bräcklig som ett asplöv. Hjärta hårt som snö. Snart jobb. Söndag är jobbdagar i mitt liv. Ska banda stan, banda som i  markera ut banan som de ska vandra imorgon.

Det är den här dagen som kommer minnas som dagen före.

Sant som det är. Fyrverkerikonserten skapade glädjerus genom kroppen. Eldflagorna skapade små hål på uniformsmössan men det hör till. 25-års jubileéum och jag har varit där alla mina år. Från liggvagn till musikant. I övrigt så är det mesta som bäst när jag är uppe på knoppen av berget. Som en liten tillflykt. Värken i benen har avtagit och nu hoppas jag det så håller i sig. Idag ska det förberedas inför morgondagen, siffrorna på antalet nya studenter varierar från 2000-5000, jag vet vad jag hoppas på. Om solen skiner lika strålande som idag kommer imorgon bli den perfekta inledningen för de nya studenterna som har 3-5 års studier framför sig. Ganska häftigt att jag varit där, gjort det. Fick i fredags lite välbehövligt berömm, att jag lyser upp när jag vandrar in i ett sammanhang, att mitt leende smittar, känns faktiskt underbart att höra speiellt när det kommer från riktigt oväntat håll. Imorgon får inget gå fel, jag sk ale konstant.

När(a) och fjärran.

Undra om man (läs; jag) är allvarligt skadad när jag tittandes på reseprogram fokucerar blicken på det runtomkring, letandes efter vingbeklädda djur, om jag inte ser några fåglar tänker jag; dit kanske man skulle åka. Henrik och jag har pratat i en timme, mitt öra brinner, mina skrattgropar värker och träningsvärken i magen är övertygande; ingen annan är som honom. Berättade inte om mitt annorlunda TV-tittande, Henrik skulle säga något i stil som, jag kan följa med och vara fågelskrämma, sedan skulle han gensst boka en resa. Det är så han är liksom. Dessutom är han väl den enda, ja och Nisse, som kan få mig att säga "ok då". Vårat samtal var förutom skrattretande också välbehövligt, det är väl som det är liksom, att vissa saker mår man bra av att få höra. Tänka sig, livet är rätt komiskt ändå, där borta är han sambo med min gammla bästis på dagis, Henriks plan om att dra samman ett gäng snart kändes lovande, gillar tanken att han tänekr så, och oerhört spännande. Mer sånt.   


In the happy old day´s. Once at a band camp.


I regnet.

Precis som jag trodde, sömnlös och just nu nästan inte vaken. Trots min briljanta idé med Stina så gnager det i huvudet. Det knakar och sprakar. Huvudvärk kan inte bli mer än så här. Ännu en dag va?

En kväll på teatern.

Varit på premiären av Grease, eller genrepet, inser att det bästa jag gjort detta år är att tipsa Linn om att söka. Knottrona på armarna vill liksom inte ge med sig, vilken fantastisk föreställning och vilken suverän Sandy. I övrigt är det hjärtklappning, just skickat iväg mailen som förhoppningsvis gör att sömnen går att finna ikväll, vem vet inte jag vem vet inte du. Känns att man lever.

Jag är bara livrädd -det är väl inte så farligt (?)

Pratar i telefonen tills örat värker. Inser att nu måste jag gå dit, om de är beredda att hålla öppet längre för att jag ska hinna dit kan jag inte skylla på något längre. Kommer på mig själv med att bita på naglarna. Dumt. Var tog sommaren vägen? Eller vart som jag skulle ha sagt hemma för att få en detaljerad beskrivning om vad ordet betyder och när det ska användas, vilket jag tydligen aldrig lär mig. Det var drama på affären. Poliser som skrev i block och mystiska typer som kröp längs golvet. Tur att jag bara köpte mjölk, lätt sådan. Dagen har varit förbaskat lång men ändå milimeterkort. Hinner inte ens hälften av det jag borde. Fått mobilen idag, nu matas den för att imorgon vara redo att möta världen. Åt middag alldeles för sent och med för stort hål i magen samtidigt som jag lustläste den egen komponerade kokboken. Emmas mat. Eller nått. Den säger en del om mig, boken. Faser jag traskat genom, sumpmarker jag sjönk djupt i, berg jag bestigit för att seda kliva fel och rammla ned igen. Ungefär då, i nedfallet är det jag sammlar på godsaker. I sumpmarken är jag som nyttigast. Hur jag än gör faller hjärncellerna tillbaka på imorgon. Herrejösses varför förolyckades jag med förmågan att oroa sig i förväg? Kollade igenom den privata mailboxen idag, jag hade fått ett av vykorten, numera bakgrundsbild på denne man, pc:n. Annars är det rätt tyst. Rätt skönt. I natt hörde jag ambulansen, tänk om jag hade vetat att det var morfar2 däri, oerhört många tankar som bråkar där uppe, de hopar sig och skapar huvudvärk. Det är då jag tar fram de gammla fotoalbumen igen. Hittar stunder att försvinna bort i och väl tillbaka skrattar jag åt mig själv, hur konstig jag egentligen är under skalet. Skalet som borde vara mer hårdhudat än vad det är, men icke, jag släpper in och följer med i vinden för att sedan fundera var den tog vägen, finns bara kyla kvar. Hittar den lilla björnen, så typiskt honom att när det som minst väntas dyker det upp, små kom-ihåg-mig-ting. Hur skulle man kunna glömma? Titta lyckan nedan, där är jag mitt bland några av de bästa, det var sommar 2006:

Pratar vidare. Pratar för mig själv. Pratar i telefon. Det ringer och ringer. Köpte en ny kavaj idag som ska inspekteras imorgon och få ett ok. Kavaj borde jag använda lika ofta som förr när det var min jacka tills canadajackan kom fram, snacka om kontraster. Mina skor vill inte torka och plötsligt har min gata i stan fått privilegiet att även få en liten bäck. På tal om min gata i stan. Kollade på Saltkråkan i natt, eller ja, när jag skulle lägga mig. På min gata i stan har duvor flyttat in och jag måste gå omvägar. Jävla fjädrar. Gott att äta kyckling men duvor vad ska vi med dom till? Siljans turism ringde mig idag och prtade även de. Det var mer än trevligt, berättade om mina fina stunder där och tanten i luren ville gärna ta del av bilder. Visst sa jag och började rota, vad jag fann var en upplevelse i sig. Här turistar vi efter en dag av repetition i Dalhalla, först pizza på torget sedan långryggans lockande längd;
 
Och även han drar vidare. Lund liksom, kan man komma längre bort? Hela NilzHenrikz på avstånd. Vi som gjort allt det galna tillsammans, eller snarare de har fått mig att våga hoppa från trampolinen. Henrik rycker mig i kinderna och säger att jag är söt, ibland vill jag tro på honom bara för att han är som han är. Mysiga stunder. Fantastiska bilder:

Bilden som gett upphov till det mesta. Vi vet vad det är jag spanar in. På vägen mot Stockholm pausar vi, det är pengautdelning och stort klirr i kassan eftersom det som vanligt delas ut i silver och guld. Så spännande det var. Men, på den här bilden är det som alltid bildvisning och förvånande nog ser vi ytterst bittra ut trots det heliga ljuset. Någonstanns där fick jag mitt smeknamn.

Det ringer igen. Ska sova. Imorgon är det en lång, lång, lång, lång, lång, lång, lång ja, jätte lång dag.

Jag tycker hon är så ful som är så smal. Tänk om jag ändå vore lika ful som hon.


Sammanställer utställarförteckningen igen, om och om igen för att revideras ännu en gång till.  Rös när Kallur var för energisk och föll. Fick utstå kommentarer om min likhet med de båda systrarna och jag börjar vänja mig. Jenny intrervjuades och ja, jag kunde erkänna att likheten kanske fanns. Här går alla på olika dieter, jag förösker att inte ta åt mig men visst gnager det i huvudet. Citatet ovan är dagens mest komiska trots att det är taget. Vi pratar framtid och vilken tur jag haft. Vi pratar erfarenhet och de förundras över min blotta ålder, jag myser. Jag berättar om minnsesvärda stunder och bilden ovan är en av de stunderna, kansk einte själva bilden utan snarare där detta utspelade sig. Vilken vår det var egentligen. Roligast av allt är att jag, Stina och Ola är samlade i samma hörn, det här blir något att visa för barnbarnen.

En vecka innan smällen.

Jag har en sjö. En insjö i min högra sko.  Har varit och kikat på Galaxen och snart dags för nästa lokal, om en vecka hoppas jag på solsken. Hela veckan är full av möten och annat som är måsten, galet men sant att jag inte har tid att gå till läkaren trots att behovet är rejält. Glömmde matlådan lyckades jag också med idag, men Dalasalen duger.

Enkla saker.

Går fortfarande runt i pyjamas. Jag bäddar rent, packar tvättväskan och ska snart bege mig till stugan. Vad jag inte kan förstå är hur det kan bli nysvarningar efter bara tre dagar, tre dagar sedan måste det både dammsugas och moppas om det ska fungera smärtfritt. Det rensas garderober överallt just nu, jag insåg nyligen att jag också gjorde det för någon vecka sedan, men, det är lika överfullt-rammla-ur-varning som alltid. Tur att jag har en tendens att glömma av det där med tvättandet, går inte att lära gammla hundar att sitta, för om alla de kläder som befinner sig i den säcken skulle vara inplacerade i garderoberna jämt, ja då skulle det vara förknippat med stor rasrisk, á la lavin, att öppna en dörr på glänt.

Igår försökte jag bli med katt. Aldrig förr har jag låtit mitt hjärta öppnas så för ett djur. Kanske det var något med namnet, Torsten, som morfar. Torsten är sex veckor och hur jag än räknar så blir det till samma vecka som det blev en stor förändring. Lilla morfar, Torsten, eller Totte som han också ironiskt nog kallades var överallt och ingenstanns, sov, lekte kurragömma, käkade chips, åt kattungemat efter övertalan och mycket klappande för att sedan vilka svälja ned det med öl. Inflyttningsfesten var precis som önskat, ett perfekt tillfälle för att återuppta gammal vänskap och samtiidgt skaffa ny.

Något annat förunderligt har hänt, trots två dagars fest och trevligheter är huvudvärken inte närvarande, fantastiskt. Jag är människa trots onykterheter två dagar i rad. Fredagskvällen blev till natt som blev till morgon. Jag kröp ihop i fosterställning på Malins soffa men vaknade mer som Kronblom med fötterna på armstödet si så där fyra timmar senare då det var dags att vakna och inta lunch. Fredagskvällen känndes som en bra inledning på hösten, det är så mycket enklare när jag kan koppla av totalt och inte ha skolan gnagandes i bakhuvudet. Att jag inte kan säga schampo det bjuder jag på. Om Malin också börjasr packa kartonger förstår jag inte hur alltet ska kunna snurra, kontigt och smärtsamt.

Ro.

Fisk har fått en uppdatering. Jag känner mig lugn. Konstigt det där hur urhävandet av allt kan göra mig stilla som en sjö. Jag jobbar, de fikar. Skissar på kartor och är nöjd.

På andra sidan stan.

Spenderade gårkvällen i Bojsen med tacos och Malin. Kommer spendera kvällen i Bojsen med vin och Malin. Kommer spendera imorgon kväll i Bojsen med inflyttningsfest och antagligen ett godnattsägande till Malin. Äntligen tillbaka. Äntligen på samma ort samtidigt. Äntligen bara vara.


Ser rött.

Huvudet har ett eget disco. Det spränger och dunkar. Förbannar mig själv. Förbannar den där allergin. Tänk, aldrig förr har det stört mig så mycket som just exakt nu. Jag vill också kunna vara närvarande när några av de finaste äter kräftor, jag vill också kunna ha kul trots katter. Det måste vara något av de värsta straff man kan ge någon, att vara allergiker. Annars brukar jag inte bry mig, det är ju faktiskt som det är men nu, nu funderar jag på att ta en vända vid Apoteket proppa mig full av vitt och faktiskt åtmindstonde kunna vara i samma rum som kräftorna och dess slukare.

En av de sju dvärgarna.

Trodde inte det var möjligt. Möjligt att vara så här trött. Muciserandet igår var en energiinjektion men ändå, så trött. En tåggresa i mörkret och en massa jobb innan jag kunde checka ut. Skatteåterbäring och invigning av ny plattång är dagens hittills mest spännande händelser. Återbäringen var lika positiv som jag minndes och plattången förträfflig, men, vädret. Vädret som får hårt brännande arbete att vara bortkastat. Bilder från helgen börjar dyka upp. Minnet återvänder sakta.


Dagen jag strävat efter i tre år.

Det känns nästan konstigt. För tre år sedan letade jag lägenhet och inhandlade bäcker som jag började läsa tidigt, tidigt liksom för att vara förberedd till första föreläsningen. Pirr i maggropen. Idag deltog jag på mitt första kontorsmöte och väl hemma efter åtta timmars arbetsdag så låg det där. Examensbeviset. Mitt bevis på att jag klarat av mina studier och nu är innehavare av en filosofie kandidatexamen i mediekommuniationsvetenskap.

Tre år senare. Då var jag blyg och långhårig, idag är jag mindre blyg men på god väg att bli långhårig igen, kanske inte skillnanden är så påtaglig men mycket har hänt under åren. Fast, egentligen är det innanför det yttre är det som den stora skillnaden gömmer sig, tre år av omvävande händelser som avlöst varandra. Sprungit genom berg, nedför stup och motvind, men, mest lycka i seglen och mängder av fina stunder.

Det första halvåret var året som förvirrad men målinriktad, där det sistnämnda har följt mina steg längst vandringen. Det andra var plötlsigt det bästa av dom bästa kanske, det var vi fyra sen blev vi sju. Skrev den bästa av b-uppsatser och kännde mig rätt nöjd med livet. Maj månad 2006 kommer alltid vara dagar att minnas. Sen kom hösten, c-uppsats och stora förändringar. Massor med jobb vid sidan av och några snedsteg som trots allt gjorde mig till den jag är. Så kom den kallare delen av hösten och lystes upp med facklor, allt blev så mycket lättare när drömmarna inte längre var bara drömmar. En vår med nytt ämne, statsvetenskapen som jag alltid velat ska vara min blev det plötsligt och jag blev inkallad på samtal med förfrågningar om hur jag kunde prestera som jag gjorde på mina tentor. Målinriktad var ordet. En sommar att minnas som gav guldkant på tillvaron och flyttkartonger packades för större ytor. Höst igen, löven virvlade. Guidandet på bygget gav mig den bästa av vänner, alla mässor gav ännu fler och det ena ledde till det andra. Ännu en b-uppsats skrevs samtidigt som några extra kurser utöver det planerade lästes in. Återigen planerades för framtiden. Sen kom smällen, det omvälvande årsskiftet. Framtiden var plötsligt inte längre som tänk. Men, med allt gott kommer också något bra, det man inte dör av stärker. Alla nya vänner och trevliga stunder. Skid-SM. Examenssittning och en oförglömlig kväll, även denna gång i maj månad, men det är först nu när vindarna blåser nya vindar som jag förstår. Att det är idag jag strävat efter i tre år och nu är dagen här. Det ska väl erkännas, att idag känns ensamheten, hade jag varit åtta mil söderut hade ikväll sett annorlunda ut och för första gången på tre år, sedan flyttlasset då, så längtar jag hem. Patetiskt men sant.


Livs gnista

Konstigt det där. Man inser inte hur mycket man saknat det förrän man är där igen. Mitt i. Fingrarna dansar fram och ögonen springer över rader fyllda av spretiga noter. Det är ju det jag lever för. Utan musiken stannar alltet, och kanske det är förklaringen till varför nätterna utan sömn och oron varit så stor i vår, i våras när musiken fick kliva åt sidan. Men inte nu, nu är den i centrum.


Alla var där.

Låt det livsviktiga få vara livsviktigt. Skruva ned för kärleken. För stunden.



Börjar vakna till liv. Gårdagens festligheter var dimmiga. Inte bara av regn och dis. Efterlängtade återseenden och värmande kramar. Malin var banne mig som en vandrande solstråle, precis som ett födelsedagsbarn ska vara. Vi pratade och ventlierade, liksom hittade ett hål att andas i. Konstigt, korten som igår fanns i kameran är borta, kanske tur eller otur. Blev sent men kunde blivt senare. Promenaden hem var onödig, natten borde ha fått fortsätta där på andra sidan stan.  

Över en kopp te.

Mobilen plingade till, eller durrade, de tackade "ja". Någon dag i veckan ska vi återförenas här istället för där. Mitt gammla liv ska få ta klivet in i det nya, nuvarande. Gymnasiegänget på middag. Städningen av skrivbordet är över, varje litet ting som heter skola har packats ned i kartongerna, mitt arkiv. Lådorna ekade, men plötsligt var de fyllda igen, av annat. Alla målarsakerna får fortfarande inte plats men har prioriterats, en liten del av min konstnärligaådra får nu utrymme igen. Skapade så mappen jag borde påbörjat för så längesedan, en mapp där alla lapparna med de där betydelsefulla betydelselösa svammlet och tankarna förts ned under långa nätter, ljusa dagar. Brev som aldrig skickats men ändå skrivits, som en berättelse om det som var. Bilder av stunder, urklipp, små ilska rader och strofer av glädje. Vissa saker får vänta med att bli genomlästa, några rader sen tar det stopp, konstigt det där hur man ibland lyckas få ned precis hela alltet på en bit papper, som att skära ut hjärtat och häfta fast det. Men, det är ju sån jag är, prata är inte min grej när det kommer till att röra sådant som jag själv är högst inblandad i utan då fungerar pennan bättre, men, önskar att det fanns lite mer vilja att faktiskt låta andra läsa vad som står. Kanske, kanske ridån skulle falla och plötsligt framträder hela jag. Idag anländer min nya platång. Lyckan är stor. Viljan att gå loss i skatbot störst.

Svammlar, vet inte varför men tror jag ändå vet, liksom som att jag pratar för mig själv. Smider planer för middag i veckan och ser fram emot ett magplask i minnen från tiden då allt förändrades och plötsligt var jag en av dem. Det var liksom vi, tjejgänget. Jenny, Ewe, Sandra, Elin, Elin. Men, önskar att hela helheten kunde komma, ett hej räcker inte längre utan vi behöver mer tid tillsammans och ta igen det som gått förlorat genom avstånd och jobb.



En kärleksförklaring.

Jag har nästlat mig in i C:s rum igen, kanske är det därför solen skiner plötsligt. Tar emot bilder som är tagna med min kamera men fick mellanlanda i C:s dator. För en vecka sedan försökte jag dölja våta fläckarna på mina kinder när jag satt där på tåget, just påbörjat resan norrut. Fånigt kanske, men, inte för mig. Vissa människor halkar in mitt i ditt liv och plötlsigt är inget som det varit förut. Plötsligt förstår man inte hur man kunnat leva utan varandras vetskap och närvaro. Det är som två pusselbitar. Tillsammans är vi lite bättre. Så kramades vi på perrongen och sekunderna efter när tåget börjar rulla förstår jag att hon som går där på perrongen är inte bara en bästa vän utan också en bit av mig; genom att hon lockar fram det bästa hos mig. Och det är då dom kommer, tårarna, över att inte veta när vi ses igen, rädslan att förlora. Men, så minns jag, det är ju vi, det är något annurlunda och oerhört speciellt.

200 bilder. En vecka. En vecka i bibloteket på prinsessängen.

Som två insekter på det blånande hav.


Att komma hem.

För nästan exakt precis ett år sedan var jag nyinflytad. Lägenheten, mitt nya hem stank av ny-ihopsatta-möbler och flyttkartongerna ville aldrig minska. Då var verkligeheten, vardagen en annan. Kanske det inte var bättre, men annorlunda var det. Kanske det inte är bättre nu, men annorlunda är det. Plockar ur mina väskor, bygger ihop ett bord och stannar upp. Ett år. Mitt hemma har bara varit hemma ett år, mitt andra hemma har varit mitt hem i 19. Där emellan hade jag ett hem i två år och på sommrarna under de 19 var hemma hela landet. Konstigt.

Frammåt natten.

Borde sova, det var ju ett av mina nya löften, men, semestern är inte över än. Ögonen vill inte blunda, hur jag än försöker svichar de upp igen likt en rullgardin. Saker och ting sker i min omgivning, jag förundras, jag förbannas och jag försöker förstå. Kanske är det inte enklare än så. Som rosor på en taggig kvist. Vingarna på en nyckelpiga. Ett myggbett som kliar tills det inte gör det längre. Ett sår som är där men ändå inte syns. Klippte mig i fingret igår, det blöder under huden och ser ut som jag gått loss med rödbläckpenna över fingret. Fånigt men talande. Städat ur idag, slängt det gammla och gett plats för det nya, imorgon ska samma sak göras igen. Skapa plats för hösten.

De bästa av dagar.

Göteborg. Mölnlycke. Åsa. Tjörn. Västkusten. Bästkusten.

De bästa av stunder. De bästa av upplevelser. Den bästa av vänner. De bästa av dagar. Den bästa av sommrar.

Men nu, avsåndet smärtar, men, det måste gå, utan oss stannar allt; åtmindstonde stannar min värld. En underbar anledning att besöka den västra kusten allt oftare, tänker inte förlora ännu en vän. Stannar i hjärtat.