När mörkret faller.

Det gör ont. Så fruktansvärt ont. Det är klart att tankrna vandrar, det var ju nästan så här det började då för två år sedan. Darrar och gråter. Jag vill inte, jag vill till Älvdalen och Växjö inte det här, inte nu, inte nu när allt är så jädra bra.

Snart är hela familjen samlad på ett och samma ställe
, jag önskar att det vore hemma. Den ena åker därifrån och den andra dit. Nu är jag lillasyster fullt ut, lillasystern som blir som storebror och jag vill inte, jag vill inte det här. Släng in mig i ett rum med duvor istället för det här skrämmer mig mer än deras vassa klor. Panik av smärta, panik av att vara så ömtålig, panik över att inte få göra det som planerats och längtats till.

Akuten.
image524

Som bara bästa vänner gör

Skrattattacker, gråtattacker och fnitter.


Idag 2006.

Läget var ungefär detsamma som nu fast ändå inte. Himmlen var isande klarblå och kanonerna gick på högvarv. Sälenhelg som alltid då.
image516

Sista tentan och feber.

Ny hårfärg, halva tentan klar och snart helg. Men som alltid, när jag vill ut ska alla fly stan. Har hittat en massa skäl till att inte göra det jag ska, möte, nytt tyg och massa annat mycket trevligare än den där allra sista tentan. Antagningen från norr damp ned idag men jag tackar nej, det får bli lite mer tid över för skratt de sista månaderna istället, jag behöver inte de där poängen och kunskapen den ahr jag nog redan.  

http://reklamfeber.se uppmärksammar oss idag. Schysst.

Är du sjuk? (Vänta)

Blir arg på hela släktet. Doktorer, läkare, vitrockar. "Köp det här och det här, är det inte bättre om två veckor ring till den här läkare istället." Gå och dra nått gammalt över er. Om det inte vore för den vänliga rösten hade jag morrat men, som alltid tyglar jag känslorna tills det klickat och hjälpen jag väntat på en timme är borta. Fan. Apoteket nästa och ännu en anledning att jag hoppas att det kommande två vekorna springer förbi.

Update: En blivande doktor är bättre än ingen, kanske till och med bäst. Tack Helena.


I´m yours (ja)

Min favoritlåt blev bannlyst men nu vågar jag lyssna igen. Vet inte om jag gillar den gammla varianten eller den nya bäst men, bäst av allt är att jag kan lyssna igen utan rosentaggarna värker. Nu är det de istället de riktigt gammla minnerna som gör sig påminnda, de glada bra istället för gitarrspelaren men, mest är det nuet nu. Min favoritlåt. Lyssna, lyssna, lyssna. Texten, texten, texten.

En av versionerna;
Jason Mraz: I´m yours

Påskhare.

Tillbaka. Eller nått. Det stora och det lilla har hunnits med. Har likt en hare hoppat från ställe till plats. Blev bilåkande ännu lite längre söderut och värmande vår, försök till att packa med mig den uppåt men, icke. De gammla vännerna i omgångar, vin och te, snacks och morotskaka, förundran och förväntan. Ibland blir allt så självklart men ändå vill jag blunda, vi sa ju att det alltid skulle vara lika som förr men, ibland blir det inte som man vill. Nils och Henrik var i alla fall som dom alltid varit och kommer vara, det är ofattbart skönt att veta att dom är mina. Hemtenans skrivning har blvit förlängd och jag har äntligen fått koppla av fyra dygn i sträck utan att ha dåligt samvete. Glad påsk.    
image515

Mot Blåkulla (eller nått)

Det är nu jag brukar vara sjuk. Inställda resor år efter år och självklart, även i år verkar nått vara på tvären. Rethosta är ändå helt ok. Nått som var mer än ok var gårkvällen, om påsk fortsätter lika kommer det vara påskarnas påsk. Hemresa, hemtenta och hemlängtan; frågan är ju bara var hemma är.

Ingen rubrik. Ord är överflödiga.


Ser rött.

Pinsamt. Fruktasnvärt jobbigt. Pinsamt. Övertröttad är nog bara förnamnet, nu blir jag säkert sjuk med min tur. Jag förblöder genom näsan och har ångest över pluggandet. Det borde inte vara så här svårt att göra något suveränt. I nästa liv ska jag inte vara perfektionist, det är bara jobbigt att kliva över lik. Dagen i Gävle var ok, konstigt bara att jag inte kan säga nej till jobb när jag inte vill eller faktiskt har möjlighet. Det finns inte tid nu och mitt diskberg växer. Paniken är lavinartad.

Mot kusten.

Imorgon, eller nästan idag, är det Gävle som gäller. Klockan kommer ringa olidligt-huvudvärks-framkallande-tidigt och det bara för att vakna upp till en dag där jag ska höra min egen röst á 45 minuter gånger allt för många gånger. Föreläsning om högskolan och jag vet inte om jag pallar att prata inför stöddiga 3:or, det var alltför nyss jag själv var en av dom fast, inte alls stöddig bara mig själv. Tänk om dom kunde förstå hur mycket som kan ske under tre år, tänk om man vetat då att alltet skulle bli som det blev, om jag ens nu vet hur det blev, om jag ens hade velat veta (?) Dag för dag, det är mitt tips samtidigt som planering är mitt huvudämne. 

image507

 

Rätt låt vann och några drinkar senare (typ).





In this photo : Emilie, Karin, Anders, Kalle, Joacim, Ruby, Beatrice, Cissi, Madde, Malin, Kritsoffer

Inlägget som inte fanns.

Skriver med små bokstäver, viskningar, läs inte.

Perspektiv på verkligheten. Var sak tar sin tid. Det hjälper inte att skjuta dem framför sig likt en skottskärra full av skit, någon gång vickar det tillbaka. Man tjänar inte tid på att vänta utan man vinner om man faktiskt vågar kasta sig ut i stormen. Springa igenom den, ta sig igenom, låta paraplyet vända sig åt fel håll och bryta det  rätt. Känslan av att känna sig fullständigt övergiven och att ramla igenom alla de där näten man trodde skulle bära genom livet. Alla gav sig av och tog mitt hjärta med sig. Dåliga dagar har alla, min har varit underbart bra men ,ändå föll det på polotröjan. Hårdhudad men ändå så genomskinlig. Larvig, darrig och febrig bara för att det blev verkligt och uppenbart. Jag insåg vad jag egentligen vetat länge nu, men, det blev på riktigt och sant. Hålla fast och släppa taget i en oviss balansgång. Jag har förresten fått sommaren säkrad, nu ska jag bara boka in en resa för att göra ett utropstecken och ett frågetecken om hur jag kunde hamna där jag hamnar, från en hamn till ett hav. 

---
  

Bildanalys

Nej, vi ska inte på skolavslutning och nej, vi är inte dagisbarn.  Vi är mediegruppen på SM som levererar blommor och handlar på ICA med Skidförbundets kontokort. Malin är banne mig mitt skrattpiller med både påskliljor under näsan och äpplen i påsen, över mig själv kan jag inte annat än skämmas. Förövrigt projecerades denna bild på svartahavets väggar under prisutdelningen. Pinsamt.

Final.

Imorgon inleder jag min sista dag på SM för att sedan göra min egen tävlan. Det är final imorgon, inte bara för mig utan även för Melodifestivalen 2008. Det har gått 18 år sedan det  första starka minnet, Carola och den där låten som borde ha vunnit. Ikväll betyder texten plötsligt nått helt annat än tidigare och jag förundras över hur jag påverkas trots att jag trodde att jag hade bestämt mig för att det inte skulle få bli så. Skyller på polotröjan. Sen den där kvällen för 18 år sedan har jag velat sitta i orkestern bakom, att den inte längre existerar bryr jag mig inte om, jag vill ledas av Berglund och ha mitt silver i handen. SM har varit toppen; mitt i ett äventyr, liksom.

Kamrablixtrar.

Adrenalinkick.

Sockersnö och duggregn. Sofias ord går inte ur; sockersnö. Presskonferens och Skid-SM. Skratta eller gråta. Vishet eller ovisshet. Ytterligheternas dag, förflutna som gör sig påminnt och framtiden som spelar ett spratt. Jag skrattar och funderar. Spekulerar och grymtar.

Presskonferensen kunde inte gått bättre. Vi sa det vi ville ha sagt. Magin var magisk och jag trodde på vad jag sa, att här är inte den drömmande verkligheten en dröm utan faktiskt verklig. Mer sånt. Mer strössel på glassen. Att växa några centimeter av stolthet. Vi är fyra om succén för det här är just det, en succé, om inte för högskolan så för oss; tre killar och en tjej, vi är unika och förbannat jäkla bra, idag insåg jag att det varit värt alla stunder av motgång och irritation men framförallt alla skrattstunder.

Skid-SM:s första dag är avklarad. Jag är som en istapp och inget får mig varm. Jag vet vad jag önskar. Dagen har varit bra, vi har gjort det vi ska och lite därtill. Just nu är allt så som det ska vara, toppen och lite till. Tydligen är det möjligt att våga när modet sviktar som mest. Men nu är modet stort och leendet större.

http://dulivia.se
http://skidsm2008.se
image487


Premiär för Dulivia.

På fredag händer det. Vi slår upp portarna till vår värld, vi släpper sajten dulivia.se. 

image483

Rassel.

Veckan är här.

Presentationer, kursledning, artikel(mass)produktion, presskonferens, 
Skid-SM och lanseringen av den stora kampanjen. Allt rusar på i brännande fart. Hinna andas, hinna njuta. Under en timme pratat om framtiden, examen som målet med resan eller bara en bonus(?), om chanser och möjligheter. Skrivit om processen, kanske fått jobb. Den här veckan blir bra och det bra började redan igår. Hinna köpa frimärken och paketpapper. Rasande tempo och jag springer med kramp i magmusklerna.  

Tidtabell.

Det har gått alldels för lång tid. Jag borde åka men, tiden vill inte, tågen går inte när jag önskar och egentligen, dessutom, vill jag vara kvar här men, ändå det har gått alldeles för lång tid sen sist. Dåligt samvete fast ändå inte, riktiga vänner förblir vänner fastän dagarna blir till många långa månader.

image482

Till andra sidan jordklotet

Om sju veckor går resan tillbaka. Johanna och jag är överenns om att det är sju veckor då vi tror mycket kommer hinna hända. När de är tillbaka något mer snedögda, är jag ett år äldre. Gårkvällen innebar middag, TP, pinsamt prat och hejdå; vi ses.


Tillfälligheternas tillfälligheter och det häftiga livet.

Helgens inflyttningsfest har blivit en långkörare. Det var så där roligt som man bara kan ha med sina närmsta vänner på lördagskvällen (även om jag kanske utstrålade nått annat) men, uppenbarligen kan man ha kul i flera dagar efter också. Vår följetång med kommentarer på händelserna kanske går till historien. Själva festen liksom hemresan var mina favorieter, men utgången är minnesvärd den med. Johanna och Ullis får snart sneda ögon och imorgon efter skola och jobb väntar hejdåmiddag. Konstigt, Johanna och jag har gick på samma gymnasieskola i två år och då visste jag att hon existerade där på hyllan, men att jag nu nästan tre år senare räknar henne som en av de närmsta, det kunde jag aldrig ana. Livet är ganska häftigt. Tillfälligheternas tillfälligheter. Alla dem som sammlas här hemma imorgon lärde jag känna först i höstas; tillfälligheternas tillfälligheter. Vad gjorde jag innan? På SM-mötet idag förklarade jag att jag mår jätte bra, och ja, i stunden så var svaret ärligt och rätt. Det är bra nu. Livet är ganska häftigt.

I övrigt har jag klippt mig igen, men, det blev en besvikelse frisören klippte på och konstaterade att genom att tunna ur håret till ungefär halva dess tjocklek kanske det skulle kunna bli bra, när hon gjorde detta utlåtande hade urtunningen redan påbörjats vilket gjorde att den var tvungen att slutföras. Nu behöver inte Johanna platta till mitt hår när vi ska mäta vem som är längst längre.



Varning.

Tydligen har jag aldrig varit hemma en dag som denna förut. Det där ljudet som tutas ut, testas över staden klockan 15 och som kan betyda fara och en drös med annat, det ljudets högtalare sitter ovanpå mitt hustak. Öronproppar hjälper inte och signalerna verkar bara bli längre och längre. Undrar om tutan har hängt sig? Varning på riktigt.

Nedför fjället

image446Vasaloppet och slut på sportlovsveckan. Städning av fjällstugan och hemfärd. Traditioner ska inte brytas men ändå blev vi tvugna. Alla sportlov sedan början av 90-talet har spenderats med skidor på under dagen och pulkaåkning på kvällen i mörkret med mulade sprudlande ansikten. Idag saknar jag det mer än igår. Vasaloppet ska ses med dammsugarljud som störningsmoment och en värme varmare än solen bara för att den sista veden ska spraka i kaminen. Min underställsvecka kryddat med solfräknar och mycket lassange kommer alltid vara underbarast. Sportlov precis som det ska vara.