Energi

Som ett ljus i mörkret
Som en strålande stjärna
Som en energifylld drink...

Härlig middag

Känndes nästan ofattbart att trycka på "sänd" och i tanken se den 59-sidor långa uppsatsen levereras, känns ännu overkligt att jag hann, jag hann klart med min uppsats. Det omöjliga blev möjligt. Nu väntar bara en total sågning, men det viktiga är att jag faktiskt konstigt nog känner mig nöjd med det jag åstakommit även om min uppsats inte på något sätt kommer gå till historien eller bli omtalad inom mkv Dalarna.

Underbara Eric överraskade med middag trots att det är hans stora kväll ikväll. Känndes alldeles ofattbart bra att vara där med honom. Det känsn på riktigt.  H och hans flickvän var också med, ett riktigt gott skratt åt deras extrema värmländska gjorde att skrattgroparna drabbades av konstant kramp. Så mycket som händer på en vecka... (Känns lite konstigt med H än eftersom det ändå var han som nog hade en stor roll i spelet som har lett fram till hur allt ser ut idag.. MILJÖTINGET 2006 blevverkligen speceiellt...

Imorgon bitti åker jag tåg till mamma och pappa, repetition hela dagen inför söndagens julkonsert men det blir också mycket jobb, broschyren går på tryck onsdag och texterna är långtifrån bra. Men det blir trevligt, tror jag ska vara hos storebror och arbeta för då kan jag samtidigt bli uppdaterad av honom om allt som händer. I år kan vi båda svara "ja" på den klassiska frågan som alltid kommer den 25:e när släkten träffas för att mumsa i sig av julens läckerheter (vilket för mig innebär i princip köttbullar och skinka) Kommer bli en annorlunda jul, farmor och farfar är inte med i år på samma sätt, de orkar inte vara med oss alla men jag ska gå dit och äta pepparkakor med dom och får väl helt enkelt stå ut med alla de tusen frågor som det brukar innebära. Fast det är mysigt.

Ska dra mig mot arenan och kolla in finalen, hoppas på att ljudteknikerna är väl synliga så jag spana på Eric i smyg samtidigt som jag lyssnar på musiken. Imorgon är det cassels som gäller, kör dit i egen bil...weee!!!!


SALTVATTEN & ANNAT

Jag håller på att bli knäpp, håret ser ut som en golvmopp och ingenstanns har dom MIN saltvattenspray, varför ska dom alltid sluta tillverka de ultimata produkterna för mitt bångstyriga hår? Visst visst, idag spelar dte väl inte så stor roll men imorgon på garage-rock-finalen vill jag i alla fall inte skrämma livet på någon... undrara omman kan fixa sån där spray själv lite flingsalt och vatten samt nått annat kanske fungerar...

Äntligen

Jag har äntligen fått julkänslor, i tisdags kröp dom in under min tjocka röda jacka till tonerna av luciasången och dom har stannat kvar trots allt som hänt. Tisdag blev en väldigt konstigt dag men slutet av dagen på torget tillsammans med Han och hälrig stämmningsfull musik i blåsten och härligt mys i värmen till tonerna av tomtesittningens trubadurernas rep gav dagen en fin avslutning. Julmusik kan som nästan ingen annan musik föra med sig så mycket minnen och känslor att du blir alldeles vimmelkantig. Jag kommer fortfarande ihåg känslan när dom plockade fram smycket som var gömt under luciaklädseln varje gång någon sjunger "låt det brinna, låt det brinna" påminns jag av känslan allas stirrande blickar där i kyrkan. Det var mysigt på torget, kan bli en fin tradition att gå och titta på varje år.

Fortfarande har jag inte lyckats handla en enda julklapp, ska ta tag i dte nsäta vecka och kombinera uppsats-putsandet med att försöka slå mig själv i att kunna hitta årets bästa klappar. I helgen är det julkonsert som gäller konstant rep och konsert hela helgen, ska bli härligt och äntligen ska jag ha min nya klänning som också kommer att fungera perfekt på nyårsfesten. Känns bara en aning jobbigt att åka hem till mamam och pappa denna helg, hade velat vara kvar här och varit med på inspelningen på lördag men men, jag får chansen igen tror jag. Jazzklubben idag men här sitter jag och sliter på det sist apå den ***-uppsatsen som säkert kommer sågas längst med fotnoterna men vad kan man annat göra än sitt allra yttersta och bästa? Ska se till att få klart analysen ikväll så kanjag förbättra den imorgon och därefter fixa lite annat smått och sedan klicka på den magiska "sänd-knappen" och sedan kanske ta en tur på stan och bara kika runt och insupa julstämmningen tillsammans med Han. Tänk att tiden går så långsamt ibland, att dte gått en vecak sen "då" är helt ofattbart känns mer som en hälrigt underbar evighet... Litet jubiléeum idag.
Änltigen.


Storm?

Det blåser om husknutarna i Falun. Idag fick jag mitt "riktiga" körkort, nu har jag bytt ut det gamla id-kortet i plånboken som är grått och tråkigt till det rosa ärofyllda kortet. (Men är fortfarande avis på storebrors american express gold, jag ska också ha ett sånt framöver) Körkortet passar bra i plånboken min och suget efter att vara ute och köra är enormt. Fick hemskickat en drös med noter inför helgen, men det ska nog gå fin fint, har nog spelat det allra mesta förut så det är bara att frisk aupp minnet. Tyvärr tror jag att det är ett solo för mig i ett av styckerna men det lär väl visa sig.

Jobbat på bra idag, men nu har John Blund slagit till och jag tror jag måste ta en liten sovpaus. E och jag ska ses sen, ikväll ska han få sin godnatt puss som han ville ha igår när han ringde och väckte mig (morr) men honom kan man inte vara sur någon längre stund på speciellt inte efter ett och annat sött sms. Har just insett en sak, om en vecka så sticker dom flesta hem åt sina håll även E, jobbigt jobbigt då blir jag själv kvar här frågan är väl om jag då kanske ska förflytta mig till lilla staden meddator och allt och fortsätta där sen böna och be om att få ta bilen upp för att få kommentarer på uppsatsen.

Tror det blåser storm, men det är ett bra argument för att få vara inne och mysa istället. Sova eller plugga, valet känns inte alls svårt just nu...gäsp

Andra advent

Äntligen skiner solen, taken över Elsborg glimmrar av frost och om jag kisar så får jag det nästan att se ut som snö. Idag ser ut som en alldeles perfekt dag för skidåkning.

Min sömnbrist är stor, väldigt stor och den kommer nog inte att bli justerad förrän någon gång långt framöver. Jag hinner inte med allt jag ska hinna på dygnets alldels för få timmar. I morgon påbörjas veckan som jag har haft ångest över så länge jag numera kan minnas, sista uppsatsveckan och jag vet att jag inte kommer hinna klart. Har ändå bestämt mig för att acceptera det faktum och jobba på, på fredag skickar jag det som är klart och jag vet ju längst där inne att jag kommer fixa det även om jag inte hinner till fredag. Längtar sagolikt mycket efter nästa helg, på fredag ska jag äntligen göra lite nytta med mitt körkort (som då förhoppningsvis kommit så jag slipper papperslappen) ska hjälpa Han med att köra grejer till garage-rock-finalen som Han ska vara ljudtekniker för. Sen på lördag bär det av till lilla staden och repetition inför helgens stora konsert. Och så på söndag smäller det och alla julkänslor hopps jag kommer på en och samma gång (för att citera Gessle) julmusik och förhopningsvis härlig snö.

Andra advent idag och kännns som om jag fortfarande tror det är oktober, känner mig en aning efter.
Nästa vecka måste jag ta tag i det där jobiga pratat också, svårt sånt där att inte såra. Men men, jag gör ju bara som jag blivit uppmanad till att göra förut av L så han borde bli glad att jag bestämt mig för att bara vara vän med honom.
Tänk att kärleken damp ned i min verklighet samtdigt som körkortet...

Ängel Helena

Saknar dig
Snart är julen här, vår tid

En ängel
En solstråle
En trygghet
En bästa vän
En sorts syster
                           HELENA....


Fredag

140847-9
Vilken torsdags kväll det blev, J och jag bestämde oss för att pausa från skolarbetet och träffas ett tag och skvällra om allt som händer just nu. Där på Sturegatan bestämde jag så mig för att ta chansen och höra av mig till Han och plötligt stod jag där i porten och försökte knappa in den rätta koden, på något sätt lyckades jag till slut. Massa prat och film gjorde kvällen till en kväll som jag inte kommer glömma. Tänk att två student killar kan ha så otroligt fint som dom hade hemma hos sig, helt otroligt och så kul att hela lägenheten utstrålade musik och rythmer. Molain Rouge kollade vi på och från att ha varit en film som jag inte riktigt gillat till tusen är den nu en film jag bara behöver tänka på eller till och med när jag har på mig rouge vid spegeln och så ger den mig rysningar över hela kroppen. Blev en sen torsdagskväll, men en underbar afton som gav massa energi.

På fredag kväll beslöt J och jag oss för att slå våra kock-talanger ihop och lagade en mycket god middag.Samtidigt blev det självklart vad jag ska köpa åt J u julklapp så vi i fortsättningen kan få upp vinflaskan lättare. Sedan lämnade vi matoset och travade den fem minuter långa turen hem till mig och där började förberedelserna för kvällen. Kåren var i sikte och raegge kvällen där blev en toppen kväll. var lite nervös för hur det skulle kännas och vara att träffa Han, men vad hade jag att oroa mig för? Vi bara fortsatte där vi hade avslutat torsdagskvällen. Fredag 8 december är en kväll att markera i livets almenacka, speciell kväll.

Mmmmm...

Vaknade och plötsligt kändes inte alls gårdagens fest lika trevlig längre, känns fortfarande som om halva jag sover. Gick runt nästan hela dagen och trodde att det skulle bli bättre bara för att jag inte klädde på mig. Men sen hörde E av sig, en underbar lång promenad tillsammans är nog dagens höjdpunkt. Man får nypa sig försiktigt i armennär ingen ser, för det är som en fantastisk dröm.

Gårkvällens fest, vilken grej!!!
Var lite nervös innan eftersom vi inte hade en aning om vad som skulle kunna ske. Lite pinsammt också att träffa E på riktigt efter så lång tid, men hade inte alls behövt oroa mig över det. De hemliga aktiviteterna och överraskningarna avlöste varandra. Curling var både häftigt och otroligt nördigt att spela. Idag har jag upptäckt att mitt "glid-knä" har bytt färg till en härligt ömmande purpur nyans. Lag Patric var grymma, en 3:e plats kännde hedrande och lite lagom för oss. När curlingen var avslutad och tröttheten slagit till fick vi varsin fackla i handen och beskedet att vi skulle upp till backhoppningsbackens topp och där grilla korv, plötsligt sjönk humöret i botten. Grilla korv i regnet? Men när vi nästan var uppe och VIP-stugan stod framför oss avslöjades att hela planen var att vi skulle avnjuta middag i stugan som har Faluns mest fantastiska utsikt. Stugan var vår för hela kvällen och natten. Glöggen smakade ljuvligt efter den branta klättringen uppför som det faktiskt blev. Sen nalkades oxfilé och massa annat mumma filibumma. Bordsplaceringen kunde inte blivit bättre den heller. Men "någon" ångrade nog sig rejält. Musikprat natten lång med E och en hel hög med leenden. Vilken skatt han är. Vinet och allt det andra som erbjöds flödade. När kl var 3 känndes det som om festen just börjat men vi bestämmde oss ändå för att knalla mot centrum. P, H, E och jag försökte ta oss nedför stupet och sen var det en lång vandring framför oss. Facklorna fick liv igen och tur var det. E och jag på bakkälken.
Men jag vet nu, tror jag. Nu hoppas jag.

Imorgon blir det nog en sista kväll på Lugnet kåren innan Kåre invigs. Tror det blir en grym kväll, hoppas J hänger på, blir iaf en lugn lugn kväll min lever pallar inget annat. E  sköter ljudet så det blir trevligt och se honom och kanske det är anledningen att besöket känns lockande. Men reagge är skön och soft musik.
Nu ska jag kämpa vidare.


Årets skiva

140847-8

Sofie, du har lyckats göra med den stora prestationen att åstakomma årets skiva!
Det går rysningar längs ryggraden hela tiden...
Helt underbar, stackars mina grannar som får höra låtarna om och om igen, vissa spår går varmare än andra. Nr 4 får mig speciellt att tänka på dig och vår långa (15 år!) vänskap.
Och det är sant som det sjungs, ibland säger tystnaden mer än ord...
Packa din väska NU och kom hem till mig!


YES!!!

Körkort  Körkort Körkort Körkort

Behöver inte säga mer, vilken underbar dag!!!
Och när man kommer hem väntar post från Norge, läser och försöker göra underverk med mig själv till eftermiddagen/kvällens efterlängtade fest.
6/12 är en riktigt j-a, sjukt underbart härlig fantastisk dag!

Det är då det gäller

Onsdag smäller det stort
Det är då det gäller

Var med mig då,
finns brevid mig hela tiden,
släpp inte tur-tummen

Spännande och skrämmande
Mötas igen
Det är då det gäller
Vänskap är starkast

Första advent

Nu tänds den första stjärnan

Sitter i min röda nya vinterkappa och njuter av mitt pyssel som gett resultat och gett just den där extra energin jag hoppades på och samtidgt det där bekanta lugnet och pirret i magen. Det är första advent.
Det enda som saknas är snön och träden med kronor av snökrtstaller som från en annan värld glittrandes i mörkret. För ett år sedan hade jag tagit mina första åk i skidbacken denna helg, känns ofattbart längesen men samtidigt så nyligen, kan fortfarande känna den första snön yra kring mina skidor. Mycket har hänt sen dess, många skidåk ,många resor men framför allt många nya möten och därigenom nya kunskaper. Jag tänker på hur det var då för längesedan när skolan fortfarande var något obligatoriskt och något jag gick till med förtjusning uppblandat med stor skräck för att inte klara av dagen. Men det var som att december gjorde de onda lite godare och jag kunde till och med mötas av ett leende. December har sedan dess förkippats med hopp. Att julen är kärlekens och vänlighetens tid det tror jag på. Därför är det extra spceillt att vi nu tänt den första stjärnan i adventsljusstaken och redan hunnit öppna tre luckor i kalendern. 

Imorgon ska jag köpa en ny julskiva. Storebror G kommer hit och vi ska ha en mysig dag tillsammans, det behöver han. Jag önskar mer än något att sjukhusbesöket ger honom positiva besked och att han kommer hem till mig skrattandes och full av liv så som det alltid var då, då innan allt det jobbiga hände. Jag åker med honom till den lilla staden, snart smället det. Mardrömmarna är många redan, kanske ett gott tecken? Jag vill att det ska vara det. På torsdag önskar jag mig snö.

Väntar du?

Nära men ändå så långt långt borta
Några kliv och en signal

Väntar du?

Always...

Always on my mind

Det skulle lika gärna kunna vara Du i filmen
Land efter land
Stad efter stad
Upptäcksfärd i kärlek? Du vet nog inte vad kärlek är längre
Du tappade bort Dig
Hittade mig för ett tag innan du reser vidare


Decemberregn

Min dator är tillbaka, både den och jag har överlevt konstigt nog.

Har varit en konstig vecka, en vecka där allt har hänt och farande mellan uppörsbacke och nedförsbacke har gått snabbt. Var ganska skönt att vara hos mamma och pappa några dagar även om jag mest var hos storebror. Fick mer gjort än vad jag kunde ana att jag skulle få, dessutom var det skönt att sova i en säng som står på golvet och inte är i taket, att slänga benen över sängkanten och genast ha golvkontakt trodde jag aldrig skulle vara något man kunde komma att sakna, fel hade jag. I morse klättrade jag ned till golvet och dagen, om det är något jag kan numera är att klättra både uppför och nedför stegar smidigt, men jag saknade den där känslan av att bara slänga benen över kanten. J och jag hade sällskap upp i torsdags, det var skönt att ha en reskompis och slippa skämmas över att man ser ut som en övergiven pack-åsna, nu var vi istället två åsnor, så mycket trevligare det var. Den där traditionen som skapats via msn höll i sig även under torsdagskvällen och när benen sprang ivög fanns det många tankar i huvudet och leendet var stort, riktigt stort, snledningen var inte det väntande besöket utan mötet på msn. Det är spännande.

Igår hade J och jag Idol-kväll, en bra bra bra bra kväll med mat från Tatziki som smakade himmelskt och avslutades med "Så som i himmlen" runt två tiden. Hela Idol blev jag påmind om msn människan, likheten är slående och riktigt komisk.  A hörde av dig till mig igår, konstigt och lite jobbigt men spännande, ska ringa idag och fixa en intervju.

Idag ska jag pynta lite, eller skapa en decemberstämmning med nya röda hälriga gardiner och en snygg "emmig" ljusstake -en svart med ljus "upp & ned". Men regnet utanför känns SÅ fel... decemberregn -blä.