Brokig (bokig) vardag

Ny vecka, ny kurs, nya bekymmer.

Känns som om tiden rusar fram hel tiden, får den inte att räcka till hur mycket jag än strechar ut den. Sprang till skolan idag för att sedan springa hem och väl hemma flåsa runt och göra allt för att tröttheten inte ska ta överhand, frågan är hur länge dextrosol fungerar och när det blir beroendeframkallande. Hjälp.

Igår var en jobbig jobbig dag, skickade iväg miljoner arbetsansökningar med vetskapen om att bli utan jobb i sommar någonstanns i huvudet. Repa med flöjten vid läpparna och eftersom jag inte spelat på ett tag har jag fått irriterande eksem under läppen, nu har de iaf äntligen upplyst mig om att jag har rätt att ta ut reseersättning, jätte "kul" att jag inte vetat om det i ett och ett halvt år vilket innebär en förlust på ca 15000 som jag varit berättigad till, jippie men ingen idé att deppa utan nu istället åka varje vecka och tjäna pengar pengar på att göra det jag älskar. 

Snön fortsätter att falla och det är bra för nångång snart ska jag hinna åka lite skidor är planen.  Men tills dess får jag nöja mig med att glida fram på skona, ska ta en tripp till Ica och äntligen hämta ut alla mina kursböcker som är försenade, sen har jag att göra kvällen och natten lång.


Tenta

Tidig, tidig morgon men jag är (äntligen!!!) pigg och allert. Skidåkning på TV och ett sista ryck av mig med att plöja genom böckerna innan det är dags att köra upp till Lugnet (som kommer vara allt annat än lugnt) och inta tentalokalen. Nu gäller det att ge järnet och släga sig ut, ungefär som skidhopp man har ingen aning om hur man landar eller om man landar.

Sthlms-resa inbokad om en vecka, men även idag blir det shopping -måste ju ha nått att se fram emot.

Marknadsförning, så går det till:

Det handlar om att reda ut begreppen inom marknadsföring en gång för alla. Detta med hjälp av pedagogiska exempel hämtade från det verkliga livet.

Du är tjej och ser en snygg kille på en fest. Du går fram till honom och säger: "Jag är fantastisk i sängen".
-Det är direkt marknadsföring.

Du är på fest med massa kompisar och ser en snygg kille. En av dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger: "Hon är fantastisk i sängen".
-Det är annonsering.

Du ser en snygg kille på ett party. Du går fram till honom, får hans telefonnummer. Nästa dag ringer du och säger: " Hej, jag är fantastisk i sängen".
-Det är telefonförsäljning.

Du ser en kille på en fest, slätar till klänningen. Du går fram till honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: "Får jag?" Lutar dig fram, låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips och säger: "Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen".
-Det är PR (Public Relations).

Du är på en fest, ser en snygg kille. Han kommer fram till dig och säger: "Jag har hört att du är fantastisk i sängen."
-Det är tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition)

Du är på en fest och ser en snygg kille. Han gillar dig men du övertygar honom att gå hem med din kompis istället.
-Det är representation.

Din kompis kan inte tillfredsställa honom så hon ringer dig.
-Det är teknisk support.

En kille kommer in på en fest. Han blickar ut över rummet. Inser att han vill ha alla brudar, så han ställer sig på bordet och skriker: "Jag är fantastisk i sängen!"
-Det är spam

Hemsk dag

Fredag, vilken hemsk fredag

Vaknade och kände att det var nått som inte riktigt var som det skulle i kroppen men tänkte att en promenad och luft skulle göra susen. Gick samma tur två gånger bara för att jag inte orkade vara fantasifull. In i värmen och blötte ned halva lägenheten med all snö som sakta smälte från min jacka. Småsvettig trots kylan och den där lustiga känslan återstod men tänkte att en dusch och frächa kläder skulle bli bra.

När de bekanta röda och gula lamporna började blinka framför ögonen på mig förstod jag att denna kontiga känsla inte skulle avvärjas med varken promenader, dusch eller mina försök att ignorera den. Dags för ännu en dag med knaprande på piller, ännu en dag då jag är rädd att bli tabletttokig.  Jag har inte tid med detta, jag har inte tid att vänta på att dom där vita tabletterna ska ge värkan, jag har väntat hela dagen men inget händer det enda som sker är att lamporna blinkar mer och mer, ångesten växer och grannarna tror nog jag är magsjuk med tanke på de konstiga ljuden som kommer från min lägenhet när jag får panikpanik och måste k****s för att det gör så ont. Tror huvudet snart sprängs. Jobbigt att vara ensam när det blir så här men kanske samtidigt bra för att mitt sällskap idag är den raka motsatsen till trevligt.

Kan inte plugga, jag ser inte bokstäverna när jag läser, en rad går bra ungefär en gång i timmen. Orkar skriva men vad ska jag skriva när jag skrivit allt som går att skriva?
Hyresvärden ovanpå härjar som aldrig förr, snart står jag inte ut frågan är bara om man kan skälla ut sin hyresvärd utan att det får konsekvenser.
Vill dra täcket över mig och börja om dagen från början. Blä.

Känslan

Tankarna har nått  känslan som aldrig kommer infinna sig igen, upplevas igen. Den där dagen när man tar jätte-skuttet ut i världen med champang bubblandes inom sig.

När man går upp tidigt för att plugga får man offra några timmar under dagen istället för att ta igen den förlorade sömnen och det var under dessa timmar på soffan som tankarna vandrade iväg til juni 05. Kvällen innan då jag "pallade" syrener med E, sprayade ett lakan fullt med namn och försökte placera ut dessa namn utan någon bakomliggande tanke (misslyckades),  försökte blåsa ballonger samtididgt som jag nös av alla björkar som omgav oss och skrattade konstant. Det var som om man inte ville att kvällen skulle ta slut, vi visste alla att den stunden vi hade där aldrig skulle komma tillbaka och att när vi vaknade nästa morgon skulle det vara sista gången som vi gick till "vanliga" skolan. Ändå var nästa morgon dagen vi längtat efter, drömt om och planerat under så oerhört lång tid (kanske under alla tolv år?)  

Konstig känsla av vuxenhet när så den vita mössan med svarta bandet placerades på huvudet "på riktigt". En enda dag känns den där mössan som den allra viktigaste ägodelen. Kommer aldrig att glömma när mitt namn ropades upp och jag fick gå de där metrarna fram och hämta mitt betyg, visste ju exakt vad som gick att läsa där men ändå, nu var det på riktigt, på fint fint papper och i ett vitt gigantiskt kuvert med skolans emblem, dessutom med mitt namn på. Sen kom väntan med alla andra, vem sjöng högst? Kommer aldrig komma över besvikelsen över att vädergudarna inte stod på vår sida menkanske var dte så att gudarna grät över att vår årgång gick ut. Men mest av allt var jag nog besviken över att jag redan innan jag tog ton inte hade någon röst, är det någon dag man inte vil vara utan röst så är dte på sin studentdag men självklart så drabbas jag av heshet.

Så låstes dörrarna upp och det där klivet mellan ute och inne känndes så konstigt, kanske man hade hoppats på att något verkligen skulle hända när man satte foten på trappan men, nej. Det som vi möttes av var en skolgård med tusentals förväntansfulla släktningar och jubel och innom mig jublade jag men dte känndes ändå inte så som man trodde att det skulle göra.

Massa glädje strålandes inneifrån av den oerhörda presetationen som man ändå gjort genom att ha målet inriktat på att nå toppen under tolv år. På korten ser jag nästintill fånig ut men just den där lyckan som fanns där, då den tror jag aldrig komme ritllbaka utan den upplevs endast en gång med den vita mössan något på sné.

Turen ned på stan på lastbilen kanske är det roligaste och samtidigt det fånigaste man kan uppleva, galet skoj. Tur att kameror finns och att de kan väcka gamla känslor itll liv men den där rätta känslan som fanns den 10 juni kommer aldrig komma åter oavsett hur många kort som studeras.
känslanLyckan i juni 05

Kyligt

Det var kyligt som tusan när jag begav mig ut på dagens första promenad med skidmunderingen på för att lindra det stora suget efter skidåkning och ömma vader. Känndes som om jag lyste upp hela Elsborg med min turkosa mössa och mina turkosa vantar, en trevlig pensionär log och sa god förmiddag. Begav mig till mina promenadstråk söderut men planerna fick revideras då jag fick syn på en död duva på bron, vägrade ta ett steg närmare än vad jag var. Livrädd (trots dess livlöshet) la jag benen på ryggen och fick upp ett rejält tempo i min gång vilket gjorde att kylan nästintill blev ett minne blott förutom påminnelsen i dess bitande i mina allt rödare kinder.

Efter ett astmanfall, en halkning och en bortdommnad näsa tog jag en tur på Hemköp och har nu försäkrat mig om att morgondagen kommer vara mycket bättre att vakna till än idag då jag upptäckte att havregrynen var slut när det var frukostdags.

Mormor fyller år idag, har ringt och grattat och samtidigt haft en debatt och de politiska ideologierna som jag till min egen stora förvånig tror mig ha greppat så pass att jag kan diskutera dem och se skillnaderna men framför allt likheterna utan att känna mig förvirrad till tusen. Kan till och med några riktigt bra citat från de klassiska verken. Tänka sig att till och med mormor förstod min agg mot den radikala feminismen, tycker att det är helt fel att om man idag som politiker inte titulerar sig feminist kan packa portföljen och gå hem. Självklart tror jag på jämnställdhet, men tycker att frågan kan stanna där.

Matdags och dessutom har jag kommit på vad jag vill ha i födelsedagspresent, måste bara se till att komma ihåg det. Måste också komma på en trevlig 25-års gåva till storebror.

Tatuerande av kunskap

Dagarna går alldeles för snabbt, tentan springer emot mig med ett hånflin. Nervositeten stiger för var minut som tickar, känner mig knäsvag redan. Inbankandet, tatuerandet av kunskap om de politiska ideologierna på hjärnbalken fortsätter.

Varit en tur till mor och far, klippt mig och kört en massa bil runt runt. Men mest av allt har jag pluggat, gårdagen var mycket effektiv och uppstigningen vid sex var lyckad då jag var färdig med det jag "skulle" vid elva tiden redan. Så idag går det som alltid mycket segare igen, men ska försöka hålla samma tempo även om vi idag får justera tiden, det viktigaste ä'r att hinna med det som står på schemat oavsett när jag är klar.

Svinkallt men en promenad lockar, måste till Kuckelikana och spana in dom nya smyckerna från Snö som nu finns i affärerna. (Så jag vet vad jag ska ha som lockbete för att plugga hårdare) Lön på fredag, härligt då kommer första lönen som copy -en rejäl klumpsumma för ett halvårs hårt slitande, på söndag är en beställning av en ny i-pod inbokad, måste bara se till att välja färg.

Tenta lördag, men genast efteråt måste den nya litteraturen bankas in, inför nästa kurs om "utländska politiska system" är det 600 sidor i veckan som gäller i fem veckor, magknip och ont i ögonen alltså.

Vilken måndá morgon...

Tidig morgon och redan en massa tok (problem):

1. a. Vaknar av att jag håller på att nysa ihjäl mig och ögonen värker, svider och är härligt uppsvullna. Fattar inte varför, allt är kliniskt rent här hemma sedan gårdagens superstädning måste vara vår i luften även om det känns oerhört osannolikt med tanke på den mängd snö som forsar från himlen denna stund. Efter en massa ögondroppar droppade i de gröna ögonen är jag nu så ljuskänslig så jag fammlar mig runt i svarta glasögon modell big big big och persiennerna nere. Ser ganska coolt ut leker filmstjärna, stjärna som håller mig undan de vassa fotoblixtrarna.
1. b. Brände mig på plattången för kanske tioende gången senaste dagarna. Aj.
big big

2. När jag som bäst höll på att borsta bissingarna föll nått i handfatet och så vips var man en parfym fattigare eller positivt sett innebär det att jag får plats emd en ny och att det blev städat ovanpå skåpet. Ser ganska trevligt ut nu.
städat

3. Veken på mitt nya ljus som luktar liksom min favorit parfym har gått av vilket inebär att ljuset inte går att elda på, men tror jag lyckats göra en tillfällig lösning med ett värmeljus ovanpå det underbart doftande hjärtat.
ljus jlo

4. Schemat för veckans tentapluggande har redan fått revideras i huvudet, hann inte alls det jag hade tänkt mig igår. Får se till att dagens hålls in i minsta detalj.
schema tenta

5. Beroende av läppglans som inte finns i Sverige (ur positiv synvinkel: måste åka utomland snart!!!)
victoria´s secrep lipbalm



Så sant det kan bli

Dagens sanning enligt bror:

"Är inte bortskämd, bara van vid att få det jag vill ha"

(Rätt så rätt)


Söndag och tentaplugg, vilken combo...

Tror jag har nått fel, liksom dras bort från böckerna hela tiden. Borde sitta med näsan konstant nere bland raderna och glasögonen på sne, men icke. Har åtminstonde gjort en karta över allt jag ska kunna om den ideologi som skall präntas in idag (läs tatueras på hjärnbalken), för dagen är det konservativa tankar som ska bankas in. Lätt att ta till sig och inte särskilt krångligt, känns som om jag har full koll men jag vet inte önsakar att någon kunde kontrollera mina kunskaper. En viss känsla av att vara tillbaka på gymnasiet har infunnit sig, det där provet när hela historien från 1500 till nutid skulle skrivas och tenteras av är läskigt likt detta i oroskänslor, fast det här är värre. Snacka om att det känns som ett betyg på mig som person och inte på mina kunskaper som jag tillägnat mig.

Gårdagskvällen var en alldeles perfekt februarikväll. Min E är en förvånadsvärt underbart duktig kock och min mage njuter fortfarande av de kulinariska smakerna. Melodifestival och två leenden i soffan, undrar hur många gånger E påpekade att Sebastian varit förband åt honom flertalet gånger -var och varannan mening inleddes med de orden. Vi tror att Sebastian har potential att stå som slutgiltig vinnare i den stora golfbollen (Globen) om det inte kommer något "stort" innan det är finaldags kan det mycket väl vara denne son av Morgongåva som åker över Östersjön eller så är det glammisarna The Ark. Spännade! Men lite lessen att min favorit homosexuella man inte gick längre, Magnus i mitt hjärta. Tror dock att vi kommer dansa hela våren till och njuta av det goda livet när vi hör hans sång. Helt galet så lika Måns och min E är, läskigt att se den ene på Tv och ha den andre brevid sig, snacka om att bli förvirrad. Måns förtjänade liksom "Sebbe" en finalplats, skojsigt.

Kanske ett sista ryck innan sovdags, blir tidiga kvällen ikväll i ensamheten.

Tvärtemot Emma

Läste just en artikel om hur de böcker vi läser som barn präglar oss som vuxna (enkel sanning att ta in) Att de barn som lär sig läsa i ung ålder oftast får problem med ögonen tidigare men samtidigt kommer gå långt i livet och oftast har en "fin" akademisk examen eller andra diplom att hänga på väggen. Men intressantast av allt var nog de tankar som fördes fram om de barn som identifierar sig med de karraktärer de läser om i dessa böcker liksom när andra ser dig som individ i någon av de karraktäer som finns i dina favorit böcker. När du själv identifierar dig innebär detta att du accepterar dig själv precis som du är, när andra ser dig i dessa karraktärer bekräftas denna acceptans du har gjort av dig själv (oj nu blev det rena rama c-uppsats krånglet)

Så vad säger detta om mig? Emma-böckerna lästes fram- och baifrån, upp- och ned.Visst likheten mellan karraktären Emma i böckerna och mig själv var slående men jag ville liksom inte erkänna det som yngre. Men nu, jag inte bara är som Emma tvärtemot utan, jag är tvärtemot Emma.

Och detta om att de som lär sig läsa i ung ålder får problemmed ögonen tidigt, självklart vet jag det -läsa kunde jag redan vid 4 års ålder och blev glasögonorm redan i 3:an men då hade jag också malt igenom alla böcker i min närhet så jag förstår slitaget. Så nu hoppas jag på resten som föjde oss tidiga läsare, en "fin" akademisk examen låter finemang. 
                                                                     emma envis
                                                                                 Yes, it´s me...


Melodier och kärlek

Återigen lördag, om en vecka så har jag svettats klart och kan pusta ut i några välförtjänta timmar innan det är dags att börja läsa igen då nästa kurs börjar på en gång.

Idag: Långpromenad i det mulna vädret och i den slaskiga snön; ett steg frammåt tre tilbaka och halka gånger flera. Därefter beprövade jag min brandvarnare helt utan mening, grannarna knackar på och frågar om allt är som det ska vara och möts av matos, pastan på full kokning var orsaken till att larmet ljöd högre än högst, pinsamt. Pluggar mina ideologier även idag, håller på att strukturera upp dem i modeller och njuter varje gång jag får trycka på "print" och sedan kan lägga ännu en ideologi till högen som är gigantisk.
Som den nörd jag är har jag förlyssnat på kvällens bidrag till festivalen. Sebastians låt är mumma, Marcus är en höjdare och Måns går nog långt precis så som experterna på TV resonerar. Tror att Sonyas låt är en låt som kommer ligga på Svensktoppen länge länge, det är en fin text och hon sjunger alldeles fantastiskt. Hem till E sen och bli bjuden på middag men innan dess är vi båda duktiga studenter på varsitt håll. Tur att vi planerat in kvällen annars hade jag inte vänt en sida idag, men tävlingen oss emellan går vidare och idag ska jag vinna igen i antal lästa sidor.

Dumma dumma frisör som ska ha barn när jag ska klippa mig. Tror jag snart fixar till skatboet själv. Förrsten visst är det väl ändå tillåtet att äta godis på lördagar? Blir nog en tur till macken och köpa lite energi.

Ångestpluggande en vecka i förväg

Nästan lördag, den 24:e (då det återstår två månader till "min" dag) är det så dags för salstenta i Politisk historia. Kanske inte låter så kaxigt eller särskilt krångligt eller för den delen intressant men, det är allt det där gånger tusen. Så krångligt och svårt att dom där få hjärncellerna gömmer sig så fort det är dags att plugga. Helt galen att hålla isär tidernas alla ismer och alla män med smarta tankar och utopier. Man kanske borde bli rikitigt övertygad om sin politiska ståndpunkt efter denna mastodonta kurs men icke, snarare ännu mer förvirrad när man helt plötsligt fattar dom innan och utan.

S och jag har avrit duktiga idag och bebott bibblan så alla seminarieuppgifter för nästa vecka är avklarade så nu var tanken att jag skulle göra ett enkelt och finurligt schema över alla dessa ideologier men som vanligt är jag seg i starten. Det råder kaos hemma hos mej, jobbigt värre. Har ont i rumpan efter allt sittande på hårda datastolen så för tillfället har jag förflyttat mig till mjukare ställen. 

Ikväll blir det så ska det låta och mys men mest plugg. Åh vilken tråkig helg och framför allt vecka jag har framför mig. Dessutom så tror jag S infektion har smittat av sig till mig, skrämmer mig själv med min blekhet och är så ofantligt slut i kroppen, varje liten muskel värker.

tenta pluggbleknos

 Soffbord/pluggbord. (obs! boken med t-röd flaskan som omslag är kommunistiska manifestet och jag förstår varför denna flaska är på framsidan, läs den du med och du fattar varför. )
Bleknos det är jag det.

M eller M?

Musiker eller musikant? Vad är skillnaden?
Diskussionen är aktiv här hemma och vi behöver ett nytt perspektiv på saken eller ett svar.

Alla hjärtans bultande dag

Vaknade tidigt, riktigt tidigt och stressande runt för att hinna allt som skulle hinnas innan det var dags för det första mötet som anställd på Informationsavdelningen H. Dalarna. Sprang med bultande hjärta till kärleken och genomförde min planerade aktion innan jag jagade vidare till bussen i snöyran.  Med hår som ett troll intog jag så regementet för att upptäcka att mötet visst var en halvtimme senare än vad jag hade skrivit upp, men tur var väl det så jag hann torka någorlunda och pusta ut. Efter möte och utdelande av uppgifter och uppdrag bar det av till nästa ställe och föreläsning i radikal feminism vilket kändes väldigt fel denna alla hjärtans dag. Blev mest irriterad på föreläsningen, att som föreläsare ge en objektivbild av en ism är viktigt vilket denna inte klarade av. Tycker feminism är ett uttjatat ord som snart kommer att förlora sin egentliga mening, att prata om jämställdhet känns vettigare och genom att föra diskussionen under den parollen tror jag att man når längre.

 

Hela ljudgänget väntade på mig i Ljushallen när jag irriterad kom ut från föreläsningen –den sista innan tentan, och tillsammans halkade vi ned till stan. Helt slut efter dagens äventyr och stupar ned i soffan innan det är dags att plugga lite innan kvällens festligheter. Överraskad av E och hjärtat slog volter som kunde gett stora utslag på richterskalan, därefter var jag tvungen att vila ett slag till innan det lev panik och full fart i duschen och lockarna ville inte bli raka så trollet fick vara med på fest istället. Klädbyte fem minuter innan avfärd och tjejerna väntades utanför i hoppiga bilen. Skojigt värre med tjejgänget och Johanna som hittade en bobbyhatt. Blev en mysig förfest innan det var dags att bege sig i finkläderna till invigningen av Kåre. Toppen trevligt och känns som om äntligen har vi en kår att vara stolta över, liksom ett studenternas palats med marmorgolv all over. Finklädda människor på alla våningar men finast av dom fina var min E som skulle kunna vara kostymmodell, tror jag sken som en sol av stolthet. Kvällens band Melody Club var otroligt bra och hela golvet sviktade av glada studenter som sjöng med. Kvällen blev sen bland kristallkronorna och tröttheten idag är mer än gigantisk.

Summa summarum, det blev en oerhört bra alla hjärtans dag och för första gången någonsin så blev dagen inte till en dag av ångest och funderingar utan total närvaro och lyckorus. En riktigt underbar dag med hjärtat bultande.
                   alla hmin


Klokt

Istället för att blunda för att se dig vill jag hålla ögonen öppna...

Knack knack

Jag förstår inte vad jag är inne i för konstig period, min huvudvärk skulle kunna klockas. 13.00 varje dag knackar den på och öppnar dörren utan att fråga, jag vill inte ha den inneboende i mitt huvud. Jobbigt. Känns som om mitt öga trillar ut snart. Tyck synd om mig.

Kämpar på med ideologierna, skrivit en sammanfattning idag och känner mig nöjd däremot dåligt samvete för avsaknad av kvällsmål, eller räknas en riskaka (vad annars)? Imorgon är det dags att ta tåget och spela, ska nog hoppa av vid Kupolen och köpa mig den där tröjan jag spanade på sist, den blir nog att passa perfekt.

Dagens visdomsord

Ingenting är omöjlig,
 bara mer eller mindre besvärligt

Solsken

Allt glänser i solens sken och det var väl tur att jag städade bort mina inneboende dammråttor för nu blänker allt. Snart dags för dagens tredje promenad i solskenet, tänk att dessa strålar kan få humöret att flyga i topp! Enda molnet är att idag vore en perfekt skidåkningsdag, men icke.

Har förlyssnat på kvällens bidrag till Melodifestivalen, jag tror med stor säkerhet att Tommy N och Idde/Ulf går vidare direkt eller så är det hon debutanten Sofia som tar en av de direktkvalificerade platserna till finalen. Tror Elin Lantho blir i andra chansen. Så där ja, nu har experten uttalat sig.

Dags att locka fram fräknarna i solen.


Umgänge

Snygga
Vad säger man...
Blir som man umgås helt enkelt, underbart.

Fredag

Dommens dag och jag äter godis. Idag har betyget på uppsatsen levererats, känns konstigt men helt okej efter lite beklagan. Sitter och lyssnar på Daminen Rice och njuter, samma låt om och om igen på repeat, "The blowers doughter". Tänker på H i Göteborg och saknar dig fruktansvärt mycket, tänker på J i Eskilstuna och skrattar av längtan, tänker på S och hoppas du får det bra där mellan alptopparna, tänker på J i Örebro och tror aldrig jag sett dig så lycklig som nu, tänker på A och är nyfiken på hur du har det i Uppsala, tänker på H i Linköping och önskar att jag kunde vara där för att se att allt är bra, tänker på D och tror mig veta att du kommer bli fast i vårat norska grannland. Och alla er andra önskar att ni vore här, nu, och lyssnade på musiken tillsammans med mig och gjorde min ensamhet mindre.
"Can´t take my eyes of you /.../ can´t take my mind of you..." Tror jag måste kolla på filmen "Closer" snart igen bara för att få se den där sekvensen där denna underbara sång framförs.

Tror att alla har frågat mig vad jag ska göra i helgen. Blir inte så stor skillnad mot min vardag. Ikväll ägnas all tid åt att läsa om frihet och individualism. Imorgon bitti tänkte jag ta mig en välförjänt sovmorgon och "nosa"(snusa) djupt in i kudden, länge länge. Därefter städa, pusta och ge blommorna nytt liv. Min E återvänder och resten av dagen blir en mysig dag då jag bara ska njuta i den lyckobubbla vi befinner oss i. Medlodifestival imorgon kväll, schlagernörd som jag är så är varje lördag sex veckor framöver inbokad för SVT. Längtat sedan i våras efter att det ska köra igång igen. Tror Kristian kommer axla programledarrollen mycket exemplariskt och humoristiskt. Söndag blir pluggdag med förberedelser inför veckans första seminarium inom statsvetenskapen. O meddelade tidigare idag att jag kommer att få vara med i det nya projektet. Det känns både hedrande, spännande och jag känner mig faktiskt stolt över att få vara med -att bli tillfrågad. De vill ha mig som ledare för gruppen och det känns utmanande och intressant, känns en aning lustigt och ironiskt att arbeta och få lön från den skola jag studerar vid men bara att tacka och ta emot liksom slita för att arbetet vi utför blir exemplariskt. Ska nog ta tag i sommarjobbsansökningarna nästa vecka också om jag hinner och om jag kan komma på vart jag skall skicka dem.

Känns lite ensamt ikväll där jag sitter och dricker mitt skogsbärste med den gammla 1800-tals boken som enda sällskap, men boken ska läsas ut ikväll och sidantalet minskar med dramatisk fart. Kollade på Ally McBeal som vanligt vid 18-tiden. Idag var det ett av de avsnitten jag minnskanske bäst av dem alla då det beröde mig djupt första gångenjag såg det och det beröde mig om möjligt ännu djupare idag. Det handlade om en cansersjuk pojke som vill stämma Gud för att han är sjuk. Pojken säger till Ally att hon är hans ängel men ändrar sig sedan under programmets gång och menar att han är hennes ängel. I programmets slut säger Ally att det är inte alla som har förmånen att "stå öga mot öga med sin ängel", tycker dte är vackert och finns nått djupt i det. Programmet handlar om att tvivla eller inte på Guds vara eller inte vara, slutscenen då den lilla pojken går hand i han med "någon" mot ljuset är oerhört gripande och pojkens hoppfulla, lyckliga leende gör mig lugn. Minndes inte att Ally McBeal var en serie med sånt djup som jag upplever nu när jag ser programmen igen, men det finns en tanke bakom dem, det gillar jag.

Förutom Daminens stämma ljuder Beatles denna vecka hos mig. Jag tänker på det underbara konserten i maj förra året och den känsla som skapades i konserthallen. Att få framföra en konsert med bara Beatleslåtar i orginalarrangemang med fullbesatt orkester och var en del av den orkestern och tillsammans med Sveriges främsta tolkare av Beatles spela inför ett fullsatt Cassels som inte slutade applådera var magiskt. Det var som om musiken var något ovanjordigt mirakel. Tycker särskilt om några av dessa låtar "Something" är väldigt vacker och dess text speglar det där speciella med kärleken. Gärdestard knackar på dörren och "För kärlekensskull" sjunger i högtalarna. Tänker på det arr som C skrev sommaren 2005 och vilket otroligt arbete han lyckades utföra, han fick fram precis den där känslan som denna låt ska väcka. När jag greppar min flöjt och spelar tonerna till denna sång eller lägger händerna på pianot är det som om tusen blommor slår ut, blommorna virvlar över musiken och den enda känsla som existerar är något som bara riktigt bra musik kan frambringa och kanske är det just någon sidoväg eller del av den känslan som binder samman människor - kärlek. Kanske "För kärlekens skull" är det finaste som skrivits om kärlek på svenska vad vet jag, jag vet bara att den beskriver det där omöjliga exakt. Kärlek gör det roligare roligare och det bra ännu bättre.

Dagens insikt

Kärlek innebär att alltid ha någon att hålla i handen
love

Besatthet

En gammal besatthet har återinträtt på tronen:
Riskakor
Underbart krispiga, lätta och ljuvliga. Kanske lite nyttiga också, känns så.
Dillsmak, ostsmak eller naturella är att föredra.


Dagens citat x 2

Jump!

Nr 1. " Våga, det enda som händer är väl att du halkar och får j-t ont,
kanske du bryter ett ben eller nått men då är det väl så"

Nr 2 "Du vet han Johns groda i Ally McBeal? Tror den symboliserar nått stort typ grodor är små men kloka. För du vet grodor dom kan ju leva både ovan ytan och under och ändå må bra liksom. Kanske vi borde vara mer så våga vara på fler platser och hoppa runt"

Tankar lutandes mot en diskbänk

Förstår inte vad det är med mig och diskbänkar. Med händerna plaskandes i vattnet kommer de stora insikterna, de stora tankarna och framför allt lösningarna som annars verkar vara gömnda långt långt in under pannbenet, där med händerna i gulahandskar bubblar de fram liksom diskmedlet. Kanske det är detta som gör att jag alltid drar mig för att diska samtidigt som jag inte står ut med att se ett odiskat glas stå där i det silvriga. Det är som pest eller kolera eller kanske snarare nått positivt. Idag kom insikten eller snarare påminnelsen om att det är dags att planera för hösten, snart ska kursvalet vara inlämnat (eller ok, april, men i min värld är det snart när det gäller beslut)  Som vanligt alldels för stora tankar och beslut att brottas med. Igår berättade E om J och hans flickvän som flyttat till en ny lägenhet som var gigantisk och ligger mitt på stan, min tunga släpade nog efter mig när jag gick sånt sug av att vara i deras sits. Började leta lägenhet så snabbt jag kom från föreläsningen idag, med min vanliga otur så var antalet 1:or samt  2: or lika med noll. Så sitter nog kvar här framöver. Trött som sjutton, jag sympati jet-laggar nog med mamma. Sovit skönt i natt, de jobbiga och läskiga drömmarna höll sig undan.

I tisdags kväll var det dags för mamma att packa upp resväskan från staterna. Det var som julafton, om inte bättre. Så igår kväll när jag återkom hem till mig och det var dags att stuva in det hela någonstanns var jag tvungen att lägga fram allt på soffan och bara beundra. Inte visste jag att mamma var sån shoppare, en sån duktig. Önskelistans innehåll uppfylldes flera gånger om, det enda jag saknade var jeans, men det skulle jag aldrig tala om högt. Så nu sitter jag här klädd i nytt från top till tå (i princip om man då borstser från jeansen) Tänk att jag blev nog minst lika glad för innehållet i en av påsarna som för själva påsen. En gigantisk Victoria´s secret påse som jag lätt kunde hoppa ned i och gömma mig i. Jippie så glad jag är!
T-shirt´s i flertal med härliga tryck (fattar nog piken med den som skriker ut "date cute merry rich" bara för att jag råka yttra de små osyldiga orden nångång bland löven) Två handväskor en DKNY (yes!) och en från Victoria´s S. Därutöver en massa annat trevligt som klänning gånger två, tröjor gånger flera och skrivböcker, vanliga böcker och härligt doftande tvålar. Mysigast av allt var nog morgonrocken från VS i ett så mjut material så den nästan är läskig att ha på sig. Läskigt mysig. Jag är lycklig till tusen och bara myser runt och öppnar mina lådor för att kika på saker och ting.

Förelsäning idag, intressant som tusan och jag blir bara mer säker på att den politiska ideologi som jag bekänner mig till är helt rätt. Var dock en aning jobbigt att släpa sig till skolan även denna morgon, får se till att det blir föränding på den fronten ska sova ut i alla fall en dag den kommande helgen samtidigt som jag ser till att plöja genom böckerna och alla uppgifter. Dags att återgå till disken och se om gröten har slitit sig loss från kastrullen...