Mot södermarken

Ännu en myskväll med J framför tv:n som efterföljs av nattpussar av E. Hemma igen, packat för morgondagen och kollat tågtider, känns helt ok att åka mot södermarken för en gångs skull, till och med så bra att jag hade önskat att jag varit där ikväll med tjejerna och tagit en tur på krogen men det får bli i sommar till tusen. Fast mest av allt hade jag velat vara med E, men jag förtjänar en sovmorgon imorgon och inte ett abrupt uppvaknande av väckaklockan som ringer studio.  

Imorgon väntar konsert och vårtal för att på måndag följas upp med ytterligare musik för att hylla årstiden som råder men imorgon är bästa dagen, då får jag vara där jag trivs som bäst i Sveriges Albert Hall. Imorgon hinner jag också träffa morfar och som vanligt sjunger han säkert med när tonerna till sköna maj tas. Hela nästa vecka blir en vecka med mycket musik; måndag, tisdag, fredag och lördag. Härligt. Blir några dagar där nere, ska passa på att umgås med vännerna som hittat hem dessutom framför allt se till att tvätten blir tvättad.


image68
MIN, min konserthall

Plåster, skolk, låg, glass, terapi, filmstjärnor, ljud, vadslagning, onyttigheter, finlandia, idol, extra, kyssar, stjärnor

Igår var en jobbig dag, den där sko-shoppingen hade ett syfte: Att försöka köpa sig lite munterhet är ett välbeprövat sätt att undvika verkligheten lite, som ett plåster på såren helt enkelt. Igår var jag olydig jag skolkade från mitt egen gjorda schema, det var omöjligt att försöka förstå om varför en miljon männiksor mördades under tre månader 1994  när tankarna snurrar runt runt som en karusell, till och med illamåendet fanns där. Lågt sinne. När J ringde och ville ha shoppinghjälp sprang jag iväg, flydde ännu en gång. Glass på bryggan och vind i håret, där någonstanns mellan rädslan för pippifåglarna och försöket att känna efter vilken middag som skulle inhandlas kom värmen tillbaka, J har den effekten på mig. Nya brillor och grön mumsig gurka plåstrade om ännu mer. Jag leker filmstjärna även i de nyförskaffade silvriga bågarna som gjorde mig lite pank. Längs vägen hem i vägskälet kurrar det högt och paniken kommer som på beställning när insikten om vad det är som kurrar (kuttrar) är: duvor, dessa hemska varelser som förstör. Springtur hem, hoppa i joggingskorna och svida om till något som skulle kunna likna en reklampelare för ett visst märke med tre kännetecknande ränder. Steg för steg i takt med värmen längs vår vanliga tur, när vinden släppt sitt tag om oss och turen gått mot sitt slut gör vi det, vi slår vad J och jag. Vi har tagit i hand på det. Vi får inte svika varandra. Beach 2006 närmar sig. Vad har jag ställt till med? Hur ska jag klara av det? Men ett "vad" är ett "vad" och jäklar så nöjd jag kommer känna mig där i mitten av juni. Så det så. Några liter vatten senare och världens trollfrisyr möts vi åter för att inta onyttigheter tillsammans, fy sjutton så gott det är ibland. Väl hos J fortsatte frosseriet och nu med ny dryck som sällskap som gjorde att det blev allt svårare att hänga med i filmen vilket gjorde att 2005 års idoler istället fick äntra lägenheten. En påse extra och några förtvivlade utrop om att jag inte klarar mer och så plötsligt plingar det till och några minuter senare är världen ljus igen. Kyssar och glädje. Dagen slutade inte bara nästan perket utan, helt perfekt med stjärnorna tindrandes.

Skor, skor, skor

Ny besatthet, inte nog med att pengarna går åt som glass i skolsken (min egen variant av det klassiska citatet) till handväskor i nästintill förbannelse, nu finns ännu ett pengahål på listan: Skor, skor, skor! Ännu ett par balleringa denna gången svarta med "säkerhetsrem" runt ankeln, -alltså ett par "riktiga ballerina". Tänka sig och jag som bara skulle handla lite grönsaker.

Ångestfyllda helger

Det är konstigt det där, man längtar nästan ett år och sen när det "speciella" infonner sig så är det allt annat än speciellt, snarare ångestfyllt. Men jag är inte bitter inte alls, funderar bara på varför jag aldrig lär mig? Kanske om jag innan insåg och hade i tanken att det inte skulle bli så där "magiskt" kanske det faktiskt skule kunna skapas åtmindstonde lite magi. Tål att tänkas på.

Nyår; blir det någonsin så bubblande och skimmrande som man önskar? Istället för fest blir det sova. Blir det någonsin en omstart? Enda skillnaden är väl att vi ska lära oss att skriva en annan siffra efter 2:an och 0: orna.
Påsk; konstig helg speciellt omman inte tål ägg.
Midsommar; den "riktigt svenska helgen" då vi varje år tror att solen ska skimmra från en blå himmel och jordgubbarna vara solmogna och djupröda. Wake up, det där finns bara  på vykort som säljs på turistfällor.
Valborg; vad är det för något egentligen? Brasorna luktar ju urk och det brukar vara den kallaste dagen på våren. 
Jul; blir aldrig sådär mysigt som det ser ut i sagoböckerna
Födelsedagar; ångest över hur man ska visa tacksamhet över eventuella paket, ångest över att inte lyckas blåsa ut ljusen på tårtan, ångest över avsaknaden av tårta. 




 


Paranteser

Nu är det så där igen, har massvis att göra men så blir istället inget gjort. Försöker planera lite inför de närmsta dagarna men inte ens det kan få ordning på mina tankar som är ett enda trassel. Har så många "borden och måsten" och det enda jag vill är att ha det lite trevligt. Känns som om allt jag vill rymms inom paranteser -det är vad de hela tiden förblir nått som finns där men inte har tid att genomföras.

Fredag: Skriva om Folkmorden i Rwanda och analysera utifrån libralistiskt- och realistiskt perspektiv, göra intervjuer om Insparken och boendeformer för att knåpa ihop tre sidor text, läsa minst 50 sidor i Kalla kriget boken.
(Vill ha en trevlig kväll, grillfest är SÅ lockande)  
Lördag: Läsa i Kalla kriget boken så många sidor jag bara orkar och antagligen skriva klart om Rwanda för det pallade jag väl inte under fredagen
(Hoppas på kärleken men får nog nöja mig med ensamhet (typiskt Sibylla))
Söndag: Upp tidigt och läsa samma som igår, åka tåg söderut innan lunch, genrep innan konsert, vårkonsert
Måndag: 30-års kalas, läsa i den där kalla boken igen
(Hopppas på date i "Lilla stan" med tjejerna)
Tisdag: Upp med tuppen och klämma på "knarkklämman" (notgaffel) på armen och spela (förbannade) Internationalen dagen lång och göra march-igenom med Musikkåren, åka tåg norrut och läsa om det kalla.
(Hoppas på kärleken men får nog nöja mig med ensamhet (typiskt Sibylla och studioinspelning))

Pollen

Aj. Det svider, det kliar och inte vågar jag visar mig för folk heller. En solskenspromenad sen var det tydligen kört. Den negativa delen av våren har kommit. Pollen. Hatar pollen. Min näsa är helt igen slagen och ögonen kliar så jag skule kunna riva ut dem dessutom är dom röda som körsbär och det gör ont i magen av alla nysningar. Tabletterna verkar inte hjälpa (kan bero på att man inte ska ta dem hela året, med vad annars göra för att klara av vardagen?) ögondropparna gör så fruktansvärt ont att ta och nässprayen den rinner bara ut ur snoken. Usch.

image66

Sötvatten

Pillar på mitt nya halsband, det är både saltvattenpärlor och såna där andra vackra blanka vad dom nu benämns, enligt E kallas de "diamanter" men han har fel (tyvärr) Det är så fint, känner mig så glamorös men ändå vardaglig. - Vilken oppen kombination. Finns ingen bild som kan göra det till sin rätt, men nedan liknar.

image65

Utan dina andetag

Favoritlåten spelas på högsta volym,  känns som om det kunde vara min "theme song":

"Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag

Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag
"

Underbar

Gårdagen blev till en väldigt, väldigt bra dag. Trots att det var "min dag" ägnade jag den åt plugg och lyckades kämpa mig igenom många sidor vilket gör att jag nu kan känna mig mer än nöjd med igår. Konstigt det där, födelsedagen tror man alltid ska vara något alldeles speciell men icke, det är egentligen bara en dag bland andra. Fortfarande en aning besviken på att bara käre bror och H ringde och grattade, men sms:plingandet det avtog först några minuter innan den 24:e gick över i löningsdag, så jag ska inte klaga. Sång på min dag fick jag också i form av skönsång från H, hipp hipp hurra så glad jag blev.

Dagen övergick i kväll och E kom. Man får nästintill få ångest över hur påhittig och finurlig han är vad gäller pressenter och annat (se bilder). Kan inte riktigt förtå att han faktiskt är min, bara min. Härligt. Lycklig som tusan är vad jag är. Efter middag och mys kom Skärgårdsdoktorn på besök i några timmar då vi kollade igenom en del av säsong ett innan det var dags att avsluta födelsedagen och sova för att i morse nästan komma försent till skolan. Innan sömnen tog överhand pratade vi om första gången vi såg varandra, det är speciellt att få höra saker och ting ur den andres perspektiv, hjärtat dunkar hårt hårt. Gårdagen var ännu ett bevis på att livet ler mot mig,  har det undebart

 

Födelsedag

image62
Födelsedag idag. Går mot nya tider nya siffror, 21. Förändringarna har redan tagit fart, aldrig förr har väl solen strålat så klart och snön lyst med sin frånvaro just denna dag. Underbart. Hipp hipp hurra för mig.

Angora

Läser om världen och bråkar med John Blund, den varma tröjan värmer inte så mycket som den borde utan kliar mest, nässprayen fungerar inte och halstabletterna är slut men jag skrattar och myser ändå mellan hostattackerna, är repisera favoritprogrammet var ett mycket bra initativ av kanalen i mitten. Angorahår i ögat sticker.


Stabilo

Pennorna  blir poulärare för var dag som går. Mina från mitten av 90-talet är utbytta flertalet gånger och idag fick familjen påfyllning med en härlig persikonyans, pennornas "tunnhet" med en uddd på 0,4 är suverän. Högsta mode på SKA038 är just dessa pennor som jag har en kruka full av.

Kalas

Vilken toppen avlsutning på det 20:e året, underbar helg trots minimal röstkraft och endast ett väsande ljud som svar på tilltal. 

Lördag blev nästintill en heldag med L, dagen täckte in allt, framför allt smarrig onyttig middag och skratt innan det var dags för ännu en kväll med spexet, en hel natt med spexet. Kvällens föreställning var ännu bättre än fredagens, kanske berodde det på att vattenflaskorna där bakom var tillspetsade eller att de alla ville skynda sig att leverera sina roliga repliker så festen kunde börja, den stora efterfesten. Men E och H som gick in för att slå fast klackarna i taket som sällskap kom L och jag att hamna långt ned på prioriteringslistan, trots det var kvällen nästan för trevlig. Fruktansvärt mycket folk och livat till max. Natten blev sen och morgonen var långt gången innan vi stupade i säng med lite för mycket rött i kroppen. För min del tidig uppgång och joggingtur till tåget som skulle ta mig mot kalas. Söndagslunch med flaggan på bordet och min favoritmat innan de andra kom och paketprassel påbörjades. En underbar dag, bäst  av allt var att träffa kusin. Tårta och favoritkakor stod på bordet. Väl hemma igen blev det
film med grabbarna och stackars H kännde sig  nog lite tom utan L brevid sig, vi längtar till hösten då flyttlasset går även för henne norrut. Tredje sena natten i rad trots det var rösten en aning starkare idag, äntligen.

    
H och L             E "in action"              Bjönbärstårta   Favoritkakorna


Smaka på känslan

Trevligt återseende innan spexet tog fart. L och jag blev som vanligt något uttittade då vi fortfarande ses som "nya" i gänget och ingen är nog helt säker på om det är vi eller inte förrän de ser oss tillsammans med våra ljudkillar. Kvällens föreställning var helt ok, kanske lite seg början och omstarterna blev några för många för oss fin kultursmakare men är man på spex så är man. För min del så hade man kunat spela intot till "Kom igen Lena" konstant som är så fruktansvärt bra, varje gång detta intro spelades nöjt jag till fullo och var extra nöjd över min E som drog på ljudet lite extra, åtmindstonde inbillade jag mig det. Lyssnar vidare idag och känner mig nöjd över mitt musikaliska inlägg på gårdagens eftersnack om att detta intro har stora likheter med en annan favoritlåt sen barnsben (Karlsson-på-taket-låten), tyckte det såg ut som om ljud- och musiknördarna  gav mig ett plus i kanten efter det uttalandet.

Gårkvällen blev alldeles för sen för det tillstånd jag är i men ack så toppen. Såg till frukosten en ny reklamfilm från GB och med orden"smaka på känslan", smaka på känslan är det uttryck jag ska beskriva mitt liv med, vilken hälrig känsla.

Mentorer, värmlänningar & spex

Dagen inleddes med en fruktkick när H kom på visit under dagens tidigaste timmar. Örvärken har tagit sitt grepp om mig och jag hostar värre än någonsin dessutom blåser det stormvind ute. Dagen har i övrigt bestått av mentorfika med perfekt starkt kaffe i härliga glas, vindsvåningen de håller till i skulle jag kunna strypa för att få ha som min, helt underbar, där vill jag vara om några år, en sådan våning vill jag leva och verka i. Nu väntar en varm dusch och hårstyling därefter date med värmländska och tillsammans ska vi på kvällens premiär , blir toppen om jag inte lyckas överrösta det hela med mina hostattacker och prasslande bland papper till nosen.

Kan inte släppa tanken på vindsvåningen, mina tankar är på långt håll i framtiden, copy-emmas-framtid. Egen firma kommer bli ett faktum och med den medkommer förhoppningsvis våningen och den underbara tapeten.  


Host host.

Jag klagar vidare, hostar, kraxar och fräser. Tyckte jag var så pigg efter dagens föreläsning som var så otroligt spännande att nagelbitaren i mig väcktes till liv, men efter en hälsosam lunch kom tröttheten över mig och samtidigt kunde jag konstatera att febern har mig i sitt grepp. Blev ännu en eftermiddag med ögonen slutna och tankarna på annat håll långt bort. Framtidspanik även i drömmen men också många trevliga tankar som jag hoppas på att få uppleva i verkligheten. Längtar efter min E som har fullt upp med sitt spex som jag ska se imorgon eller lördag tillsammans med L som jag ser fram emot att skratta ikapp med samtidigt som vi båda sneglar mot ljudbåset.

Tänkte ägna någon timme nu åt pluggandet och skriva om "från snorre till easton".


1945 +

Om någon behöver en expert om tiden efter 1945
-sign me up. Plöjer igenom boken och flundras över vilken värld jag kom till liv i och spenderade mina första år i stapplandes.  

Serien

Ikväll är det dags igen för favoritserien, som vanligt har jag botaniserat på hemsidan. Kvällens avsnitt bär namnet  "Let the Angels Commit" och plötsligt längtar jag ännu mer tills klockan tickat några timmar till. Hemsidan som bjuder på en rad antal citat från huvudpersonerna är toppen.

"You know how when you were a little kid and you believed in fairy tales, that fantasy of what your life would be, white dress, prince charming who would carry you away to a castle on a hill. You would lie in bed at night and close your eyes and you had complete and utter faith. Santa Claus, the Tooth Fairy, Prince Charming, they were so close you could taste them, but eventually you grow up, one day you open your eyes and the fairy tale disappears. Most people turn to the things and people they can trust. But the thing is its hard to let go of that fairy tale entirely cause almost everyone has that smallest bit of hope, of faith, that one day they will open their eyes and it will come true"
(Dr. Grey)

Förreseten om en vecka hoppas jag att jag har de två dvd-boxarna innehållande säsong 1&2, de skulle göra sig bra brevid andra
favorit serien som jag kan citera totalt. Serien är nog det sommrigaste som någonsin visats i televisionen och jag önskar att nästkommande generationer också får ta del av de underbara karraktärerna och vyerna men mest av allt känslan som finns i serien. Läs böckerna om du inte gjort det, de är alldeles underbara även de.


Tyst

Attans, visste det. Jag blev sjuk. Utan röst och med utseende som ett lik försöker jag röra kroppen utan att falla ihop. typiskt bara för att jag denna vecka har en massa planer och en förtjusande helg att se fram emot. Febern stiger dessutom. Vill inte.

Mentor

Jag är en liten aning nervös, det pirrar i magtrakten av förtjusning av denna chans som jag får men även min gigantiska blyghet är stor. Idag ska jag få en mentor. En "smart" man/kvinna som ska lära mig mer om den värld jag vill leva i och göra mig förberedd på världen med de vassa armbågarna -medievärden. Mentorn ska bistå mig med sin kunnighet. Bowling står på schemat på senare delen av eftermiddagen och sen taco-buffé på hotellet.
Trevligt

Lila?

Hur kan färgen i pennorna ta slut så snabbt? Gulöverstrykningspenna är min kompanjon i allt, under mars månad har jag förbrukat tre stycken, inledde april månad men en lysande ny som jag i måndags fick arkivera och ännu en ny togs till bruk men nu har även den gett upp. Attans. Lila känns så fel men kanske är det bra med lite omväxkling. Imorgon måste jag ändå köpa en ny vän, en gul.


Randigt

Förutom att jag är besatt av randiga kläder verkar det vara nått speciellt med mig och bikini vilket i kombinationen alltid ger upphov till ränder. Så idag denna 15 april då det återstår endast nio dagar tills jag ska äta tårta har jag fått 2007:års första bikiniränder. Trots att jag aldrig lyckas bli brun får jag ränder vilket är lite läskigt för det i sin tur innebär väl på nått vis att jag får färg men samtidigt också ett bevis på hur blek jag egentligen är.

Jag har i solskenet plågat mig igenom engelska tegelstenen (nej inte ens det ordet kan beskriva dess tjocklek) och dessutom har jag läset två kapitel á 30 sidor styck i historieboken plus att jag förmiddagen lång ägnade mig åt att sammanfatta en annan bok. Jag är effektiv idag.

If only...

Gårkvällens filmmys med J blev en riktig tankeställare. Sällan som jag berörs på det sättet som jag gjordes igår av en film. Trots att huvudrollsinnehavaren inte alls tillhör mina favoriter så har hon sannerligen något speciellt. Filmen fokucerade runt ödet och vad man skulle göra annorlunda om man bara fick ännu en chans, vad man skulle höra om man fick möjligheten att vrida tillbaka klockan; skulle man utnyttja chanserna som livet erbjuder eller göra samma misstag igen? Filmen satte tankarna i snurr och fortfarande funderar jag, jag känner ett visst obehag men sammtidigt ett rofyllt lugn.

 

Stenar.

Tidig morgon klädd för shopping bar det iväg, åter fem timmar senare nöjadre än nöjdast. Vilken shopping dag!
Nya Betty Blue ballerina, tre linnen, två tunikor, en tröja, ett par jeans och en ny POUR-kavaj. Helt galet bra.

Middagen sen igår fungerade som lunch innan det var dags att powe walka med J i solskenet. Första dagen med endast T-shirt trots det nästintill överhettad. Hittat ett nytt ställe, vattnet i Runn är ovanligt lågt än, J och jag satt oss på varsin sten lågt ut och pratade med nästippen i vädret vilket gav upphov till nya fräknar. Härligt.  

Inför kvällen väntar plugg, provning av nytt recept och förhoppningsvis date med S och J innan de drar på party medan jag väntar på E som spexar med spexet.


Syjunta

Gårdagen blev alldeles perfekt. Inte bara nästan perfekt utan helt och hållet. Värmen värmde, S och J på långt besök, god mat och slutligen en trött,kramig E.

Innanför de få kvadratmetrarna bockade vi av ämne för ämne allt eftersom magen kurrade högre och högre och skrattgroparna nästintill krampade. Tacoset smakade ljuvligt och de svenska mexikanska kryddorna var uppiggande till tusen innan det var dags för "Hundtricket" (filmen väckte frågan om det finns några knep tjejer kan använda så som killar?)
Underbart underbar dag som består likt ett guldkorn i tanken.


Prinsessor på besök.

Fredagen den 13, tja är man vidskeplig så är man, men jag tror inte "13" är något negativt i min bubbla till värld utan snarare tvärtom. Idag får jag fin- fint- finare besök. Prinsessorna J och S kör norrut på eftermiddagen. Vi ska bara vara vi. Dagen kommer bestå av kramp i skrattmuskler, magont efter för mycket mat men mest salig av lycka över att ha vänner som de två solstrålarna som med tindrande ögon gör det roligare ännu roligare.   


Grönögd blå blick.

Solen letade sig in mellan persiennerna långt innan klockan ringde god morgon. Pigg och utvilad har timmarna hittills använts till att läsa om den svenska statsförvaltningen och sammanfatta snyggt och prydligt i ett dokument för framtiden. Börjar bli dags för frukstund och letning efter pärm som "Sverige i EU" får till sitt hem de kommande veckorna ända fram till firandet av nationaldagen har avklarats. Idag är humöret på topp och världen känns mycket mer lockande igen. En söt liten tant med dotter stannade nyligen utanför mitt fönster och kikade in, hoppas de gillade mina nya gardiner som känns vårlika till tusen. Växthuset knakar och de gröna fingrarna lever loppan medan de gröna ögonen har en härligt blåögd blick, tror blicken kallas "utvilad".


Söta önskningar med negativ ingång

Solen skiner men det ser inte jag. Fick en glimt av det varma under promenaden med underbara J men åter inne i de få kvadratmetrarna råder total dimma. Vill inte. Jag vill inte läsa boken. Den är för tung, för tjock, för engelsk, för(bannat) intressant men ändå går det inte, mina hjärnceller har abdikerat till förmån för enormt godissug. Plopp var namnet på önskan.

 

Återseenden

Nästan en veckas vistelse i södra Dalarna har gått mot sitt slut, nu är ordningen återställd igen. Första natten i egna sängen igen betyder nackvärk och oerhört stor trötthet som inte går att bota med något annat än några timmars sömn till, men icke nu är det tillbaka till verkligheten som råder. 

Veckans arbetsmöte på info var snabbt avklarat och tror att uppdraget blir lätt att ro i hamn och till och med trevligt til max. Idag har vi knåpat ihop första delen av uppdraget. Skolveckan denna vecka innebär läsning till tusen men endast en föreläsning och grupparbets jobb. F och jag jobbade på i super fart igår och nästa arbetspass är inbgokat måndag för att sedan dagen därpå agera etikens och moralens moderparti i ett semimarium om de svenska partierna.

I tisdags stod vårstädning på schemat, rensning av garderob med mera vilket inebär att få en extra sant i kassan känns trevligt då garderoben nu är mycket tom redo att proppas full av annat än svart (hur jag nu ska lyckas med det) Hoppas på en tur till Sågmyra på lördag om mitt inre schema tillåter det.

Påsk har främst  innburit familjetid och det har intagits mat i stora, större lass med både mormor,morfarx2 ,farmor, farfar, faster, farbror och alla de andra. Härligt. Men påsk har också inneburit efterlängttad underbar kvalitétstid med de nära, kära vännerna. Några höjdpunkter är som bäret på glassen (som deuusom har intagits i stora lass);  Biltur med J och planering inför denna vecka som blir toppen trevligt med förhoppningvis besök både av J och S. Den långa fredagen blev allt annat än lång då dagen spenderades i Västerås och tillsammans med favorit H som det var alldels underbart att återse. Mysiga katten och H i kombination får ögonen att nästintill tåras av längtan, redan. Självaste påskaftonen innebar trrevligt, skrattanfalls liknade återseende av den manliga H och en kupp från vår sida som genererade galet skojigt besök hos C. Sista röda dagen bev en trevlig fikastund med gamla gänget och en nykommling i E:s runda runda mage som får moderskänslorna att svälla över, tänk att ett litet liv snart knackar på gängets dörr.

Förväntningarna inför påsk var många, framför allt önskan om att få sependera tid med de som betyder mest, alla önskningar införlivades (nästan) och trots plugg avrje dag är det inte det jag minns av las pascuas 2007 utan det är skratten och värmen i en kram från en avlägsen vän. 

 


Insikter på tåget

Dagens tåginsikt:

Fångad i en dröm (och i detta fall innebär fångad kanske det mest positiva man kan vara och jag vill aldrig bli frisläppt)

Om någon hade sagt till mig för två år sen att "E så här kommer ditt liv se ut 2007" hade jag lagt på ett gapfalabb, Jag, skulle jag ha det så underbart som jag har det? Ja. tydligen och jag njuter, dessutom ser jag fram emot en klassfest i sommar med förvånade blickar.

Tuff Tuff


Påsktider

Önskar mig påsklov, men får fortsätta drömma. En lång dag idag med ny kurs som visseligen kan bli toppen spännande men föreläsaren till hör inte en av mina favoriter och ett bestök hos studievägledaren som inte vägledde mig och S rätt men åtminstonde var vägvisare. Maten står på spisen och vill aldirg bli klar, i mitt huvud verkar det vara ett rockband som repar med tanke på hur det dunkar. Ska försöka packa lite för att sedan bege mig söderut mot påskäggen (inte ägg som i "ägg" utan ägg som i "godis") men framför allt ska jag bege mig nedåt för att äntligen återse mina två favoriter och de som betyder mycket mer än mest: J och H. Blir en heldag med mamma på IKEA fredag men det känns inte alls lika lockande som den träff som kommer efterfölja orgien i shopping, närmligen träff med H! Imorgon är det J som står på schemat och jag önskar att imogon vore precis nu för jag längtar så.  Ska bli skönt att åka bort lite, även om jag kommer att ha en reväska full med litteratur som ska läsas så är det lite omväxkling. Enda negativa sanningen för nuet är att min E är alldeles för långt bort.

Glad påsk


Klockor

Skulle kunna ha skrivit detta inlägg för flera timmar sedan, men sedan dess har jag förutom kurat i soffan under en filt även hunnit städa och duscha. Lägg där också till en promenad. Jag har upptäck en ny värld, inte visste jag att det var sån febril aktivitet redan några minuter över sex, jag var långtifrån ensam på min tur i kylan (morgon kyla) det var hundägare till tusen som var ute med sina små, stora, lockiga, strävhåriga djur. Spännande. Det där med klockor är ett mysterium, önskar mig förresten en ny klocka i födelsedagspressent, tänk hur tiden styr oss, hur vi planerar hela vår verklighet utifrån klockslag och minuter. 9.16 ska jag med bussen idag för jag orkar inte med ännu en dag där jag förstor förelsäningen med nysningar. 11.10 är det rastdags och då intar vi en frukt för att sedan 12.03 flåsa fram till bussen och åka ned mot stan för att komma hem och äta, diska och sedan bege sig söderut på repet 19.00.
Nu är kl. 08.14.

Ny gyllene kurs

Vår i luften även om kylan bet en aning i mina för dagen taights-beklädda ben, såg så varmt ut när jag tittade ut
-jag hade fel. Ny kurs har påbörjats idag och på onsdag påbörjas ytterligare en. Tror att dagens kurs, delkurs fyra i Statsvetenskap kan bli den
intressantaste kurs jag någonsin läst, kursansvariges uttalande "jag ska ge er de bästa tio veckorna ni kommer att uppleva på högskola och univeristet" känndes lovande tills jag kom hem och hade fått böckerna levererade. Tre gånger tegelsten där den blå är tjockast av dem alla och den grå är nog intressantast (kan också bero på att det är den enda boken på svenska) Men hur som helst, det är det här ämnet jag älskar och har älskat sedan andra året på gymnasiet då jag snikad ein mig bland 3:orna och läste en kurs som jag inte skulle få läsa. Globalisering, internationella relationer, internationell politik och internationell terrorism är det fyra gullene områderna jag ska få lära mig allt om i tio veckor framöver samtidigt som jag kommer få brottas med rödsprängda ögon och nysningar. Jag längtar tills imorgon då vi ska få bita tag i den första av de tre teorierna som man kan beskriva världen utifrån och ja, jag är stolt som en tupp när jag kan säga att jag redan behärskar denna teori någolunda och har applicerat den på en världskonflikt när jag var ung, mycket ung (ok då det var för tre år sen) vilket också är en av uppgifterna vi skall utföra framöver. Hoppas denna optimism håller i sig när jag öppnat de nya tegelstenarna och när tentan närmar sig. Att ha två tentor med en veckas mellanrum i juni känns, ja, allt annat än lockande. Hoppas kursen med startskott på onsdag är lika bra "Sverige i EU" låter i alla fall spännande men att plugga två kurser på halvfart känns ändå lite oroande. 

 


Musiktest/ personlighetstest

Fick ett så skojigt test mailat till mig, nedan är resultatet och uppenbarligen kan man ha rikigt dålig musiksmak ibland med tanke på några låtar som dök upp.
Regler: Sätt på musik så att det spelar blandat  klicka på nästa knappen efter varje fråga
använd sångtiteln som svar på frågorna.

1. Hur mår du idag?
Amy Diamond -It can only get better

2. Kommer du komma långt i livet?
Sarah Down Finer -I remember live

3. Hur ser dina vänner dej?
Brainpool -Bandstarter

4. Kommer du gifta dej?
Robbie Williams -My way

5. Vad är ditt livs themesong?
Sonja Aldén - För att du finns

6. Vad är ditt livs historia?
Melody Club -I´m electric

7. Hur är skolan för dej?
Sebastian -When the night comes falling

8. Hur kan du komma framåt i livet?
Jumper -När hela världen står utanför

9. Hur kommer imorgon vara?
Son of a plumber - Hey mr DJ

10. Vad är det bästa med dina vänner?
Coldplay- Yellow

11. Vad finns i lager för nästa vecka?
Frankie Vali -Can´t take my eyes of you

12. Vilken låt beskriver dig bäst? 
Lars Winnerbäck -Nästan perfekt

13. Hur är det med ditt liv?

Moneybrother -Reconsider me

14. Vilken sång kommer spelas på din begravning?
The Perishers - My heart

15. Hur ser världen dig som?
Robbie Williams -Love somebody

16. Kommer du ha ett lyckligt liv?
Keane -Somwhere we only know

17. Vad tycker dina vänner om dig?
Eva Cassidy -Time after time

18. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Moneybrother -Nobody´s lonely tonight

19. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
David Grey -This year´s love

20. Har du en djup och mörk hemlighet?
John Paul White -Can´t get it out if my head

21. Brukar folk i hemlighet fantisera om mig?
The Preishers -In the blink of an eye

22. Hur kan jag göra mig själv glad?
Eva Cassidy -Image

23. Kommer jag någonsin ha barn?
John Meyer -Your body is a wonderland (Ok...)

24. Vad är några bra tips till mej?
Katie Meloua -Closest thing to crazy

25. Hur kommer jag att bli igenkänd?
Sarah McLachlan - Perfect girl (Haha kan det bli mer ironiskt?)

26. Vad är min danssång?
Säkert - Sanningsdan

Kommentarer: 26 musikstycken senare och ack så mycket klokare jag känner mig.  Tycker att nr 12 är bäst "Nästan perfekt", kan inte bli mer ironiskt liksom nr 23 "Your body is a wonderland" och en fråga om barn i samma andetag känns tja, nästan perfekt.


Jasså...

Jag får panik. Jag minns inte vad man gör när man inte har något skolarbete att sköta om. Idag har jag tvingats inse det jag kanske var rädd för var sant, mitt liv är/ består av skola, punkt slut.  Känner mig lite konstig som om jag har nått allvarligt fel, jag njuter av att vara ledig men ändå går jag runt med magvärk för tänk om det är något jag har glömt att göra som jag borde göra, ska jag verkligen vara så här ledig en hel dag? Har som plåster på såren eller snarare för att fira denna dag köpt mig vårens första glass som jag intagit i solskenet utanför med tippen i luften. Lyssnar på ABBA och blir så förvånad när det är hela låtar jag får höra och inte bara väl valda delar ur dem, snacka om att vara orkesternörd till max om man sitter och väntar på att det ska bli dom där övergångarna som man hatar att älska. Har också hunnit kolla på reprisen av favortserien (som nu har en veckas evighetslångt uppehåll) det fanns en del rikigt bra saker att tänka på som sas i detta program, att det är "genom våra misstag som vi hittar rätt" kan jag mer än väl skriva under på. "Ibland måste vi göra väldigt fel för att komma rätt igen", jo rå jag vet och därför svävar jag numera runt i min rosa lilla bubbla. Likaså att det är en rad olika händelser och konsekvenserna av dem som gör att våra liv ser ut som de gör. Sant, sant.

Besatt av  "As good as new"(ABBA) introt kan vara det bästa introt som finns.

Tussilago och önskningar

Vi hade klockan på ringning men vad hjälper det när man hellre stänger av den än trippar upp? Blev sovmorgon även idag vilket vi var mer än värda. Känns så kontigt att ha en helt ledig helg, minns inte senast när jag hade det. Det är till och med så att jag inte längre minns vad man gör när man är ledig och inte har någora skolböcker som ska läsas eller uppgifter att lösa. Hitills idag förutom ätit mumsig frukost och nyttig kiwi till efterrätt har en promenad i vårsolen stått på schemat och jag har hittat vårens första tussilago farfara som nu stoltserar på köksbordet och lyser upp.

 


Ska börja knåpa på en liten önskelista ,överst står nu alla böcker i serien "Linas tio komihåg" som jag fick del två ur av J i julklapp och snart läst sönder dessutom vill jag ha och en juicepress. En resa vore inte helt fel det heller. En ny handväska skulle vara pricken övr "i:t".