Kanske utnött, men ack så välförtjänt att lyssnas på igen, igen och...


Sista september

Redan söndag eftermiddag och tröttheten efter fredagen sitter i. Känns bra.  Allt slog mig med häpnad och jag hade så där obeskrivbart fruktansvärt trevligt, en sån där kväll som man inte vill ska ta slut, någonsin.
 
Det började med
slutet på Medborgarplatsen som även det var höjdpunkten på evenemanget som pågått länge och som jag tagit del av på flera sätt än ett nu när jag tänker efter. Sen i kylan och ensamheten började den; Kvällen. Där inne var det varmt och allt kokade av en massa inneboende riktig glädje i varje ton och varje ord. Det var tunnhåriga farbröder i kavaj, fruar i blommig klänning och nypermanentat hår, det var du, det var jag, det var gänget med tuppkam, gänget med röda naglar, killen med snickarbyxor och tjejen med sidenklänning, och så förtåss alla vi andra. Blandningen var kolosal. Stämmningen var likt ett klipp taget ur en film. Träffade gamla bekanta och nya vänner i en salig takt. Och pratade, pratade konstant och skrattade så kinderna krampade. Vi berättade vår historia om och om igen och bevisade att ibland måste man våga, våga ta chansen, våga göra bort sig. Skivorna sålde stort och jag fick en i min hand som här spelas om och om igen. Utvecklingen blir trevlig att följa. Natten blev sen och sedan ännu senare. Tvättstugan lockade inte när klockan ringde men vi kämpade oss upp och skrattade vidare i regnet. En heldag med familjen och ett avsnitt Grey´s senare sommnade jag utmattad.   


Distraherad

Sommar 2007 i bara några få dagar, trots det känns det som om det var en bra sådan, kanske till och med toppen.


Det är sånt jag tänker på, när jag egentligen borde vara mer uppmärksamm på vad föreläsaren säger om EU:s beslutsprocesser, men denna gång har jag giltiga skäl för jag tror jag kan det bättre än han kan.

Rythm

Viernes. Måste ta igen veckans dåliga självdiceplin. Ta en alvedon, en panodil och en reliv sen kanske det går. Boken är som klister, inte sådan man vill bli ihopsatt med, utan som man inte tar sig ur. Sidantalet verkar vara magiskt och konstant öka. Något annat som ständigt ökar är tristessen, uttråkad var ordet. En seminarieuppgift á la gigantiskt ska påbörjas och helst vara klar under söndagen, inte ens då får jag sova ut och sova ut är vad jag behöver.  Hur kan man vara så elak så man tilldelar oss en uppgift som skall resultera i en "mini-uppsats" på "bara" 10-15 sidor? Dessutom en muntlig redovisning. Underbart med helg ibland, och ironin är hög. Ikväll ska jag ta ledigt några timmar för detta, att omges av varma, glada människor är vad jag behöver.

Imorgon ska det tvättas, umgås med familj och pluggas, låter som en trevlig höstdag trots allt
. Men idag, en lång dag som livas upp först runt samma tid som min blotta ålder. Fast lite trevligheter, trots att det idag är ofattbara 14 år sedan MS Estonia sjönk, för min Farfar fyller år.

...

image319Likheten skrämmer. Som lillebror och storebror, eller så är det minnet som sviktar. 

"Vi håller alla dörrar öppna för nån som vi hoppas kommer någon gång. Men jag är trött, orkar inte va med. Jag älskar det jag har och allt jag har är nu"

 

Inte säger det klick.

Just när jag belsutat att ett nytt kameraköp inte rymms inom den mentala budgeten detta år så stannar det. Linsen är ute och vill inte komma in. Som den expert jag borde vara och ibland är, inser jag vad detta betyder: Det finns ingen återvändo, antigen får jag lära om och leva ett kameralöst liv eller så får jag öppna på börsen, men Spara vill inte, hon skulle ju nöja sig tills nästa sommar och examen. Garantin gäller fortfarande naturligtvis men, som branschkvinna jag är, vet jag  vad som står med dom där minimala bokstäverna. Dumt.

Suecia

Filmen om Sverige. Men de glömde något viktigt, var tog den svenskaste delen av alltet vägen? Dalarna? Gårkvällens/nattens samtalsämne gör sig påmint, någon knätofs måste väl ändå visas och någon Dalahäst ska det väl ridas på? Känner mig lite bortglömd

På månskenspromenad


image317
Kvällspromenad i månskenet med Stina och Sune.
image318

Sthlm.

Längtar till huvudstaden och ska nog se till att nästa helg spenderas där, det gäller helt enkelt att plugga lite mer denna helg och kommande vecka, det fixar jag. Ska bli spännande att besöka både det ena ,det andra och det tredje, var så längesedan sist. En heldag med mamma är en bra dag ekonomiskt. Men mest av allt ser jag fram emot detta; PUB´s återerövrande av Drottninggatan. PUB .03 kommer bli häftigt, läs Ninas blogg.

image316

Att bli en pendlare.

Brevbäraren hade pressat in en hel posthög. Utbildningskatalogerna har anlänt. Det är nu jag ångrar mig, hur kan man vara så dum som jag?, det är frågan. Borde ha sökt ett helt annat program då för mer än två år sen, nästan tre. Tiden löper snabbt.

" Politik och medier:  Politik i medierna -medierna i politiken (...) Programmet har två inriktningar; Medie- och kommunikationsvetenskap och Statsvetenskap. "

Nu sitter jag här och grämer mig, funderar på om det är möjligt att byta, så klart det är det, kanske bör jag fundera mer på det. Om bara några få veckor ska kursvalet tills våren, sista våren som högskolestuderande hade jag planerat, vara inskickat, plötsligt vet jag varken ut eller in. Finns så mycket jag vill läsa, och än så länge har jag bara kikat i en av katalogerna. Dessutom, mina tankar om att kommande termin läsa färre kurser har kännts lockande eftersom jag sitter på en del poäng extra, men nu kanske det blir ännu en termin av överflödiga men ack så intressanta poäng, frågan är om jag orkar:

- Politisk kommunikation och journalistik 7,5
- Strategisk kommunikation 7,5
- Politik och medier (en del av Statsvetenskap C, det borde väl vara möjligt att läsa bara en av kurserna?) 7,5
- Statsvetenskap C  30
- Kreativt skrivande 7,5
- Projektledning 7,5
(- Genus, film och journalistik 7,5)

Hur ska denna ekvation gå ihop? Och hur kurserna krockar med varandra har jag inte ens funderat över, än.

image315
Bild från här

Fönstertittare

image314
Mitt Muminhus passar bra in i vyerna från vardagsrummet/sovrummet/biblioteket/ dressingroom/..... ja.  


Doktorn säger

"Nervositet är ju också en form av sjukdom".

Dessutom har jag migrän. Härliga tider man lever i.

Plötsligt händer det, rasslar till.

Jag hade bestämt mig. Skulle satsa på mig själv. Ägna mig åt inget annat än mig själv. Lyssna på mig själv och se till att må bra, lära mig säga nej.  Men så kommer det, ett erbjudande som jag inte kan säga nej till. Projektledare.

Ojsan.


Med darriga ben?

image312Imorgon ska jag hålla anförande om två för mig oerhört betydande människor, två personer som på olika sätt lyst upp min tillvaro. Jag har utan deras vetskap sammanfört dem och ska hålla ett speciellt tal som jag i tystnad hoppas på att få hålla även "på riktigt". Ett år har gått sedan bilden brevid togs och mycket har hänt men, vänskap består trots gigantiska avstånd. Här hemma går det bra, talandet flyter på och talet känns som en dans men vet hur det blir när jag står där; darr på rösten och så kommer tempot upp i marhaton fart, och ja, hon har rätt det är jag som person som är stressad och jag är inte stolt över det men kan inte hjälpa det, min tid vill inte som jag vill. Jag strechar ut den om och om igen men det går inte.

Hoppas på att vara kry imorgon annars står jag inför ännu ett problem, jag orkar inte.

Detta är vad du har öron till:

Lyssna.

(Uppdatering ca 12h senare, jag och Lasse är online samtidigt på just den ovanstående sidan. Visst inser att det kanske inte är "han" men jag tänker låssas som det ändå)

I mitt limegröna kök.

Hittar på mer och mer jag hellre vill göra än att sitta här med glasögorna på och en begynnande nackspärr bara för att jag måste kika i boken vad mina händer ska printa in och som sedan huvudet skall förstå. Massa konstiga och knasiga tankar som att jag har haft glasögon i 12 år och trots det är det nog knappt ens hälften av vännerna som sett mig i dem och detta är inte för att jag inte använder dem utan snarare för att vi inte har tid att ses. Tråkigt men sant. När man var yngre var livet enklare och tiden för att bara vara gigantisk.

Dagar som går

Planering i tid och otid.

Imorgon ska Sofia och jag göra ett försök till att strukturera upp vardagen. Vi är bra på sånt. Dessutom ska vi sammanställa den stora seminarieuppgiften om försvarsdepartementet och komponera ihop ett mail till vår kursansvarige om en förfrågan att skriva kommande uppsats tillsammans, han borde inse att det kommer bli en bra uppsats och ge oss chansen att visa vad vi går för när vi slår våra huvuden ihop. En heldag i svarta havet och sedan hoppas jag att tillvaron känns lite mer klar.  Blir om planeringen / schemat tillåter en
Stockholmsweekend om bara två veckor, det behöver jag för mitt sug efter Ordning&Reda är stort.



...

Att våga stanna kvar, istället för att springa.


Helger i höst.

Har massor att göra. Egentligen. Vet att dåliga samvetet kommer komma krypandes på söndag runt kvällsmat, stressen. Men var sak måste få sin tid och idag är det surveyundersökning som gäller, en strategi och inte en metod. Jag vaknar av att jag rabblar på talet, tänk att även jag blev en prata-i-sömnen-människa, humor är vad det är där vi babblar totalt ovetande om vad tills rösterna blir så höga att vi blir störda.

Nästa fredag ska jag på release-party och njuta av både det ena och det andra, helgen därefter är det en hel drös med födelsedagsbarn både inomland och utomland för att helgen därefter bli en helg fullspäckad av konsert, liksom två veckor senare och ännu en vecka därefter,  sen tar jag paus i en och går på en konsert istället för att muciera själv innan det sätter igång igen. Men gäller att se till det positiva, många av de inplanerade är i Falun. Och dessutom älskar jag vad jag gör.

Låg ett lönnlöv på dörrmattan imorse som måste ha letat sig in via brevinkastet. Välkommen höst, liksom.

image308

Mellan föreläsningar.

Tror jag är creddig när jag dricker mitt te och bränner mig på glaset. Just det, höga glaset, när jag har ett skåp fullt av muggar som bara väntar på att bli utvalda. Men det är så roligt att se när sockret löser upp sig innanför de genomskinliga väggarna. Fredag och jag är mer sprallig än vad jag varit på en månad, trots det är hesheten konstant och planerna för helgen lika med en. Gammla bilder fick min lust målarlust att vakna till liv.

image305

stora känslor

 
Som jag har väntat, väntat efter vetskap som var väntad men så när det väl sker känns det så konstigt. Konstigast av allt är att jag är så lättnad, eller kanske egentligen inte alls konstigt, spänningarna har släppt. Känner mig så ofattbart glad så att jag nästan får skuldkänslor.

Städar bland gamla filmer och hittar favoriten som måste inköpas på dvd istället. Letar reda på soundtracket och njuter.

Torsdag igen

Igår knåpade jag ihop ett tal. Det gick mindre smärtsamt än jag anade. Nu hoppas jag att jag får användning för det inte bara nästa vecka utan kanske, om jag hoppas mycket, längre fram också. Jag tror jag tycker om att skriva tal, att hitta vägen mellan orden, en liten stig som bildar en berättelse om livet. Det var en kreativ dag, som alltid när jag har sällskap hittar jag motivation, idag är det motsatsen. Har börjat äta sånt där jag aldrig trodde jag skulle behöva kasta i mig, tror att det hjälper, hoppas på det. Lugn känner jag mig i alla fall, trots gårkvällens oväntat väntade händelse. Försvarsmakten står på dagens schema. 

Te med blåbärssmak.   


J säger...



image303
"...jag förstår inte varför man väljer att flytta så långt ifrån någon som man tycker så mycket om, det är ju rena rama självmordet ju" 

Bästa vänner är banne mig det underbaraste som finns.

Mon mon.

Att vakna minuten innan klockan ringer är att vakna nöjd. Att sätta fotsulorna mot golvet och upptäcka att det är varmt istället för fackning freezing är goda tecken på att dagen kan bli bra. (Med betoning på "kan", mitt nivå av optimism är rysligt låg). I min iver och underbara upptäckt att jag banne mig kännde mig piggare slängde jag upp rullgardinen genast och allt kom att bada i sol, även dammråttorna som på något förunderligt sätt växer till sig från en dag till en annan. Planering av dagen och frukostätande. En timme senare; fruktansvärd huvudvärk och så har den där sablans ångesten slagit till igen. Mår konsant illa. Retorik vid 16 och innan dess måste  tillvaron vara mer än ok. Sen ska jag åka tåg för imorgon ska jag till min gammle tandläkare och få beröm, hoppas jag. Hunnit med att sortera lite kort också, fotografier som jag placerat ut här och där för att känna mig mindre ensam, så tragiskt det kan bli.

Och ja, det är inte bara skolplanering just nu utan större planer smids också. Hoppas på att både en eller flera går i lås och det snart.


...


Stina och jag har varit i Insjön och vi har tränat. Imorgon väntar träningsvärk.
Har pratat av mig och känner mig tryggare i tillvaron. Kollar på nya boxen och njuter.

Kväll



Är trött på det mesta. Stina och Sunes lekfullhet fick ändå mig att koppla av. Ikväll ska jag till Globen och glädja mina öron åtmindstonde.

Fredag

Nu har det gått en vecka sedan vi kramade om varandra och vinkade. Tiden går fort. Har alltid lägtat efter fredagarna, denna femte dagen i veckan har alltid varit si så där lagomt festlig bara i sitt varande. Men inte idag, upplevde mitt livs två längsta föresläningar som jag själv skulle ha kunnat genomföra ack så mycket bättre. Cyklade hem i spöregnet med en fläck på baken som man kunde tro var något annat än regnvatten.Kastade av mig kläderna och glömde för några minuter av att jag inte var hemma där iaktagare utifrån möjigen kan vara en gran, här i stan gladde istället ett gäng trafikskoleelever. Iväg till friskis och svettades för att sedan inleda vad jag trodde en sån där barndoms fredag. Men icke. Har ätit favoritmaten i min ensamhet och tyckt synd om mig själv. Men, nu har bättre vetande innfunnit sig och jag får sällskap snart snart. Dessutom kommer storebror förbi senare och säger godnatt på sin resa nedåt. Trots att jag nu har mungiporna uppåt så har en stor känsla av saknad och tommhet infunnit sig. Vännerna fattas mig men några bilder gör att skrattet bubblar loss. 


Chokladkaka

Under blågul fana löjd och Henrik ringde, han och Nils snurrade runt och ville komma norrut. Vi har fikat på kvällspasset och dörren stängdes nyss efter dem. Vissa männiksor kan man inte annat än avguda. Finns ingen, inga andra som de två. Nisse hemma på permis och  Henrik i mitt kök, jag bara njuter. Idag har varit till skillnad från gårdagen en riktig feel-godd-dag, precis vad jag behöver och skrubbsåret i huvudet är nästan borta, åtmindstonde blöder det inte längre och ger läskiga associationer till skräckfilmer jag aldrig sett.

image281
Nils & Henrik

Vi säger "vi ses" och jag tror på orden.

Det blev en kall helg. Vi eldade förfullt och myste inne medans skogen, i takt med minuterna som tickade, blev mer och mer färggrann. Kokade lingonsylt och försökte att inte låsa tanken. Tio liter lingon och tre kilo socker. I fredags sammlades vi en sista gång. Jenny, Sophia, Ewelina och jag. Konstigt att vännerna hela tiden flyr åt olika håll och slumpen gör att det ibland kan bli samma. Tredje gången jag säger hejdå för Lofthus skull. Vi hade en trevligt lång sista kväll tillsammans men tomhetskänslan har ändå redan infunnit sig. Innan jag träffade de tre upplevde jag den bästa tågresa jag varit med om, tänk att sällskap kan göra så mycket. Tågresan igår var ok men kylan låg i luften. Vill tro på det bästa. Jag har haft glasögonen på min näsa hela helgen men det som ska göras blir ändå inte mindre.

image278
image279



På pallen

Cyklade mot Slussen. Tog en blå boll och fick en klubba i min hand. Som alltid går jag ut starkt men bortåt 8:e banan brukar skickligheten få sig en törn, snarare är det väl turen som blir till otur. Henrik är gammal golfare vilket satte griller i oss dåliga förlorare, vi tvingades inse att första platsen var redan förutbestämd och här gällde det istället att käpma om en andra plats. Kampen hårdnade ju mer vatten som kom in på banan. Överläge vändes till underläge och underläge till mellanläge. Slutade på en andra plats. Linns nybörjartur höll på att förstöra hela kvällen för oss dåliga förlorare men, hon slutade fyra av fyra. Eric tvåa från slutet vilket eentligen innebär delad andra plats med mig men, den tilfredställelsen att det uttalas ska han inte få.

Idag åker de andra till dansbandsland medan jag kliver av halvvägs för att vinka hejdå till ännu en svenska som ska bli norsk.


2006.

image275
Idag 2006; Vi struntade i att vi borde plugga. Åkte ut mot udden och solade istället. Luften var varm och solen het. Där tog vi sista doppet för sommaren och höstens första simmtag.

Sjuk av sjukhus.

Visste det. Självklart blir jag sjuk. Som alltid när dom där pillren har ätits upp blir jag som en svamp som suger i mig allt som far och flyger med beteckningen baciller. Prosit liksom. Halsont. Tror banne mig det brinner en eld i halsgropen. Det borde stå en varningstext på dom där pillren att man blir sjuk när man tar dom, ska om inte annat komponera en egen text att klistra på nästa gång jag får dem.

Styling.

Min bror och jag har snickrat. Jag har varit hantlangare och lika piffig som självaste gudinnan av Äntligen hemma, bror har varit Martin Timell och kanske lite Ernst med tanke på de många gabskratten vi hävt ur oss. Den enda detaljen som nu saknas i lyan är de stora tavlorna, beslutsångest råder, kanske de kommer upp lagom tills det är dags att flytta igen. Hann med en tur shopping också, nya jeans och ett fullproppat kylskåp. Men efter att de åkt blev tystnaden alldels för tyst, musiken och TV:n hjälper inte, vad jag saknar är någon som andas, snörvlar och en massa andra männiksoljud som gör mig lugn. Ofrivillig ensamhet är ett straff och jag är väldigt straffad.

En händig man

Jag är hög.

Låter som en ilsken katt, en speedad ilsken katt. Förösker plugga men ögonen är stirriga. Vilken skjuts det är i vissa piller. Har gett mig på mastodont kapitlet och funnit jobbet jag vill ha. Jag vill vara tjänsteman på Regeringskansliet, och jobba som politisk samkunnig eller pressekreterare. Underbart, ialla fall i en av mina framtidsdrömmar.


Lunga.

Min astma vill inte ge sig. Det är som att andras via ett sugrör. Det piper och rasslar, låter som jag rökt hela livet. Är trött men vågar inte sova för vad är det som säger att jag vaknar?

...

Hatar att komma hem för att mötas av diskberget utan topp. Imorgon kommer storebror för att bland annat montera lite hyllor men innan dess måste det städas. Ikväll. Nu har jag bott i gula huset i en månad. Varit hundvakt för fösta gången idag. Om jag hade en hund skulle han vara som Sune. Nu nyser jag och sprutar i mig astmaspray konstant, men det var det värt. Ensam i helgen innebär kanske resa iväg för att möta bästisarna men orken tryter trots att viljan finns, oroar mig över annat.

Uppsatsämne?

Försöker komma på förslag till uppsatsskrivandet som närmar sig. Att det alltid ska vara så svårt.

Vi tre.


Om jag inte visste bättre skulle detta kunna vara bildbesvis för att en del av sommaren har tilbringats tillsammans med bästa Jenny och Ewe utomlands. Men en sak är säker, bilderna är från den svenska sommaren 2007 års soligaste dag som vi spenderade med konstant skrattanfall.

Söndag

Har svettats i kylan och äntligen när kvällen är på intåg är jag människa igen. Pluggar och funderar på hur man egentligen kan vara så knasig att man tycker det är intressant att läsa en kurs med namnet "Förvaltning i Sverige". Blir lika generad varje gång jag tvingas avslöja vad jag dessa första tio veckor bland annat sysslar med, samtidigt som jag uttalar orden så blir jag till en tråkmåns med inget liv, tror dom. Sanningen är väl snarare den att orden skrämmer för mäktigt det är vad det är, att kunna rabbla termer som skulle göra vilket kommunalråd som helt konfruerad. Åtmindstonde låssas jag att det är lite coolt.

Insparkad


Snabb omladdning, tacos och Simpssons innan vi i regnet cyklade mot öst och därmed var håret pinsamt förstört. Kortlek på bordet och då går det som det går. Huvudvärk. Jonas halsduk knöts runt Eric och band dem samman, utkonkurrerad som alltid. Men äntligen har Linn flyttar hit på riktigt. Besökte kåren men tror inte att det var så trevligt. Minnet sviktar.    

Fortsättning.

Både jag och Andreas har varit övertygade att vi inte skulle klara av dagens händelse. Men, nu är det representtaion i utlandet som gäller och inspektionen gick över all förväntan. Kul var det också. Är lite trött efter all spelning men nu påbörjas laddningen inför kvällen. Inflyttningskalas hos okänd och sedan första och sista Insparken. Vinet är vitt.