Bränd dator och liv

Allt har vänts upp och ned. Min dator är bränd, mina dokument, mina minnen - mitt allt är borta. Efter en natt utan sömn och stor panikångest satt jag mig på tåget till mamma/pappa med en tung väska, vet inte hur länge jag stannar men när dom är i närheten måste jag i alla fall skärpa till mig och tillsammans med dom så kan jag lugna ned mig lite. Jag vet inte hur jag ska förklara hur det känns. Visst tänker väl ni, vadå en dator är väl inte så farligt. men tänk dig då att på den datorn finn ALLT, verkligen ALLT. Framför allt ligger din C-uppsats där och backupen som gjort går inte att öppna. Livet regnar just nu. 

Nått trevligt har hänt tror jag också i allt det dystra. Någon har lagt till mig på msn, misstänker att det är någon som jag verkligen vill ska ha letat/snokat/sökt upp min adress som faktisk har gjort det hur ofattbart det än är. Fast vet ju inte om det stämmer, men är det "den" E så blir jag glad, riktigt riktigt glad. Då kanske våren är räddad. Känns spännande, frågan är ju bara hur personen lyckats hitta mig? Kanske den 6:e december och efter några glas glögg vet jag. Det är häftigt. Trevlig, snäll, vänlig, humoristisk, SJUKT snygg, lugn, MUSIKER och ja... vad kan man annat än drömma göra...

Sitter hos bror G och skriver ned intervjuer, lyssnar på H ljuvliga stämma, snacka om att vara i målbrottet si så där en sex år försent. Jätte trevligt. G skämmer bort sin lilla syster också och servar med saft och annat smaskigt. Kan nog vänja mig vid detta.

Väckt av fotboll ovanför huvudet...

Vaknar av att jag tror Gevalia reklamen ska bli verklig, att jag ska få oväntat besök genom taket. Ungarna där ovanför mitt huvud är riktiga vilddjur, gillas inte att det spelas fotboll innomhus redan klockan nio en söndag. Tänk om jag kunde ge igen på nått riktigt bra sätt, tror jag ska smutsa ned ordentligt i trapphuset när det är deras tur att städa. Dom ger sig inte heller, hur orkar dom? Såna barn ska inte jag ha, mina ska vara små änglar och endast spela fotboll utomhus.

Borde plugga lite idag, men njuter av att vara ledig. Slötittar på reprisen av Idol och funderar på när L kan tänkas vakna upp ur sin bakfylla så jag kan dra med honom på en riktigt hård promenad till Lugnets topp. Är sugen på att bestiga hopptornen idag, det är en sån där sak som man SKA göra när man är Falu-bo. Måste bestämma mig om jag ska ta tåget till lilla hemstaden idag eller om jag ska ställa klockan på olidligt tidiga siffran fem imorgon. Kommer nog inte kunna bestämma mig, borde verkligen åka idag medan det är ljust och köra lite bil. Men om jag anar rätt så är L på rikigt myshumör idag och då vill jag inte befinna mig i en annan stad.

Skrev rent en till intervju igår, rikigt bra citat finns att plocka -skönt. Ska försöka att skriva minst en till idag och imorgon rejsa på och skriva rent den där mastodonta med P -den som innehåller de EXAKT rätta svaren jag letar efter. Imorgon ska jag intervjua främling F. Är nervös men det blir nog bra och om inte annat så får jag tänka på vad den räddar mig från -intervjua A och röra om hela världen igen, vända den upp och ned totalt. Men fungerar inte intervjun med främling F så får jag svälja stoltheten och ringa A, om inte annat kommer han bli fruktansvärt förvånad och det skulle vara kul att ses.

Sitter och lyssnar på Laurel Music "None whants forever", snacka om en låt som träffar mitt i prick. Kollade nyss igenom kiwi-pärmen, borde se till att spara mer av allt det jag skrivit, man kan verkligen bli förvånad över hur klok man har varit och samtidigt hur mycket känslor som de ger uttryck för. För ett år sen trodde jag att jag verkligen var toppen i sinnet men när man läser det jag skrev då visas nått helt annat, konstigt det där. Mycket förändras på ett år, oerhört mycket även om man kanske inte tror det. Jag diggar livet mer nu än någonsin, trodde jag var lycklig då men nej, nu vet jag vad lycka kanske kan innebära och det är att vara stark själv.

Dryga ungar där uppe, de stör mig och skapar huvudvärk som gnolar sakta.
Saknar dig J, vill verkligen träffa dig live och blaja loss totalt om alla knasigheter.
Ska nog ta och kocka lite nu, får bli en Emma-special idag, mmmm ska bli smaskens.

Försvunna fransar

Ok, flick-kusin A, nu har jag också lyckats. Borde inte din skada lärt oss något? (Tydligen inte)
Sjukt ont i ögat, hur kan så många fransar rykas av samtidigt genom en tång?
Ajajaj, stor skada skedd för liten verkan.
Dom där fransarna som skulle fladdra vackert och var uppböjda försvann ju.
Attans

Kom

Kom, nu är stunden

Kom, tiden rinner ut

Kom, porten låser 

Kom, glöden svalnar

                              
       Kom innan John Blund 

Vilken fest..

Jag vill ha fest, jag vill ha glitter jag vill ha glamor.
Varför är det alltid så att när jag är partysugen verkar resten av världen gömma sig under täcket?
Så nu sitter man här och tittar på tårna som verkar dansaloss i dansskorna medan resten av jag är alldeles stilla. Vi skulle ju ha kul ikväll, det skulle ju bli "kvällarnas kvällar", tiden rinner ut, vi måste skynda oss nu innan jul för då tar allt slut ,det vet vi även om vi försöker att inte tänka på det.
Party on my own är tydligen konceptet för kvällen med Albins stämma som ljuder i högtalarna, finns nog ingen bättre låt än "ingen är så lat som jag" -skulle kunna bli en riktig slagdänga, en riktig hit.

Flick-kusin A och jag skulle nog sett ut som tvillingar om vi befunnit oss i samma stad, våra klädgåta fick en bra lösning idag, men vad gör det när festen blåstes av för min del (och så här rätt kommer kläderna defenitivt inte kännas om några dagar då det är dags för nästa fest som förhoppningsvis blir av)
När A flyttar kommer tågresorna bli många, borde också packa mina kartonger.

Längtan efter gråtthår?

Tänk om du visste vad jag vet
Tänk om du visste vad jag inte vet

Vishet sägs komma med åldern
jag vill bli gråhårig NU



Dyra dofter


140847-7
I princip så amerikanskt det kan bli I guess.
För allas viktiga vetskap; "Live Luxe" är doften som jag kommer bära framöver och glittra förhoppninsvis i alla fall lite som den vackra förpackningen som fraktats med kärlek ända från andra sidan Atlanten av kusin A gör.

Ett liv i lyx vore inte fel just nu, kanske detta är ett steg på vägen...


Julkänslor och juli

140847-6
"Just smile..."
Jag har julkänslor som spritter i kroppen, jag vill ha julstök med pepparkaksdoft runt husknutarna och näskliande av alla hyasinter. Om snön sakta skulle börja singla utanför skulle nog uppsatsarbetet gå flera tusen gånger bättre än vad det gör nu. Idag är det en sån där jobbig dag då koncentrationen sitter i kanske fem minuter sen tar jag mig ett oroligt varv runt mina små kvadratmeter till bostad och hittar på en massa viktigt att göra hela tiden. Jag menar, att tvätta tre gånger en och samma vecka måste väl ändå vara ett tecken på att något inte riktigt står rätt till? Tror att lite julmys skulle vara bra för mig.

Gud så gott det var med glögg förra veckan även om det kanske känndes en aning fel -så fel så det blev rätt. I den lilla hemstaden är det julskyltning i helgen, tidiga som alltid. Även om jag har en massa julröda känslor så känns det lite konstigt för jag hoppas det dröjer oerhört länge innan julen infinner sig (fast datumet säger att det idag är exakt en månad kvar till paketöppnings-dagen)  för innan jag kan känna julfrid ska så mycket hinna hända, det kommer bli jobbiga avsked som kommer att efterlämna stor tommhet. Och innan jul ska uppsatsen vara klar vilket känns som en verkligt omöjlig uppgift.

Nej, tänk om en sommarvind kunde dra genom staden och svepa tiden tillbaka till senare delen av juli. Då kvällarna var ljusa och ljumma, då kraven var lägre och stressen nästintill obefintlig. Trevliga stunder med J med skratt så skrattgroparna krampade konstant, kvällar med ett sånt där magiskt skimmer som på kortet...Åh. Fast om det skulle vara juli nu skulle så mycket som betyder obeskrivbart mycket för mig se väldigt annorlunda ut och faktiskt ännu inte existera. Tänk om man hade vetat allt där på mötet i augusti, då hade jag tackat ja till lägenhetserbjudander direkt och därigenom automatiskt chokera alla i min omgivning. Om det var juli nu skulle jag ha en hemsk skol-höst framför mig som jag då var lyckligt ovetande om, så vissa saker är sköna att ha klarat av åtminstonde hälften av.

Om en månad, just vid denna tid tror jag det ringer på dörren vid bergets topp och där utanför står Mormor och S med en hel hög julklappar (förhoppningsvis) Sen blir det antagligen den vanliga förvåningen och utropen om att jag inte lyckats växa ifrån Kalle och hans vänner på TV. Mmmm, hoppas knäcken smakar lika gott som den brukar.

Nu tror jag tvätten är färdig...

Mening

Meningen med livet är meningslösheten som vi kan fylla med mening


- Jag 2006-11-10

Yrsel

Tankarna bara snurrar, känner mig yr
Karusellen cirkulerar för snabbt
Hinner inte öppna ögonen och fokucera blicken

Tror min snurrar moturs medan din snurrar medurs
Vår värld



Toastad...

Toastad men inte bränd (än)

Har varit där förut, vidbränd
Rädda mig innan jag faller


Halvvägs (nästan)

Nu så har det då äntligen hänt (”ska det vá ska det va 100 %...”) nej, ingen Lotta schlager nu då försvinner glädjen för 100 % känns fjärran. Men nu har jag lyckats knåpa ihop nästan halva uppsatsen och jag tror jag har vind i seglen fortfarande. Hur som helst, det är inte motvind.


Kan kanske kosta på mig en ledig lördag och inhandla hatten som säkert är köpt av någon annan dam som är känslig för annorlunda saker. Plötsligt känns inte lyckan lika stor.


Den stora drömmen...

Jag vill vara en av er
Jag vill kunna spana ut över ett landkap där tidningsdoften är starkare än tanternas parfym
Jag vill titulera mig med det där svårstavade ordet
Jag vill låta händerna flgya över tangenterna i vetskapen om att det betyder något
Jag vill vara stolt över att leva i min dröm

Journalist

Nu sitter jag här i en annorlunda verklighet
Medievetare i januari eventuellt

Tåg

Nu sitter Du där på ditt tåg och tittar ut i mörkret
Här sitter jag  med en önskan om att få dela vagn med Dig

Har så mycket att berätta men framför allt vill jag se Dig
Du gör mig
glad

The story of te- drickaren som blev "kaffeberoende"

Hallonsaft i all ära, men sedan det gamla favorit caféet i hemstaden slog upp dörrarna blev ”Himmlagott” synonymt med pauserna från livet som rusar på. Dock ska ”Himmlagott” drickas endast på väl valda tillfällen som just ett besök på caféet eller när en andningspaus känns viktig. Det var svårt i början att lära sig tycka om vatten som var smaksatt (nu menar jag inte saften) men med någon sockerbit och en halv kanna mjölk som gjorde att det blev omöjligt att bränna tungspetsen, kom det där vattnet att bli en riktig höjdare och en smakfavorit. Plötsligt hade man blivit en te- drickare. Ett helt år på högre studienivå med samtal över rykande stora koppar gjorde att sockerbitarna bantades bort och nu tillförs endast ens skvätt av mjölken. Men så var det ju det där problemet med tröttheten och migränen, dessutom kan en STOR uppsatsångest och panik adderas till händelsen. Så tågade kaffet in i verkligheten.

Ingen blir väl gladare än N som försökt lära mig konsten att njuta av det svarta då halvtid i musikträningen utlyses, när han inser att han lyckats. Men sorry N, dina trick med sockerbiten går inte hem hos denna dam ge mig mjölk och jag slukar hela kaffekannan. Detta besked innebär samtidigt sorgligt nog att den träning som pågått i pauserna tillhör historien, det är nu min tur att lära upp någon annan. Kommer sakna stunderna med fniss och skratt över mina klena smaklökar som vi haft du och jag  N, tror du också kommer sakna det. (Får helt enkelt hitta på något nytt att lära ut till den flitiga eleven som det endast tagit 3 år att lära upp, men tänk dig för, numera är jag mer snabb att lära än förut)  Men H, du kommer nog inte sakna delandet av kaffekoppen med mig –nu får du allt för dig själv istället, för lilla jag har blivit vuxen och klarar av att ta en egen kopp. Och visst erkänn du med, det är mer vuxet att be om kaffe än det där varma smaksatta vattnet inte sant? Favorit caféet förbered er för en nygammal kund som blivit kaffeberoende…eller ok kaffe kanske är helt fel ord latteberoende är nog mer rätt i betydelsen.


Vänner, foton & vykort

Riktiga vänner ska man vara rädd om, hålla i handen när det blåser som starkast runt livets husknutar eller när solen skiner och sprider ett skimmer över hela tillvaron. Vänner är lika viktiga oavsett om du är mitt i en uppförsbacke eller nedförsbacke.

Energidrycker ger aldrig samma kick som ett ljud från en vän oavsett om det så rör sig om ett brev, ett samtal eller bara synen av en härlig bild. Kanske är det därför jag är som besatt av fotoramar och självklart foton. Ni finns där allihop, nya som gamla, unga som åldringar, skulle behöva skaffa en större bostad för att få plats med allt. Foton väcker känslor, dofter, stämning och framför allt minnen till liv. En bild säger mer än tusen ord, jag vet inte riktigt om jag tycker det stämmer men dom där bilderna som fångar små, små ögonblick av något som inte går att beskriva de säger mer än två tusen ord. De foton som är tagna utan vetskap och ändå utstrålar känslor, de berör. Att upptäcka sig själv på ett såndant fångat- ögonblicks- foto är som att öppna den där julklappen du önskat dig i flera år, (Ja, i år vill jag ha den där tjocka lilla boken fylld av såna där kloka ord som jag också har en viss besatthet av) extra speciellt är det om fotot säger dig något du inte riktigt visste om själv. Men att själv får vara den som fångat och knäppt en just en sån bild ger en känsla av stolthet som är mäktig. Såna överraskande och beskrivande bilder vill jag ha fler av i min samling.

Jag vet att behöver er runt mig för att klara vardagens alla nålstick på den lilla bubbla jag lever i. Kanske är det även därför som jag bombarderar er alla med små vykort eller brev nästan när som helst, det är nog en egogrej -jag mår bra av att höra av mig till er och veta att ni finns där oavsett om det är i Eskilstuna, Götet, Örebro, stora lockande Sthlm, Lofthus eller Hartford ni befinner er i för tillfället. Att hitta de rätta orden som beskriver vad man känner för en vän är kanske det svåraste som finns, men att berätta kan man göra på så oerhört många sätt, kanske mitt sätt är att konstant knäppa kort på er och sätta upp dem eller just skicka en liten hälsning. För mig betyder det något, det betyder att ha er i närheten, alla kort ger en känsla av närhet och i den stunden de där o- betydelsefulla raderna klottras ned med min snirkliga oläsliga handstil så är det som om ni alla befinner er hos mig. Nästa gång ett kort dyker upp i lådan så kanske det står ”tack för besöket”, nu vet du varför, och nästa gång du gömmer dig för min röda kamera –våga titta fram, nu vet du vad fotot betyder för mig.


Musik & Mjölkkaffe

Idag gick jag upp innan tuppen. För en gångs skull slapp jag bli väckt av att grannens barn springer marathon-lopp ovanför mitt huvud. Jag har varit duktig, en rejäl frukost samtidigt som jag lät mig uppdateras av de senaste nyheterna och till ljudet av krispiga flingor fick jag avnjuta en härlig nyhet -Moneybrother kommer ut med nytt album om några veckor. Anders härliga bekanta Ludvika-mål gjorde mig glad, kännde mig precis som hemma där frukosten brukar akompanjeras av tidningsbläddrande och samtal på just Luuudviiika-mål. Tror skivan är grym, smakproven som de gav lovade oerhört gott, skivan kommer passa bra in i min nya skivsamling som jag håller på att skapa. För äntligen har jag nog hittat min musiksmak efter år av förvirring, åtminstonde har jag hittat en väg som ser positiv ut och låter kanon. Kanske jag snart kan släppa ut skivorna ur mina väl gömda skivställ och stå för vad jag faktiskt lyssnar på. Men det är pinsamt, som musiker (eller ja musiker kanske är att ta i men...jo klart jag är musiker! Flöjten ligger då varmast om hjärtat mitt) borde jag ha mer "rätt" skivor än vad jag har, dessutom borde jag ha betydligt större koll på musikutbudet, får väl skylla på total förvirring i den musikdjungel som råder. Jag menar jag stampar takten till det mesta om det så är Mozarts 9:a, nån gammal Sinatra hit eller senaste Augustana favoriten "Boston". Fast det är lite coolt det med tycker jag, att ha stor smak. Men ännu är det inte accepterat att gilla Martin Stenmarck full ut, men det är väl bara för att ingen ännu har upptäckt vilken skatt hans senaste skiva är, kan väl erkänna att omslaget är tilltalande -jag menar svart/vitt går inte att motstå men musiken är ännu svårare att just motstå. Hans röst liksom kryper under skinnet och rör om, den rösten i kombinationen suveräna svenska texter och grymma musiker, det kan bara ge en aha-upplevelse. Så påminns jag samtidigt om den där händelsen i Sälen, tänk Martin och jag i skidbacken.

Har varit på en promenad också, trodde det skulle bota huvudvärken som verkar tagit ett hårt tag om mig. Varför ska man ärva otrevligheter som migrän? Hoppas tabletterna chockar mig och gör verkan. En egengjord latte (har inte lärt mig dricka kaffe än, pinsamt pinsamt men arbetet och träningen pågår till försräckelse för min lilla mage) kanske kan göra susen snart vet jag. Idag är uppsatsmålet minst 15 sidor, men lägst där inne är målet 20 -det skulle kännas toppen. Nu är latten (låter häftigare än säga kaffe med mjölk eller ja, mjölk med kaffe) perfekt varm. Mmm, tillåter mig att mysa en stund med koppen i min hand och Martin i högtalarna. Förresten jag vill gå på bio, Borat verkar vara nått man verkligen BÖR se, men får väl stoppa in en gammalt klassiskt videoband istället, längtar lite efter att se Änglars stad igen och tänka på hur lite vi vet om världen. Nej, latte-time och uppsatsskrivande.

140847-2

Norska vänner

Jag minns min första lusekofta, jag minns hur fin den var att titta på men ack så den kliade -det var som vassa nålar som stack mig över hela kroppen. Den blev till en av dom alla som fick ligga i garderoben som ett fint pynt, för hade man ingen lusekofta var man inte tillräckligt cool och jag hade ju i alla fall en även om det kanske inte var någon som visste om det. Norge har alltid fachinerat mig, när E kunde prata norska och brilliera på svenska lektionerna när vi pratade och gjorde ett försök att lära oss några ord på de nordiska språken var avundsjukan stor, men störst var beundran. Det lät härligt mysigt.

Så går S flyttlass till Norge och plötlsigt känns landet som varit så nära väldigt långt borta, inte blev det närmare när även D packade sina väskor. Någon månad i den dystra nya tomma våren kom första ordlistan med "bra att kunna ord" och det var väl tur, inte trodde jag de båda nyflyttade-norskarna genast skulle börja slänga sig med gutt och akuratt hela tiden. Den där ordlistan borde pluggas in, det enda jag lyckats lära mig och tillämpa är kos og klem, deras hopp om att kunna utöka mitt ordföråd var nog stort men som vanligt gör jag dom lite besvíkna trots att det vore häftigt att kunna slänga sig med norska fraser. Ska lägga mig i hårdträning, trots allt har ju nedräkningen för deras flytt därifrån påbörjats....  


Lycka är...

140847-1

Lycka är inte sommar Lycka är sol när det regnat länge. Lycka är inte att segra Lycka är att göra sitt bästa. Lycka är inte ständig framgång Lycka är att klara något man inte trodde man kunde. Lycka är inte att ha allt Lycka är något att längta efter. Lycka är inte att vara modig Lycka är att våga göra det man tycker är viktigt. Lycka är inte att vara populär Lycka är att ha någon som bryr sig om en när man är ledsen och ensam. Lycka är inte det man gjort Lycka är det man ska göra. Lycka är att lita på sig själv och ändå förstå att andra är lika viktiga


Varför vänta?

Om jag fick leva ett liv till, då skulle jag göra fler misstag.
Jag skulle koppla av mer och vara mig själv.
Jag skulle våga vara dummare än jag varit den här gången.
Jag skulle ta allt lite mindre allvarligt.
Jag skulle ta fler chanser.

Jag skulle leva i nuet istället för så många år i förväg.
Om jag fick leva ett till liv skulle jag aldrig vara rädd.

Men varför väntar jag?


En ängel

Känslan som infinner sig i kroppen när man åkt skidor en hel dag och äntligen får dricka sin varma choklad som liksom sprider ett leende genom hela kroppen, en sån känsla kan också ett mail från Göteborg väcka till liv. Hoppas bara att du i fortsättningen skriver på dalmål, inget annat.
 
När du skickar dina mail känns det som om hoppet väcks, du är som en väckarklocka för själen, du har inte glömt bort mig -du tänker på mig du med liksom jag tänker på dig. Så mycket kan förändras snabbt men vetskapen om att du alltid finns där är trygg och det känns bra, riktigt obeskrivbart underbart.
Jag vill att det ska snöa, jag vill göra en snöängel med dig i tankarna, du en ängel i mitt liv.


Lilla Lördag

Klockan har inte ens slagit fikapaus och ändå är det mörkt utanför fönstret, vart tar dagarna vägen? Jag är så trött på att tiden spirnger så snabbt, är anfådd hela tiden, minuterna forsar fram och inget som jag tänkt göra blir av för tiden räcker inte till. Jag skulle vilja köpa mig en hatt, en svart men det får bli en annan dag då tiden kanske istället för att springa fram joggar så även jag kan lunka med. Det skulle vara skönt med nya vantar också, ett par varma och lurviga för snart blir det nog kallt.

Hade en massa härliga planer för denna vecka, men jag vet inte var planerna har gömt sig -de verkar i alla fall inte bli av. Det var ju ikväll som jag hade tänkt fira att jag skrivit halva uppsatsen, men jag är inte där än, fast om jag verkligen satsade hårt så kanske jag skulle korsa delmålet idag men om jag mot all förmodan gör det så kommer jag väl vara så trött att jag inte ens orkar korka upp. Nej, det får bli en Svensson-klassiker, möjligtvis lite godare mat ikväll det är ju ändå lilla lördag som knackat på. Men stora lördag, då ska jag ha en trevlig dag, fast det är nog bara jag som minns planerna och vad som skulle komma att hända då så det blir väl till ännu en lördag framför TV:n skrattandes åt hur dåligt folk kan sjunga i tron att jag själv kan "så" mycket bättre (eller inte).  

En helt vanlig dag, eller?

Jag vet, jag har gjort det jag med. Kunde inte stå emot trycket. Men som någon yttrade sig och sa "Är det någon som ska ha en blogg så är det ju du Emma" så känns det bara naturligt, kanske det innebär att det blir mer plats över på skrivbordet när alla små tankeböcker kan plockas undan och läggas långt in i garderobens mörker. Time will tell. Men det känns bra, det bubblar ett litet förväntansfullt skratt långt där inne, Emma, en bloggare -det låter bra. Men varför just nu? Ja, varför inte, inget kan gå mer fel just nu. För här är det inte bara 5 fel som kan finnas utan många, många. Måste väl ändå testa.

(Så skrev jag då, den tiden då jag hade en underbar sommrig blogg om livet i den lilla staden. Tydligen har nått hänt, sommarbloggen verkar ha stängt alla dörrar om sig och nyckeln är borttappad någonstanns bland alla andra miljontals lösenord jag har i huvudet. Kanske den inte var så underbar men den var åtminstonde "jag" även om jag då i starten verkade känna mig ungefär som, som nu.
Får bli en ny blogg tills vidare, en ny blogg om livet där felstavningarna är i centrum.)


Ingen bra dag idag, för nu sitter man här igen, fudersam, besviken, orolig och allmänt slutkörd. Dagen som började så bra där på små timmarna när klockan tickar i takt med hjärtat stunden då man inte rikigt vet vad som är dröm och verklighet och kampen mot John Blund är svår, blev till ännu en dag där ångesten är regerar. Tänk om all den energi som fanns där på dygnets första timmar kunde följa mina fotspår dagen lång, men icke, istället är det som om kroppen är spagetti som blivit kokt för länge och hjärncellerna är som seg kola. Kanske november i ett nötskal? Eller är det helt enkelt bara att acceptera att det är mitt liv i ett nötskal? En helt vanlig dag, eller?